נכות אורטופדית לבחור צעיר עקב תאונת אופנוע
במרבית המקרים אין מחלוקת בתביעות בנושא פיצויים לנפגעי תאונות דרכים בין הנפגע בתאונה לבין חברת הביטוח לגבי חובתה של חברת הביטוח לפצות את הנפגע על נזקיו.
במקרים כאלו מגיע המקרה בפני בית המשפט על מנת שיקבע את גובה הפיצוי בגין ראשי נזק שונים, וזאת בהסתמך על נתונים רפואיים ועדויות שהוצגו בפניו. חשוב לומר כי תמיד אפשר להגיש ערעור על גובה הפיצוי אותו קובע בית המשפט בין אם הוא נמוך מדי לדעת הנפגע ובין אם הוא גבוה מדי לדעת החברה המבטחת.
פסק דין - קביעת גובה פיצוי בגין נכות
מקרה בו נדרש בית המשפט לקבוע את גובה הפיצוי בלבד לאחר שלא הייתה מחלוקת בנוגע לחבות החברה המבטחת מודגם בהליך ת"א 39918/06 ג.י נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב.
התובע במקרה זה נפגע עקב תאונת דרכים כאשר בשעה שרכב על אופנוע בדרכו לעבודה ולפתע זינק כלב אל הכביש וגרם לו להתהפך. כאמור האירוע הוכר כתאונת דרכים לכל דבר ועניין וחברת הביטוח הודתה בחבותה העקרונית לפצות את התובע. מאחר והתובע היה בדרכו לעבודתו נקבע על ידי הביטוח הלאומי כי התאונה הינה גם תאונת עבודה.
בית המשפט דן בנזק בצורה מסודרת. תחילה הכריע ביחס לסוגיית הנכות הרפואית הקבועה לאחר שעיין במסמכים הרפואיים שהגיעו מבית החולים ולאחר שראה את קביעת המוסד לביטוח לאומי לגבי נכותו והחליט כי הנכות המחייבת לצורך קביעת הנזק היא בשיעור של 14.5% בגין פגיעה אורטופדית בעמוד השדרה אשר כללה שבר בחוליה והגבלה בתנועות עמוד שדרה.
משם המשיך בית המשפט ודן בסוגיית הנכות התפקודית הקשורה לשגרת חיי היום יום של התובע. בית המשפט מצא, על סמך עדויות שונות, כי התובע איבד את עבודתו הניהולית בה עבד בטרם התאונה, וכי איבד את היכולת לעבוד בהיקף המשרה הגדול בו עבד לפני כן.
לכן העמיד בית המשפט את נכותו התפקודית של התובע על 7.5%.
בית המשפט חישב את הבסיס הכספי עליו ביסס את גובה הפיצוי.
לעניין זה התייחס בית המשפט למשכורתו החודשית של התובע שעמדה על 10,818 ₪ נטו לחודש וקבע כי זהו בסיס הפיצוי. מכאן עבר בית המשפט להתייחס לראשי הנזק השונים.
תחילה התייחס לתקופת הזמן בה נעדר מהעבודה וקבע שעבור ארבעת חודשי ההיעדרות ישולמו לתובע 63,000 ₪. סכום זה כלל תשלום ריבית והצמדה עקב הזמן הרב שחלף מקרות התאונה ועד לפסק הדין.
לקריאה נוספת: פגיעה בגב בתאונת דרכים
לאחר שדן בתקופה בה נעדר באופן מלא מהעבודה, דן בית המשפט בפיצוי המגיע לתובע בגין התקופה בה נאלץ להעדר באופן חלקי בלבד.
לצורך כך הובאה הרופאה התעסוקתית שהמליצה לתובע על האופן והאינטנסיביות לפיהם עליו לחזור לעבודה. בגין ראש נזק זה נפסקו לתובע 153,800 ₪.
מכאן בחן בית המשפט ראש נזק ביחס להפסדי ההשתכרות לעתיד, ראש נזק שעוסק בסכום הכסף העתידי אותו יפסיד הנפגע כתוצאה מהתאונה.
סכום זה מחושב עד גיל הפנסיה, 67, ומחושב בהתאם לנכות הקבועה הקיימת לנפגע. בית המשפט קבע כי הסכום שישולם לתובע עומד על 193,000 ₪.
כמו כן, קיבל התובע פיצויים בסכומים נמוכים יותר עבור ראשי נזק נוספים: הפסד הטבות סוציאליות ופנסיה בגובה של 21,100 ₪; הוצאות ניידות בגובה של 17,144 ₪; עזרת צד שלישי בגובה של 4,000 ₪ והוצאות בגין כאב וסבל בגובה של 28,600 ₪.
קיראו בהרחבה על: קביעת פיצויים עבור מטפל/ת - עזרה בשכר
ראשי נזק אלו נלווים לתביעות פיצויים שבהן הנזק כלל נכות וקושי בניהול חיים עצמאיים. סך הכל עמד גובה הפיצוי בסופו של דבר על כ-480,000 ₪.
על מנת להשיג פיצוי הולם על נזקים שנגרמו לך בעקבות תאונת דרכים פנה אל עורך דין מנוסה בתחום הנזיקין ותאונות הדרכים.
לפניה וקבלת סיוע אישי ליחצו: יעוץ משפטי לנפגעי תאונת דרכים