רשלנות רפואית במעקב הריון – הפניה לבדיקה

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

אדם מטופל על ידי רופא אשר מפנה אותו לבדיקה שהינה חיונית לצורך אבחנה וטיפול. במידה והמטופל לא יבצע את הבדיקה יתכן ותוטל על הרופא אחריות בגין רשלנות רפואית בטיפול, זאת אם יוכח כי הרופא לא הסביר למטופל את חשיבות הבדיקה ולא ביצע מעקב נדרש.

מעקב הריון רשלני

לסוגיה זו נדרש לאחרונה כבוד השופט נעם סולברג מבית המשפט המחוזי בחיפה בעניין ת.א 7250/05 שרה ריינריץ נ' מכבי שירותי בריאות.

התובעת, אישה חרדית, הייתה במעקב הריון במסגרת הנתבעת, קופת חולים מכבי. התובעת אשר סוג דמה שונה מזה של בעלה נדרשה לקבל חיסון אנטי D במהלך הריונה הראשון וזאת על מנת למנוע נזק וסיבוכים בהריון הנוכחי הראשון ובהריונות הבאים.

ה

חיסון ניתן במקרים שלאישה ההרה דם מסוג RH שלילי וזאת על מנת למנוע מצב של פיתוח נוגדנים כנגד גורם RH חיובי בדמו של התינוק ובדמם של עוברים בהריונות הבאים.

במקרה שבו לא ניתן החיסון במועד בהריון הראשון לאחר מדידת רמת הנוגדנים בדם האם עלולה כאמור להתפתח בהריונות מחלה המוליטית אצל העובר.

התובעת במקרה הנדון הייתה בעלת סוג דם RH שלילי והופנתה על ידי הרופאה המטפלת שלה בקופת החולים, בתחילת הריונה, לבדיקת רמת נוגדנים.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן