חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

מחלת הסרטן אובחנה באיחור? איבדת סיכויי החלמה?

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית חמורה מצד הרופאים וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית באבחון סרטן

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית מצד הרופא וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

אי הפניה לביצוע בדיקת ממוגרפיה

מחבר: 16/06/2020 13:19

החשש מפני מחלת הסרטן מלווה רבים, במיוחד כאלו אשר במשפחתם היו אנשים שחלו בסרטן, עובדה אשר עלולה להצביע על נטייה משפחתית למחלה.

פסק הדין חזון רות נ' שירותי בריאות כללית, אשר נידון בבית המשפט המחוזי בירושלים עסק בתביעה שהגישה רות נגד קופת החולים שלה בגין רשלנות רפואית באבחון סרטן השד, אשר גרמה לה לנזקים.

רות ילידת 1960 פנתה אל רופא המשפחה שלה ד"ר רוני טורטן בחודש אוקטובר 1994 וביקשה ממנו להפנות אותה לבדיקת ממוגרפיה מאחר ואימה לקתה בסרטן השד בגיל 35, סבתה של אימה חלתה גם היא בסרטן השד וכן קיימים במשפחתה הקרובה מקרים רבים של סרטן.

ד"ר טורטן סירב וטען כי המועד לביצוע הבדיקה הוא גיל 55 ובמקרה וקיימת היסטוריה משפחתית בגיל 45. בשנתיים לאחר מכן ביקשה התובעת מד"ר טורטן לעבור את הבדיקה פעמים נוספות ורק ביום 14.07.96 כאשר חשה בגוש בשד שמאל הופנתה לבדיקת ממוגרפיה בבית החולים הדסה הר הצופים בירושלים.

בבדיקה נמצא גידול סרטני גדול ונמצאו גרורות סרטניות בשלוש בלוטות לימפה וכן התפשטות של תאי סרטן בבית השחי. כחודש לאחר מכן עברה התובעת כריתה מלאה של שד שמאל כולל בלוטות הלימפה.

כמו כן קיבלה התובעת טיפול כימותרפי והקרנות לדופן בית החזה (אחת מהתרופות שקיבלה התובעת אדריאמיצין עלולה לפגוע בשרירי הלב בעיקר כאשר המוקד של ההקרנות הוא כה קרוב).

התובעת הגישה תביעה בעילה של רשלנות רפואית כנגד שירותי בריאות כללית במסגרתה טופלה.

הנתבעת טענה כי התובעת טופלה על פי אמות המידה המקובלות וכל עוד לא היה חשד ממשי (עד לגילוי הגוש), לא היה צורך לשלוח אותה לביצוע בדיקת ממוגרפיה.

כן טענה כי פרט לביקור הראשון לא התלוננה התובעת שנית בעניין הממוגרפיה ולא דרשה להיבדק.

בית המשפט העדיף את גרסת התובעת באשר לבקשות חוזרות להיבדק. בית המשפט נדרש לעניין ההנחיות המקובלות.

בהנחיות שפורסמו בשנת 1995 נקבע כי כאשר מדובר בנשים בקבוצת סיכון של קרבה מדרגה ראשונה יש להחיל ביצוע בדיקת ממוגרפיה שנתית מגיל 40 וכאשר מדובר בתסמונת סרטן השד המועברת בתורשה, על הרופא להפעיל את שיקול דעתו.

בכדי לדעת האם מדובר בקבוצת הסיכון השנייה יש לבצע בדיקה גנטית ועד שלא בוצעה יש להניח כי מדובר ב"סיפור גנטי".

מאחר וההנחיות לא רלוונטיות לתקופה הרלוונטית פנה בית המשפט לפרקטיקה המקובלת. המומחים, פרופסור פרץ מטעם התובעת ופרופסור ענבר מטעם הנתבעת, הסכימו כי לפי הפרקטיקה המקובלת כי יש להתחיל בבדיקות 5 שנים לפני הגיל בו חלתה קרובת המשפחה מדרגה ראשונה.

איחור באבחון סרטן השד - החלטת בית המשפט

בית המשפט קבע כי למרות שהפרקטיקה נהוגה אצל רופאים מומחים ולא אצל רופא משפחה, ד"ר טורטן לא הפעיל שיקול דעת ראוי במקרה זה ולכן התרשל. כמו כן, היה על הרופא לכל הפחות להפנות אותה להתייעצות עם רופא מומחה.

לטענת פרופסור פרץ היה ניתן לגלות את הגילוי עוד בשנת 1994 עם הפנייה הראשונה או לכל הפחות במעקב ובית המשפט קיבל טענה זו. גילוי מוקדם היה מביא לכריתה חלקית בלבד של השד וכן היה נמנע נזק רב מבלוטות הלימפה.

לא זאת בלבד, אלא שאז הטיפול הכימותרפי היה קל יותר, לא גורם לתופעה של נשירת שיער, הסכנה ללב הייתה נמנעת וכן הטיפול בקרינה היה מצומצם יותר.

לתובעת נקבע נכות רפואית בשיעור 40% ונכות תפקודית 15%-20%. הפיצויים נקבעו כדלקמן:

  • בגין הוצאות רפואיות לעבר: 3,932 ₪.
  • הפסדי שכר עבר: 15,000 ₪.
  • הפסדי שכר עתיד: 150,000 ₪.
  • קיצור תוחלת חיים (תוחלת החיים ירדה ב-5 שנים): 150,000 ₪.
  • כאב וסבל: 250,000 ₪.

סה"כ סכום הפיצויים - 633,932 ₪ בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.

עורכי הדין שלנו עונים על שאלות בנושא בדיקת ממוגרפיה

באתרנו ניתן למצוא אלפי סקירות רפואיות ומשפטיות שכתבו מומחים רפואיים ועורכי דין וזאת בהתבסס על ניסיון פרקטי בטיפול וייצוג נפגעי רשלנות רפואית.

עורכי הדין שלנו צברו ניסיון רב לאורך השנים, טיפלנו ונתנו ייעוץ משפטי לאלפי אנשים שרצו לבדוק היתכנות להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. רוב האנשים שפונים למשרדנו מתעניינים בדרך כלל בסוגיות מרכזיות, אשר רלוונטיות כמעט בכל תביעת רשלנות רפואית, בכל מקרה לגופו.

לפניכם תשובות מפורטות והסברים של עורכי הדין ארבל קפלינסקי ועופר סולר בנוגע לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית בהפניה לביצוע בדיקת ממוגרפיה, ההשלכות שלה והזכויות המגיעות לכם בכל מקרה של חשש מפני התרשלות באבחון סרטן.

האם אפשר להשתמש בהחלטה של ביטוח לאומי לגבי גובה נכות בגלל סרטן השד בתביעת רשלנות רפואית על איחור באבחון גידול בשד?

ההחלטה של ביטוח לאומי לגבי שיעור הנכות בשל סרטן השד יכולה לסייע לתביעה, אך כמובן שאין בה כל קביעה לגבי אחריות הרופא או קופת חולים לנזקים שנגרמו. לכן היא אינה יכולה להחליף חוות דעת רפואית פרטית של מומחה רפואי לעניין ההתרשלות בטיפול, שגרמה לאיחור באבחון הגידול

גם באשר לנזק שנגרם הקביעה של ביטוח לאומי אינה מספקת ואינה יכולה להיות תחליף לחוות דעת של מומחה רפואי פרטי בתחום האונקולוגיה או הכירורגיה, אשר יקבעו את הנזק בנושא הפגיעה בשיעור סיכויי ההחלמה בשל האיחור באבחון הגידול הסרטני וכן פגיעות נוספות. למשל, פגיעה בתפקוד היד בשל בצקות (לימפאדמה Lymphedema) לאחר כריתת בלוטות לימפה בבית השחי.

ביצעתי בדיקות ממוגרפיה כל שנה החל מגיל 45 שהיו תקינות, בגיל 51 אובחנתי עם סרטן שד דרגה 4, האם יתכן שהייתה רשלנות בפענוח הממוגרפיות ואיך בודקים זאת?

כדי להעריך אם בדיקות הממוגרפיה פוענחו בצורה ראויה וסבירה ואם הוחמץ בשל רשלנות אבחון של גידול בשד יהיה צורך לקבל את מלוא בדיקות הממוגרפיה שביצעת לאורך השנים, כולל הדיסקים של הבדיקה ולהתייעץ עם רופא מומחה בתחום הרדיולוגיה שיבחן את הפענוחים ואת הצילומים. 

לעיתים יש צורך להשלים את בדיקת הממוגרפיה עם בדיקת אולטרסאונד שד בשל רקמת שד סמיכה וצפופה ואם לא מבוצעת בדיקה כזו כנדרש ובשל כך מוחמצת אבחנת גידול סרטני בשד, מדובר בהתרשלות. 

אם המומחה הרפואי בתחום הרדיולוגיה יסבור כי אכן הייתה התרשלות בפענוח בדיקות הממוגרפיה, שהביאה לאיחור באבחון הגידול בשד, יהיה צורך בחוות דעת של רופא אונקולוג לשם הערכה של מידת הפגיעה בסיכויי ההחלמה בשל האיחור באבחון של הגידול.

סבתי נפטרה מסרטן השד בגיל צעיר ובעת מעקב רופאת המשפחה אמרתי לה זאת, בגיל 50 הופניתי לבדיקת ממוגרפיה והתברר שיש לי גידול גדול בשד עם בלוטות לימפה בבית השחי וחשד לגרורות. האם יש סיכוי לתביעת רשלנות רפואית?

כדי להעריך אם היה מקום להפנות אותך מוקדם יותר לבדיקת ממוגרפיה והאם ניתן היה לאבחן מוקדם יותר את הגידול בעזרת בדיקה ידנית, יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי של המעקב אצל רופאת המשפחה וכן את התיעוד לאחר האבחנה. 

כמו כן, יהיה גם מקום לברר אם יש לך מוטציה גנטית אשר מעלה את הסיכון לסרטן השד ואם אכן יש לך מוטציה כזו האם ניתן וצריך היה לאבחן אותה מוקדם יותר. 

נוכח העובדה שיש לך קרובת משפחה שחלתה בסרטן השד בגיל צעיר יתכן שהיה מקום להסביר לך על האפשרות להקדים את בדיקת הממוגרפיה וכן להסביר על האפשרות לבצע כאמור ייעוץ גנטי.

אם יתברר כי בשל סטייה מסטנדרט רפואי סביר של רופאייך חל איחור באבחנת סרטן השד ובשל כך פגיעה בסיכויי ההחלמה, ניתן יהיה לבסס תביעת רשלנות רפואית.

ביקשתי מרופא המשפחה בקופת חולים הפניה לממוגרפיה בגיל 48 והוא אמר שאין צורך ושאעשה בגיל 50, ביצעתי בכל זאת לפי הפניה של רופא פרטי ממוגרפיה והתגלה סרטן בשד בשלב ראשוני. האם יש עילה לתביעת רשלנות רפואית נגד קופת חולים שסיכנה את חיי?

תביעת רשלנות רפואית מוצדקת כלכלית כאשר ניתן להוכיח סטייה מסטנדרט רפואי סביר אשר גרמה לנזק. 

במקרה שאת מתארת לא ברור אם סירוב הרופא לשלוח אותך לבדיקת ממוגרפיה היה רשלנית, שכן לא ציינת אם היה חשד לגוש בשד או אם הייתה היסטוריה של סרטן השד אצל קרובות משפחתך. 

אולם, מכל מקום מאחר ובסופו של דבר כן בוצעה בדיקת ממוגרפיה בשל החלטתך לבצע את הבדיקה בכל מקרה הרי שהנזק נמנע גם אם בזכותך.

בשיטת המשפט הישראלית אין פיצוי עונשי במקרה דוגמת המקרה המתואר ועל נזק שיכול היה להיגרם בשל התרשלות ונמנע, אפילו בדרך מקרה, אין פיצוי. לכן גם אם יתברר שהרופא בקופת חולים התרשל, ספק אם תהיה כדאיות להגשת תביעת רשלנות רפואית.

במידה ונפגעת בשל רשלנות רפואית מומלץ לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום להתייעצות ובדיקת ההיתכנות להגשת תביעה. עורכי הדין במשרד עורכי דין סולר קפלינסקי ישמחו לעמוד לשירותך ולהעניק לך ייעוץ משפטי אישי ללא התחייבות.

פנה/י עכשיו לשיחה עם עורך דין רשלנות רפואית!

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (2)

5 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית סרטן ממוגרפיה אי הפניה לבדיקה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36