רשלנות רפואית במהלך ניתוח לב או לאחריו heart surgery

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

ניתוח לב נחשב והנו הליך כירורגי מורכב ומסובך שכן הוא נוגע באופן ישיר באיבר החשוב ביותר בגופו של האדם. בדרך כלל מהלך הניתוח עובר דרך כמה שלבים, שכולם קריטיים להצלחתו. קרדיולוגים יודעים להסביר עד כמה חשוב להקפיד על השלבים השונים ועל כללי הזהירות לצורך שיפור הסיכויים להצלחה בניתוח.

בין ניתוחי הלב heart surgery המוכרים והנפוצים יותר ניתן למצוא: ניתוחים לתיקון מומים מולדים שנעשים בעיקר בגופם של ילדים בגילאים צעירים, ניתוחי מעקפים לצורך החלפת כלי דם חסומים המגיעים אל הלב ויוצאים ממנו, ניתוחים להחלפת מסתם אאורטלי ועוד.

כבכל ניתוח מכל סוג שהוא, חשוב ביותר להקפיד על היגיינה, לא כל שכן כאשר המדובר בניתוח לב פתוח ומסיבות ברורות. חשוב מאוד כי הרופא המטפל יבצע לפני הניתוח צנתור לחולה, כדי שיבין את מהות ועומק הבעיה, ואז במהלך הניתוח יוכל לפתור אותה באופן המהיר והפשוט ביותר שניתן.

חשוב לבחון טוב את המקרה ולהחליט האם הניתוח יבוצע עם מכשיר לב ריאה (אשר מחליף את פעולת הלב שמנותק לצורך הניתוח), או ללא מכשיר זה. כמובן שהבחירה צריכה להיות בהתחשב במצב החולה ובאופן הניתוח שמתוכנן.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן