רשלנות רפואית בניתוח השתלת קרנית: מדוע הניתוח נכשל?

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

העין ידועה כאיבר רגיש מאוד וכל ניתוח בה מצריך עבודה עדינה ומדויקת של הרופא המנתח. בכל מקרה של טעות בביצוע ניתוח בעין, רבים הסיכויים כי ייגרם נזק גוף בלתי הפיך לתפקוד העין והראייה תשתבש.

הפחד מפני פגיעה בחוש הראייה הוא אחת הסיבות לכך שבני אדם משקיעים מחשבה רבה בשאלה האם לבצע ניתוח עיניים אם לא. לפיכך, חשוב שתהיה בידי המטופל אינפורמציה מלאה בדבר הסיכונים המאפיינים את סוג הניתוח המתוכנן, שכן ניתוחים בתחום זה כרוכים בפוטנציאל נזק רב.

מטעם זה, חלק נכבד מהתביעות המוגשות בעילה של רשלנות רפואית עוסק במקרים של נזק בעקבות טיפול רפואי בעיניים. אירוע כזה התרחש בהליך ת"א 117/91 יהושע מזרחי נ' הסתדרות מדיצינית הדסה.

נסיבות המקרה וטענות הצדדים לגבי כישלון הניתוח

בהיותו נער מתבגר נפצע התובע מהתפוצצות של פגז ומרסיסים אשר חדרו לעיניו ועבר עם השנים מספר ניתוחים לתיקון בעיות הראייה שנגרמו לו עקב כך. שלושה מניתוחים אלה היו ניתוחי השתלת קרנית בעין ימין.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן