ועדת בדיקה של משרד הבריאות לבדיקת אירועים רפואיים – אימתי?

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

אנו קוראים בעיתונים ושומעים בכלי התקשרות לעיתים תכופות מדי על מינוי ועדת בדיקה מטעם משרד הבריאות, לבדוק אירועים רפואיים שהתרחשו בבתי החולים השונים ברחבי ישראל, ובדרך כלל לאחר מקרים שעלו בחיי אדם או בפגיעות קשות בגוף ובנפש. מתי עולה הצורך במינוי ועדת בדיקה של משרד הבריאות? מהן סמכויותיה של ועדה שכזאת? על כל אלה ועוד בסקירה המשפטית מאת עורך דין עופר סולר.

משרד הבריאות והשר הממונה עליו הם הסמכות המקצועית המפקחים על פעילות המוסדות והעוסקים השונים במקצועות הבריאות. בדומה, במשרד קיים נציב פניות ציבור שהוא גורם מקצועי האחראי על בירור תלונות הציבור באשר להתנהלות העוסקים במקצועות שתחת פיקוח המשרד והמוסדות הרפואיים.

הנציב של משרד הבריאות שואב את סמכותו ממספר דברי חקיקה ובהם פקודת הרופאים (נוסח חדש) תשל"ז-1977, פקודת בריאות העם 1940 וחוק זכויות החולה תשנ"ו- 1996. ועדת בדיקה של משרד הבריאות היא אחד האמצעים העומדים לרשות הנציב לצורך בירור נסיבות המקרה וקבלת החלטות בהתאם.

מתי ממנים ועדת בדיקה של משרד הבריאות?

חוק זכויות החולה קובע בסעיף 21 (א) את הסמכות של מנהל בית חולים, קופת חולים, מנכ"ל משרד הבריאות או אדם אחר שהוסמך על ידו להקים ועדת חקירה לבדיקת תלונות באשר למקרים של חשד לאירוע חריג בטיפול הרפואי.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן