טעויות נפוצות של תובעים ברשלנות רפואית וכיצד להימנע מהן

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

אנשים אשר נפגעו כתוצאה מרשלנות רפואית ומתכוונים לתבוע פיצויים בגין נזקיהם מבצעים לעיתים טעויות, שעלולות להזיק לתביעתם. להלן יובאו הטעויות אשר חוזרות לעיתים קרובות.

מכתבים או תלונות לגוף שאחראי למקרה הרשלנות הרפואית 

הרבה נפגעים בגין רשלנות רפואית סבורים, בתמימות, כי אם יפנו במכתב אל הגורם אשר ביצע את הרשלנות הרפואית ויוכיחו לו כי אכן הטיפול שקיבלו לא היה סביר ונגרם להם נזק בגינו, הם יקבלו פיצוי.

רבים מהנפגעים לפיכך שולחים, עוד בטרם פניה אל עורך דין, מכתב לקופת חולים, בית חולים או הרופא המטפל. מכתב בו הם מפרטים את השתלשלות האירועים, הנזק שנגרם להם ועוד.

מדובר בטעות חמורה, שכן בחלק גדול מהמקרים לנפגע לא ידועות כל עובדות המקרה, לא תמיד הוא מודע לחומרת נזקו ולפרטים חשובים נוספים ולעיתים קרובות יש במכתבים אלו אי דיוקים רבים.

לא אחת מכתבים אלו נשמרים בידי הגורם הרפואי ולאחר מכן משמשים בידיו ככלי לניגוח טענות התובע בעת ניהול התביעה, לפיכך מוטב להימנע מלשלוח אותם. אם מכתב זה נשלח בכל זאת, חשוב להביא זאת לידיעת עורך הדין אשר יטפל בתיק ולהציג בפניו העתק של המכתב.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן