רשלנות רפואית בביצוע ברית מילה

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

על פי המסורת היהודית ברית המילה נערכת שמונה ימים לאחר הולדת תינוק זכר.  לטקס שני שלבים עיקריים – המילה והפריעה. בשלב המילה המוהל חותך את העורלה על ידי שימוש בסכין מיוחד לצורך זה; בשלב הפריעה נחשפת העטרה על ידי הפרדתה מהקרום הנותר לאחר חיתוך העורלה.

על אף שורשיו ההיסטוריים והחשיבות הרבה שמייחסים לו, נושא בחובו טקס המילה סיכונים לגרימת נזקי גוף מסוימים לתינוק, המהווים עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

רשימת הסיכונים הכרוכים בברית המילה ritual circumcision כוללת בין היתר: זיהום בפין – הזיהום תלוי בציוד של המוהל או הרופא המוהל, פגיעה בראש איבר המין (עטרה), עיוות של צורת הפין, דלקת של פי השופכה, צריבה בעת מתן שתן ובמקרים נדירים – מוות.

פרטי האירוע

בתביעת הנזיקין בעניין א.פ נ' א.א דן בית המשפט במקרה בו תינוק עבר ברית מילה כשהוא בן 8 ימים. לאחר הברית הבחינה האם כי בנה מטיל שתן בשני זרמים, כתוצאה מכך הוא נלקח לבית החולים הדסה עין כרם, שם אובחן כי התינוק סובל מעקמת דורסלית וכן מפיסטולה שופכתית. בגיל שנה נותח התובע לראשונה ולאחר מכן נותח פעמיים נוספות.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן