האם חירשות ביילוד נגרמה עקב מינון יתר של תרופה? סקירת פסק דין

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

לכל טיפול תרופתי שניתן עלולות להיות תופעות לוואי, חלקן קשות. הפרקטיקה הרפואית הסבירה מחייבת כל רופא הרושם טיפול תרופתי להקפיד על מינון מתאים ולבחון את הסיכונים הכרוכים במתן התרופה.

מטבע הדברים, כאשר מתרחש נזק גוף עקב טיפול תרופתי, עולות לעיתים טענות בדבר התרשלות מצד הרופא המטפל. אך האם בכל פעם שמטופל מקבל תרופה בעלת תופעות לוואי שאחת מהן מתממשת, עולה הדבר כדי רשלנות רפואית של הצוות? על כך נסב הערעור בעניין שלהלן.

בנסיבות המקרה הוגש ערעור על פסיקה של בית המשפט המחוזי, אשר קבע כי בית החולים אוגוסטה ויקטוריה לא התרשל בטיפול בקטין שהפך לחירש בשתי אוזניו (חרשות עצבית דו צדדית).

הקטין (התובע) סבל מזיהום של חיידק E.Coli שהתגלה אצלו בדרכי השתן בגיל שלושה חודשים. עקב כך אושפז בבית החולים ושם ניתן לו טיפול בתרופת גנטאמיצין, שהיא אנטיביוטיקה ממשפחת האמינוגליקוזידים המיועדת, בין היתר, לטיפול בחיידק זה.

תרופה זו הינה אוטו-טוקסית ועשויה לגרום נזקים לשמיעה עד חירשות מוחלטת.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן