חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן ההריון וגרם לך ולעובר לנזק חמור?

עורך הדין עופר סולר מתמחה בייצוג תובעים במקרים של רשלנות רפואית במהלך ההריון. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>
עורך דין עופר סולר מומחה רשלנות רפואית

רשלנות רפואית בהריון

עורך הדין עופר סולר מתמחה בייצוג תובעים במקרים של רשלנות רפואית במהלך ההריון. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

אי מתן מידע מספק ולידת תינוק עם חסר אצבעות

מחבר: 17/12/2020 09:40

בפסיקת בתי המשפט רווח הדיון בעניין חובתם של הגורמים הרפואיים המטפלים לעדכן את המטופל אודות מכלול האפשרויות הטיפוליות והאבחוניות העומדות לרשותו ובכלל זה אופציות הטיפול במסגרת שירותי הרפואה הפרטית.

נשאלת השאלה האם קיימת משמעות לכך שחולה לא יודע על ידי הגורם המטפל לגבי כל האפשרויות העומדות בפניו, לרבות אלה שבתחום הרפואה הפרטית, על אף שהשתמש בהן בעבר?

סוגיה זו נידונה בהליך ע"א 10306/08 שמאלי עמיחי נ' מור המכון למידע רפואי בע"מ.

המערער בעניין זה נולד עם חוסר אצבעות כף יד שמאל והקטנה מהותית של האיזור הקרפלי. טרם לידתו עברה אימו ארבע בדיקות אולטרסאונד, אשר כולן נערכו במכון מור.

מעקב ההריון התבצע על ידי רופא קופת חולים כללית ובדיקות האולטרסאונד התקיימו בשבועות ה-7,20,21 וה-28 להריון.

כיוון שהתינוק נולד עם מומים כמתואר לעיל, נתבעו בעילת רשלנות רפואית מכון מור ושירותי בריאות כללית, בגין אי מסירת מידע להורים בדבר האפשרות לערוך בדיקות אולטרסאונד מקיפות באופן פרטי.

התביעה הוגשה לבית המשפט המחוזי ועל פסק הדין הוגש ערעור לבית המשפט העליון.

טרם הבדיקות חתמה האם על "הצהרת נבדקת", הצהרה קצרה בת שישה סעיפים בה נכתב כי בדיקת אולטרסאונד במכון מור הינה בדיקה בסיסית ומוגבלת שאינה בעלת יכולת לאתר מומים בעובר בכל מקרה ובכל הריון.

פסיקת המחוזי בתביעה בגין אי אבחון חוסר באצבעות

בפני בית המשפט המחוזי נטען, כי אמו של המערער לא יודעה על האפשרות של ביצוע בדיקת האולטרסאונד באופן פרטי וכן לא ידעה שהבדיקות במכון מור הינן מוגבלות.

בנוסף נטען, כי ההנחיות לגבי ביצוע בדיקת אולטרסאונד אינן ברורות, אך הפרקטיקה המקובלת היא בדיקה הכוללת סקירת גפיים.

עוד טענו התובעים, כי במידה והיתה מתבצעת בדיקה שכזו אותו מום היה מתגלה בוודאות של 100%.

טענה נוספת שהועלתה הייתה כי די במום המופיע בשכיחות גבוהה ואשר אינו מתגלה עקב בדיקה שאינה סבירה כדי לבסס רשלנות רפואית.

לבסוף, נטען על ידי התובעים כי הפער בין הבדיקות הניתנות ברפואה הציבורית לבין אלה המוצעות ברפואה הפרטית מצביע על כך שאין המדובר ברפואה סבירה.

בית המשפט המחוזי דחה טענות אלה בעיקר עקב העובדה שהאם חתמה על "הצהרת נבדקת", בה צוינה במפורש חלקיות הבדיקה כאמור.

עוד התגלה כי האם ביקרה בהריונות קודמים אצל רופאים פרטיים ואצלם ביצעה את הבדיקות, לכן הייתה מודעת לאפשרות זו גם בהריון נשוא התביעה.

עוד קבע בית המשפט, כי גם אם היו יודעים על המומים, אין ודאות שהיה ניתן לבצע הפסקת הריון בשלב הגילוי ואין ביטחון כי הוועדה להפסקת הריונות הייתה מאשרת את הפסקתו.

הערעור שהוגש לבית המשפט העליון

בערעור לבית המשפט העליון חזרו המערערים על עיקרי טענותיהם. הם הדגישו כי לשיטתם אין מקום לפערים בעריכת בדיקת האולטרסאונד בין הרפואה הפרטית לבין הרפואה הציבורית.

המשיבים טענו בין היתר, כי הבדיקה נעשתה בהתאמה לסטנדרט הרפואי המקובל דאז.

עוד נטען, כי האם ילדה שלוש פעמים בעבר והייתה מודעת לאפשרויות העומדות בפניה בתחום הרפואה הפרטית וכי בכל מקרה לא מתקיים קשר סיבתי. שכן, גם במידה והאם הייתה פונה לבדיקת אולטרסאונד פרטית לא וודאי שהמום היה מתגלה, כיוון שבשנת 98' לא כל הרופאים הפרטיים נהגו לבדוק את אצבעות הידיים.

בית המשפט העליון קבע, כי בנסיבות המקרה אכן לא נבדקו כפות הידיים והאצבעות, אך יחד עם זאת זה היה הסטנדרט הנהוג דאז וממילא גם היום.

בחלוף שנתיים, בשנת 2000 אמנם ניתנה הנחיה לבדוק את כפות הידיים, אך לא את אצבעות הידיים.

עוד נקבע, כי אין לבדוק לעומק את שאלת הפער בין הרפואה הציבורית לרפואה הפרטית, שכן מדובר בשאלה החורגת מתחום המקרה הספציפי וממילא חסר חומר ראייתי רב ביותר כדי להתחיל לדון בה.

לשם דוגמא פסק בית המשפט, כי טענת המערערים לפיה תוספת של 5-10 דקות בבדיקה הייתה עשויה לגלות את המום אינה טענה מבוססת דיה וכי לא קיימת הוכחה כי המכון היה עומד בעומס שנוצר עקב התארכות הבדיקות או בתוספת המשאבים שהייתה נדרשת לצורך כך.

כעת בחן בית המשפט האם התרשלו מכון מור וכן שירותי בריאות כללית בכך שלא מסרו למטופלת את המידע לגבי האפשרויות הקיימות ברפואה הפרטית.

לעניין זה נפסק כי האם, שזהו הריונה הרביעי, הייתה בקיאה באפשרויות אלה גם ללא היידוע הנטען, קל וחומר מאחר והשתמשה בשירותים של רופאים פרטיים בעבר.

יחד עם זאת ומבלי לגרוע מהחלטתו, מציין בית המשפט כי ראוי היה להוסיף סעיף ב"הצהרת הנבדקת" על כך שישנן בדיקות מקיפות יותר אותן ניתן לבצע במקומות פרטיים.

בסיכומו של דבר פסק בית המשפט כי אין לייחס למכון מור ולשירותי בריאות כללית רשלנות רפואית או אי עמידה בגדרי חובת הגילוי במקרה זה.

במידה ועברת טיפול אשר בעקבותיו הוחמר מצבך הרפואי ו/או  שנגרמו לך ו/או לילדך נזקים, מומלץ לבחון האם הטיפול ניתן בסטנדרט ראוי והאם אירעה רשלנות רפואית.

לצורך כך יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מטעם עורך דין רשלנות רפואית בקי ומנוסה בתחומו. לקבלת ייעוץ משפטי אישי וסיוע בבחינת הגשת תביעת רשלנות רפואית, אנו מזמינים אותך ליצור עמנו קשר.

פנייה ישירה לייעוץ עם עורך דין!

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: עופר סולר רשלנות רפואית סיבוכים בהריון חוסר אצבעות

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

31 במרץ 2024

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

31 במרץ 2024

האם מותר לקחת את התרופה ה...

כמעט כל אשה בהריון נתקלת לאורך תשעת החודשים בשאלות לגבי נטילת תרופות בהריון. התשובות מורכבות, חשובות ולעיתים אינן חד משמעיות וברו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית בלידה - לפנ...

עורך הדין עופר סולר מנהל את משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה, לצורך הגשת תביעת פיצויים בשל נזקים שנ...

קרא עוד

31 במרץ 2024

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

03 באפריל 2024

הכירו את רוט סולר - תביעו...

רוט סולר - תביעות ביטוח הנה פירמה פורצת דרך, שמעדכנת גרסה בעולם המשפט וקובעת סטנדרט חסר תקדים, באמצעות הצגת פתרון השוזר את העלית ...

קרא עוד

03 ביולי 2024

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

03 ביולי 2024

הפסקת טיפול תרופתי בשל הי...

רשלנות רפואית בטיפול בפצועת פיגוע ותשלום פיצויי עתק, בשל הפסקת טיפול אנטיביוטי בהעדר רישום רפואי כנדרש לפי חוק.

קרא עוד

10 ביולי 2024

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

14 ביולי 2024

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

22 ביולי 2024

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

23 ביולי 2024

הורים שהם בני דודים לא הו...

עורך הדין עופר סולר מסביר פסק דין מעניין, שהכריע בסוגיית רשלנות רפואית בשל אי הפניה של בני דודים לקבלת ייעוץ גנטי ולידת ילד נכה...

קרא עוד

01 באוגוסט 2024

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

04 באוגוסט 2024

הרופא חייב להסביר על חשיב...

כל רופא נשים המלווה הורים בזמן מעקב ההריון חייב להסביר, תמיד, על חשיבותה הרבה של בדיקת מי השפיר בשל יכולותיה לאבחן מוטציות ופגמים...

קרא עוד

06 באוגוסט 2024

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

12 באוגוסט 2024

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

03 בספטמבר 2024

לדעת על הידרוצפלוס ומקרי ...

עורך דין עופר סולר מסביר על מחלת ההידרוצפלוס ומקרי רשלנות רפואית הנובעים מאי אבחונה של המחלה...

קרא עוד

05 בספטמבר 2024

רשלנות בביצוע בדיקת ביופסיה

עורך הדין עופר סולר מסביר על בדיקת ביופסיה ומקרי רשלנות רפואית שהובילו לתביעות משפטיות...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

מות תינוק לאחר הלידה בגלל...

ישנם מקרים מצערים שבהם התינוק נפטר מיד לאחר הלידה בגלל רשלנות רפואית של הצוות המיילד...

קרא עוד

ЧЧЧЧ ЧњЧўЧЧЁЧљ ЧЧЧџ

ЧўЧЧЁЧЧ ЧЧЧЧџ ЧЧњЧЧ ЧўЧЧћЧЧЧќ ЧњЧЁЧЧЧЄЧљ ЧЧЧњ ЧЧђЧњЧ ЧЧЧЧњ ЧћЧЧЁЧ ЧЧњ ЧЧЧ ЧћЧЁЧЧњЧЧЧЄ ЧЁЧЧЧђЧЧЄ:

ЧђЧЧ ЧЁЧЧЧ ЧњЧЧЄЧЧЧўЧҐ >>

ЧЧњЧЧЧџ: 03-381-2222

ЧЧЧЎ: 03-7369345

ЧћЧЁЧЧ ЧўЧЧЁЧЧђЧњЧ 1, ЧЧЧћЧ 24