חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הניתוח וגרם לך לנזק פיזי ונפשי?

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות ברורות!

פניה מהירה לעורך דין >>
סולר קפלינסקי מומחים ברשלנות רפואית

רשלנות רפואית בזמן ניתוח

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

אוסטאומיליטיס בעקבות זיהום לאחר ניתוח

מחבר: 13/12/2020 12:38

אחד הסיבוכים המסוכנים אשר עלול להתרחש בכל ניתוח, קטן כגדול, הינו זיהום של אזור הניתוח, אשר אחריו עלול המנותח למצוא עצמו במצב בריאותי רע יותר מאשר טרם הניתוח.

מקרים של כשלון בניתוח עקב זיהום וגורמים אחרים מהווים נושא לתביעות רבות בתחום של רשלנות רפואית, דוגמת המקרה שנדון בהליך תא (ת"א) 47821-08 ר. א נ' ד"ר א.ל.

אוסטאומיליטיס - osteomyelitis הינה דלקת של העצם, אשר נגרמת בדרך כלל על ידי חיידקים החודרים אליה. הזיהום עלול לפגוע בכל עצם, אך פוגע בעיקר בעצמות הארוכות.

במקרה זה התובע הגיע לד"ר א.ל, מומחה לפודיאטריה מבית החולים הדסה לשם ניתוח לכריתת ציפורן וגוף גרמי שמתחת לציפורן בבוהן השמאלית.

ההמלצה לביצוע ניתוח זה ניתנה לאחר שהתובע סבל משך מספר שנים מכאבים וכן מהפרשות מוגלתיות בבוהן שבכף רגלו השמאלית. לאחר שהתובע אושפז אך הבעיה לא נפתרה, פנה אל דר' לונדון.

במהלך הניתוח דימם התובע בצורה מסיבית מכף רגלו ולכן נחבש בתחבושת אלסטית מיוחדת.

עם שחרורו לביתו חש התובע כאבים עזים ברגלו, התקשר לדר' ל. ושאל אותו אם ניתן להוריד את התחבושת או להרפותה מעט. דר' ל. הנחה אותו להמתין שבוע ימים ולא לעשות דבר עד ליום הביקורת. במועד הביקורת התגלו פצעים ומורסות בכף הרגל אשר טופלו באמצעות אנטיביוטיקה.

לאחר מספר חודשים של כאבים ואשפוזים נוספים אובחן התובע כחולה באוסטאומיאליטיס ולא היה מנוס מכריתת שתי אצבעות בכף רגלו שאחת מהן היא האצבע המנותחת ומכאן התביעה בטענה של רשלנות רפואית בטיפול.

הטענות שהעלו הצדדים

התובע טוען, כי ארעה התרשלות רפואית בשלוש נקודות שונות במהלך הטיפול בו, כפי שיפורט להלן.

הראשונה הינה היעדר ההוראה להפסקת טיפול בתרופת מיקרופרין micropirin (אספירין) טרם הניתוח. לגישת התובע תרופה זו גורמת לדימום מסיבי ולכן היה על הרופא להורות לו להפסיק ליטול אותה.

נקודת התרשלות רפואית שנייה הינה אי מתן הוראה ליטול אנטיביוטיקה לפני הניתוח ומיד לאחריו.

הנקודה השלישית מתייחסת להוראה שלא לשחרר את התחבושת חרף התלונות על כאבים בלתי נסבלים.

התובע תמך טיעוניו בחוות דעתו של פרופ' משה רופמן, מנהל המחלקה האורטופדית של בית חולים כרמל בחיפה.

הנתבע טען מנגד, כי כל פעולותיו התבצעו על פי הסטנדרט הרפואי המקובל ולצורך תימוכין הביא חוות דעת מומחה רפואי מטעם ד"ר אורי אופנהיים.

פסיקת הערכאה המשפטית והפיצויים שנקבעו

בית המשפט בחן כל אחת מהטענות לגופה.

לעניין הטענה בדבר נטילת המיקרופרין מצא בית המשפט כי אין להפסיק את נטילת התרופה, כיוון שהפרקטיקה הרפואית הנוהגת גורסת כי בניתוח פריפריאלי קטן כגון זה לא קיים טעם בהפסקת הנטילה לאור הסיכון של שבץ מוחי C.V.A אשר עלול להיגרם כתוצאה מכך.

לעניין נטילת האנטיביוטיקה מציין פרופ' רופמן, כי מצב רגלו של התובע חייב מתן אנטיביוטיקה בעת הניתוח ומיד לאחריו באופן תוך ורידי, תוך ניהול מעקב יומיומי.

בית המשפט קבע, כי גישה זו לא נסתרה והיא זו המקובלת עליו. מעבר לכך ציין בית המשפט, כי הטיפול באנטיביוטיקה מיד לאחר הניתוח כלל לא נשקל על ידי דר' ל. ואף לא לאחר תלונות התובע על כאבים עזים.

לבסוף בחן בית המשפט את היעדר ההוראה לפתוח את התחבושת עקב התלונות של התובע.

בעניין זה מצא בית המשפט, כי למרות שדר' ל. טוען שאין לפתוח תחבושת כזו, המומחה מטעמו, דר' אופנהיים, גרס בעדותו בבית המשפט כי תחבושת לוחצת מעין זו יש לפתוח ובנוסף, כי הזיהום באחת האצבעות שנכרתו נגרם ככל הנראה כתוצאה מאותה החבישה ומהיעדר טיפול אנטיביוטי.

בית המשפט קיבל עדות זו ובסופו של יום נקבע כי ארעה רשלנות רפואית בטיפול בתובע.

כעת עבר בית המשפט לבחון את הקשר הסיבתי בין הרשלנות הרפואית לבין נזק גוף שנגרם.

התובע טען, כי כתוצאה מהטיפול נכרתו שתי אצבעות ברגלו ומשכך קיימת לו נכות של 20%.

בית המשפט לא קיבל טענה זו וקבע כי הנזק שנגרם לתובע הינו של כריתת אצבע אחת וכי האצבע השנייה הייתה צריכה להיכרת ללא קשר לרשלנות הרפואית שנקבעה.

אצבע זו נכרתה עקב תהליך של דפורמציה וממילא הוצע לתובע לכרות אותה טרם הניתוח וללא קשר אליו. משכך, גובה הנזק הינו בשיעור של 10% נכות אורטופדית.

בנסיבות אלה פסק בית המשפט לתובע פיצויים בסכום של 140,000 ש"ח, אשר הורכבו מסכום גלובלי עבור עזרת הזולת, הוצאות שנגרמו לתובע וראש נזק של כאב וסבל.

תשובות של עורכי דין על שאלות נפוצות בנושא

באתר שלנו תוכלו לקרוא אלפי סקירות רפואיות ומשפטיות שכתבו מומחים רפואיים ועורכי דין, על סמך ניסיון פרקטי בטיפול וייצוג נפגעי רשלנות רפואית.
 
עורכי הדין במשרדנו צברו ניסיון רב לאורך השנים, טיפלנו ונתנו ייעוץ משפטי לאלפי אנשים שרצו לבדוק היתכנות להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. רוב הפונים למשרדנו מתעניינים לרוב בסוגיות מרכזיות, אשר רלוונטיות כמעט בכל תביעת רשלנות רפואית, כמובן בכל מקרה לגופו.
 
לפניכם תשובות מפורטות והסברים של עורכי הדין ארבל קפלינסקי ועופר סולר בנוגע לשאלות נפוצות בנושא זיהומים והזכויות המגיעות לכם בכל מקרה של חשש מפני התרשלות בניתוח שגרמה לזיהום.

עברתי ניתוח קיבוע שבר ונוצר לי זיהום לאחר הניתוח שגרם לנזק, איך יודעים אם זו רשלנות רפואית?

זיהום לאחר ניתוח הינו אחד הסיבוכים השכיחים שעלולים להתרחש, גם כאשר הטיפול מבוצע באופן נכון וטוב. 
 
עצם התרחשות הזיהום אינה מעידה לכן על התרשלות וכדי לבחון אם הזיהום זוהה במועד וטופל כנדרש יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאים. בכל מקרה כדאי יהיה לפנות תחילה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.

לאחר ניתוח אורתופדי פיתחתי זיהום אך נתנו לי אנטיביוטיקה רק בשלב מאוחר מאוד, האם זו עילה לתביעת רשלנות רפואית?

אחת מהעילות הנפוצות בכל הקשור לתביעות רשלנות רפואית בנוגע לזיהומים הינה העילה של זיהוי מאוחר של התפתחות הזיהום והיעדר טיפול או טיפול רשלני בגורמי הזיהום. 
 
אם יוכח על סמך התיעוד הרפואי שהאבחנה של הזיהום הייתה מאוחרת והטיפול בו היה רשלני והתרשלות זו גם גרמה לנזק למטופל, ניתן יהיה לבסס תביעת רשלנות רפואית כנגד המוסד הרפואי המטפל.

בעקבות זיהום הרופא נתן לי אנטיביוטיקה שאני רגישה אליה ונגרמה לי תגובה אלרגית קשה, האם יש מקום לתביעת רשלנות רפואית?

כדי להעריך את המקרה יש צורך לדעת אם הרגישות שלך לאנטיביוטיקה הייתה מוכרת, שכן תגובה ראשונה אלרגית לאנטיביוטיקה היא לרוב בלתי צפויה ובוודאי שלא ניתן להטיל על רופא אחריות בגינה. 

גם אם יתברר כי הרגישות שלך לאנטיביוטיקה הייתה מוכרת, יש לבחון אם היקף הנזק שנגרם בשל התגובה האלרגית לאנטיביוטיקה יצדיק כלכלית תביעה. שכן, במקרים שבהם אין נזק קבוע מזכים בפיצויים מתונים מאוד בעוד שעלויות תביעת רשלנות רפואית אינן מבוטלות.  

האם העובדה שבמחלקה אחת בבית חולים יש כמות חריגה של זיהומים לאחר ניתוח יכולה לסייע לבסס תביעת רשלנות רפואית על זיהום לאחר ניתוח?

ניתן להשתמש בתביעת רשלנות רפואית בנתונים סטטיסטים לגבי תוצאות של הליכים רפואיים, כמו למשל דוחות לגבי שיעורי התפתחות זיהומים לאחר ניתוח. אולם, ספק אם דוחות אלו יכולים להיות הבסיס היחיד לתביעת רשלנות רפואית. 
 
בכל תביעת רשלנות רפואית על התובע להוכיח ולהרים את נטל השכנוע כי הייתה סטייה מסטנדרט רפואי סביר בטיפול בו באופן ספציפי וזאת על בסיס נתונים מהטיפול עצמו.

למה חשוב לפנות ולקבל ייעוץ משפטי? במידה ונפגעת עקב רשלנות רפואית בטיפול מומלץ לפנות בשלב מוקדם ככל הניתן אל עורך דין רשלנות רפואית, אשר יסייע לך באיסוף מלוא הנתונים מהתיקים הרפואיים ויפנה אותך לקבלת חוות דעת מטעם רופאים מומחים רלוונטיים.


במידה שאכן קיים בסיס לתביעה בגין רשלנות רפואית בטיפול שניתן, יגיש בשמך עורך דין מהתחום תביעה בעילת רשלנות רפואית נגד הגורם הרפואי אשר ביצע את הטיפול.
 
לשיחת ייעוץ עם עורך דין ללא התחייבות - פנה/י אלינו!

 

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית בניתוח אוסטאומיליטיס

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36