חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

נפגעת בגלל רשלנות רפואית? מגיע לך לקבל תשובות!

בכל שנה מוגשות בישראל כ-2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, חשוב לבדוק את המקרה לעומק, בשיתוף מומחה רפואי, בדרך לפיצויי הולם!

פניה מהירה לעורך דין >>

נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

בכל שנה מוגשות בישראל מעל 2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, זה הזמן לבדוק את המקרה לעומק בדרך לתביעת פיצויים!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית באבחון דלקת בשריר הלב

מחבר: 10/05/2021 08:04

חדר המיון מהווה את שער הכניסה, תרתי משמע, לבית החולים ושם נקבע מי המטופלים אשר פונים או מופנים לבית החולים יעבור לאשפוז והמשך טיפול במוסד הרפואי ומי אינם נזקקים לאשפוז.

מטבע הדברים, צומת זו של החלטות רפואיות מהווה מקור להגשת תביעות רשלנות רפואית רבות. עניין כזה התעורר בפסק הדין בנושא עזבון המנוח ב.מ נגד מרכז רפואי בני ציון.

המערער חש ברע ונבדק על ידי רופא של קופת חולים כללית. הרופא בקופה אבחן כי הוא סובל מזיהום בדרכי הנשימה העליונות. למחרת, כאשר המערער המשיך לחוש ברע וסבל מעליית חום קיצונית ושלשולים, הגיע לחדר המיון של המרכז הרפואי בני ציון בחיפה.

המערער נקלט בחדר המיון בשעה 23:31 בלילה ושם בוצעו לו מספר בדיקות וביניהן בדיקת א.ק.ג, שלאחריהן שוחרר לביתו. 36 שעות לאחר שחרורו נפטר המערער במיטתו. בדו"ח נתיחה שלאחר המוות נקבע, כי הוא נפטר בגין כשל לב בעקבות דלקת חריפה בשריר הלב - myocarditis.

עיקר המחלוקת בערעור נסב סביב תוצאותיה של בדיקת הא.ק.ג. ממצאי הבדיקה לא נרשמו והמערערים טענו, כי התרשים הצביע על ממצא פתולוגי ולכן היה אסור לשחרר את המנוח לביתו, כאשר במידה והיה נשאר באשפוז סביר להניח שמותו היה נמנע.

המשיבים טענו מנגד, כי התרשים לא הראה "תמונה קלאסית של מעורבות השכבות החיצוניות של הלב, המציינת עליות ST במרבית החיבורים" ומשכך לא עלה צורך בהמשך אשפוז.

מומחה רפואי מטעם בית המשפט טען, כי בנסיבות העניין ובהתחשב בגילו של המערער לא היה צורך לבצע כלל בדיקת א.ק.ג, אך אם כבר בוצעה בדיקה כזו עובר נטל ההוכחה לכתפי בית החולים, להוכיח כי לא קיים קשר סיבתי בין חוסר תוצאותיה של הבדיקה לבין מותו של המערער - נטל שאותו הרימה המשיבה.

כך לפי קביעות בית משפט השלום ובית המשפט המחוזי, אשר דחו את התביעה וקבעו כי לא התגלתה רשלנות רפואית בטיפול במנוח.

על פסק דינו של בית המשפט המחוזי הוגש ערעור לבית המשפט העליון, אשר נדרש להתמודד עם טיעונים דומים מצד המערערים שלא הסכימו לפסיקות הקודמות וטענו, כי מקרה זה חורג מעבר לגבולותיו שלו ונוגע לעניינים ציבוריים רחבי היקף.

מה הייתה הפסיקה בערעור?

בית המשפט העליון פסק, כי העובדה שפענוח בדיקת הא.ק.ג לא הועלה על הכתב הינה מעשה המנוגד לנהלים ולכן התקיימה התרשלות מצד המשיבים וכן נקבע שנגרם נזק ראייתי.

יחד עם זאת, מחדל זה בדמות ליקויים בתיעוד רפואי לא הכריע את הכף לטובת המערערים, מכיוון שבעדותו בבית המשפט השלום שכנע רופא חדר המיון כי קרא את הבדיקה בזמן אמת ונוסף לכך הבדיקה נמצאה במהלך המשפט.

בבית המשפט העליון נקבע, כי ארעה בבדיקה לקות טכנית ולפיכך הדבר היה אמור לעורר חשד אצל רופא המיון, אשר היה צריך להורות על המשך אשפוזו של המערער בלילה.

נפסק, כי תפקידו ורמת זהירותו של רופא המיון נמדדים גם באיתור סיכונים ולא רק בזיהוי מחלות. כלומר, התקיימה רשלנות באי השארת המנוח להשגחה בבית החולים.

משכך, הפרכת הקשר הסיבתי הוטלה על המשיבים, כלומר, בית החולים נדרש להוכיח כי גם אם המערער היה נשאר לאשפוז מצבו לא היה משתנה לטובה והוא היה מוצא את מותו.

מכיוון שלא הצליחו להפריך טענה זו, המשיבים לא עמדו בנטל ההוכחה ונקבע כי קיים קשר סיבתי בין השחרור מבית החולים לבין מות המנוח.

כעת, נותר להעריך את גובה הנזק. כבר בבית המשפט השלום נקבע, כי גם אם המערער היה נשאר לאשפוז סביר להניח שהיה מתאשפז במחלקה פנימית ושם הסיכוי להציל אותו עומד על 30% ולא יותר, כיוון שלא היה מתחבר לניטור א.ק.ג. רציף.

לכן, על סמך ההלכה של פגיעה בסיכויי החלמה פסק בית המשפט העליון פיצוי על סך 472,745 ש"ח.

בנוסף, נמתחה ביקורת על פסיקת בית המשפט השלום, אשר התבסס בפסיקתו יתר על המידה על עדותו של המומחה הרפואי מטעמו ולא בחן באופן עצמאי את המסקנות המשפטיות העולות מדבריו.

גם על בית המשפט המחוזי הושמעה ביקורת על כך שקיבל את הטענה כי לא ניתן לנקוט במדיניות של אשפוז כלפי כל חולה וכלל זה לא נבחן ספציפית לגבי נסיבות המקרה הנדון.

במידה וגם אתה עברת אירוע של רשלנות רפואית, מומלץ שתפנה בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית, אשר יאסוף עבורך את המידע הנדרש ויקשר אותך עם רופאים מומחים, לטובת הגשת תביעה והשגת פיצוי מקסימאלי בגין הנזקים שנגרמו לך.

לשיחת ייעוץ ללא עלות עם עורך דין מומחה - פנה/י אלינו!

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: עופר סולר מאמרים דלקת בשריר הלב

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

31 במרץ 2024

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

31 במרץ 2024

האם מותר לקחת את התרופה ה...

כמעט כל אשה בהריון נתקלת לאורך תשעת החודשים בשאלות לגבי נטילת תרופות בהריון. התשובות מורכבות, חשובות ולעיתים אינן חד משמעיות וברו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית בלידה - לפנ...

עורך הדין עופר סולר מנהל את משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה, לצורך הגשת תביעת פיצויים בשל נזקים שנ...

קרא עוד

31 במרץ 2024

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

03 באפריל 2024

הכירו את רוט סולר - תביעו...

רוט סולר - תביעות ביטוח הנה פירמה פורצת דרך, שמעדכנת גרסה בעולם המשפט וקובעת סטנדרט חסר תקדים, באמצעות הצגת פתרון השוזר את העלית ...

קרא עוד

03 ביולי 2024

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

03 ביולי 2024

הפסקת טיפול תרופתי בשל הי...

רשלנות רפואית בטיפול בפצועת פיגוע ותשלום פיצויי עתק, בשל הפסקת טיפול אנטיביוטי בהעדר רישום רפואי כנדרש לפי חוק.

קרא עוד

10 ביולי 2024

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

14 ביולי 2024

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

22 ביולי 2024

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

23 ביולי 2024

הורים שהם בני דודים לא הו...

עורך הדין עופר סולר מסביר פסק דין מעניין, שהכריע בסוגיית רשלנות רפואית בשל אי הפניה של בני דודים לקבלת ייעוץ גנטי ולידת ילד נכה...

קרא עוד

01 באוגוסט 2024

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

04 באוגוסט 2024

הרופא חייב להסביר על חשיב...

כל רופא נשים המלווה הורים בזמן מעקב ההריון חייב להסביר, תמיד, על חשיבותה הרבה של בדיקת מי השפיר בשל יכולותיה לאבחן מוטציות ופגמים...

קרא עוד

06 באוגוסט 2024

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

12 באוגוסט 2024

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

03 בספטמבר 2024

לדעת על הידרוצפלוס ומקרי ...

עורך דין עופר סולר מסביר על מחלת ההידרוצפלוס ומקרי רשלנות רפואית הנובעים מאי אבחונה של המחלה...

קרא עוד

05 בספטמבר 2024

רשלנות בביצוע בדיקת ביופסיה

עורך הדין עופר סולר מסביר על בדיקת ביופסיה ומקרי רשלנות רפואית שהובילו לתביעות משפטיות...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

מות תינוק לאחר הלידה בגלל...

ישנם מקרים מצערים שבהם התינוק נפטר מיד לאחר הלידה בגלל רשלנות רפואית של הצוות המיילד...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24