חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הלידה וגרם לך ולעובר לנזק חמור?

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים במקרים של רשלנות רפואית במהלך הלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית בזמן הלידה

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים בשל רשלנות רפואית בלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

פגיעה ביד התינוק עקב הערכת משקל לקויה בלידה

מחבר: 21/10/2020 11:46

אחד הנזקים אשר עלולים להתרחש בלידה הינו פגיעה בידו של התינוק בעת חילוצו מרחם אימו. סיבוך זה, אשר עלול להותיר נכות אורטופדית משמעותית קבועה, שימש נושא לתביעות רשלנות רפואית רבות, שכן בחלק לא מבוטל מהמקרים ניתן למנוע את הנזק על ידי הערכת משקל מוקדמת של העובר וביצוע ניתוח קיסרי במקרים המתאימים.

גם בלידות המתבצעות כלידה נרתיקית קיימות פעולות בהן יכול הרופא המיילד לנקוט כדי לנסות ולמנוע את הפגיעה בידו של התינוק. 

פסק הדין שניתן בעניין מרדכי קראדי נ' קופת חולים של ההסתדרות הכללית, עסק בערעור שהוגש לבית המשפט המחוזי על פסק הדין שניתן בבית משפט השלום.

מרדכי קראדי נולד ביום 04.03.1966 בבית החולים שנקרא אז בית החולים המרכזי לנגב ולימים הפך לבית החולים סורוקה, אשר נוהל על ידי הנתבעת - קופת חולים כללית.

הלידה החלה באופן תקין אך מיד לאחר יציאת הראש נוצרה סיטואציה של אי היחלצות כתפיים, מצב המכונה גם פרע לידת כתפיים

הניסיונות לחילוץ התובע פגעו בעצבים שבזרועו הימנית וגרמו לשיתוקה מהכתף ועד לאצבעות. בעקבות הפגיעה נהפכה היד לקצרה יותר ומעוותת - מצב המכונה שיתוק על שם ארב, Erb's paralysis או erb palsy. בין הצדדים לא הייתה מחלוקת לגבי נכות אורטופדית בשיעור 55%.

טענות הצדדים והמחלוקת המשפטית

התובע טען לאחריות הנתבעת וסמך דעתו בעיקר על עדות מטעם המומחה הרפואי, פרופסור משה לנצט. בידי התביעה ו/או ההגנה לא עלה להעיד את הצוות הרפואי שנכח בלידה.

התובע טען כי הנתבעת התרשלה בכך שלא אבחנה מראש שמדובר בילוד ענק, מאחר ומשקלו כיילוד היה 5.200 ק"ג, אשר תהליך הלידה שלו כרוך בסיכונים מיוחדים עקב כך וכי לא נקטה בפעולות הנדרשות כגון ניתוח קיסרי כדי למנוע את הנזקים שנגרמו לו במהלך הלידה.

שיתוק על שם ארב מוכר כסיבוך לידה רציני ושכיחותו עולה ביחס ישיר למשקל הילוד. המדיניות המקובלת היא לבצע ניתוח קיסרי, כאשר משקלו הצפוי של היילוד הוא מעל 4.500 ק"ג, כך שקודם ללידה על הרופא להעריך משקל משוער ובמידת הצורך להיערך ללידת ילוד ענק.

באותם ימים בהם נולד התובע לא עמדה לרשות הרופא האפשרות של בדיקת אולטרסאונד ולכן הדרך היחידה לצפות תופעה זו הייתה על ידי בחינת ההיסטוריה הרפואית של האם וביצוע ובדיקה ידנית.

לטענת המומחים משני הצדדים, במועד לידתו של התובע הפרקטיקה המקובלת לקביעת מקרוסומיה (משקל חריג של העובר) הייתה מתוך ההיסטוריה הרפואית, ממנה למדו האם ההורים היו גדולים כילודים, מספר הלידות של האם, סכרת אצל האם, משקל גבוה של האם, הריון עודף (ארוך מתשעה חודשים) ולידה קודמת של ילוד מעל 4 ק"ג.

במקרה המדובר היה זה הריון עשירי לאם, עם עבר של ילודים גדולים, כאשר בין המומחים לנצט מטעם התביעה ופרופסור ראובן פייזר מטעם ההגנה התגלו מחלוקות באשר למשקל הילודים הקודמים ומשמעות עניין זה.

כמו כן טען לנצט, כי בגיליון הלידה הופיע רישום של חשש לסוכרת הריון אצל האם, מה שהיה צריך "להעמיד את הרופאים על המשמר". בנוסף, הייתה קיימת מחלוקת לגבי הגדרת האם כשמנה, הגדרת ההיריון כעודף וכן אפשרות לכך שהאם נושאת ברחמה תאומים.

פסיקת בית המשפט

בית המשפט הסתפק בעובדה ששני גורמים התקיימו בוודאות ואף לא נצרך לעניין של ביצוע בדיקה ידנית וקבע כי הצוות הרפואי התרשל בכך שלא אבחן כי מדובר בילוד ענק ולא נערך בהתאם.

עוד קבע בית המשפט, כי למרות העובדה שהתובע הגיש תביעת רשלנות רפואית בהגיעו לגיל 25, אמנם לפני תום תקופת ההתיישנות, אך בחלוף זמן רב אשר הכביד על הנתבעת, אין לדרוש ממנו מידת הוכחה מיוחדת. זאת מאחר ולא הייתה מחלוקת לגבי המסמכים והנתונים והיות והתובעת בחרה שלא להעיד בדבר הנהלים המקובלים.

התובע הפסיק את לימודיו בגיל 17 ועבד בהסעת פועלים ובעבודות נוספות לתקופות קצרות וכיום הוא נשוי ואב לילדים המתקיים מביטוח לאומי והבטחת הכנסה.

למשפחה דירה בבעלותם והיא מצוידת ומרוהטת והיה קשה לקבוע באיזו מידה פגע הנזק שנגרם לתובע בכושר הכנסתו. בית המשפט קבע פיצויים עקב אובדן השתכרות וכאב סבל.

עורכי דין עונים לשאלות נפוצות שלכם

באתרנו ניתן למצוא אלפי סקירות רפואיות ומשפטיות שכתבו מומחים רפואיים ועורכי דין וזאת בהתסמך ניסיון פרקטי בטיפול וייצוג נפגעי רשלנות רפואית.
 
עורכי הדין שלנו צברו ניסיון רב לאורך השנים, טיפלנו ונתנו ייעוץ משפטי לאלפי אנשים שרצו לבדוק היתכנות להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. רוב האנשים שפונים למשרדנו מתעניינים לרוב בסוגיות מרכזיות, אשר רלוונטיות כמעט בכל תביעת רשלנות רפואית, כמובן בכל מקרה לגופו.
 
לפניכם תשובות מפורטות והסברים של עורכי הדין ארבל קפלינסקי ועופר סולר בנוגע לשאלות נפוצות בנושא שיתוק על שם ארב והזכויות המגיעות לכם בכל מקרה של חשש מפני התרשלות במעקב ההריון, אשר הובילה ללידת תינוק עם שיתוק על שם ארב.

עד איזה גיל ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית על שיתוק ארב ביד התינוק?

ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית על פגיעה בלידה מסוג שיתוק ארב עד הגיע הילד לגיל 25 שנה.
 
יחד עם זאת יש המלצה חד משמעית להגיש את התביעה לפני גיל 7 שנים של הילד, משום שאז אפשר לקבל פיצוי גם על הנזקים שנגרמו להורים בעקבות הרשלנות הרפואית. 
 
מאחר והכנת תביעת רשלנות רפואית הינה עניין מורכב אשר לוקח זמן לא קצר, כדאי לפנות לעורך דין לכל המאוחר סביב גיל 4 שנים, שאז כבר ניתן להעריך את היקף הנזק.

האם כל מקרה של לידת ילד עם שיתוק ארב הוא בהכרח תוצאה של רשלנות רפואית בלידה?

לא.
 
שיתוק על שם ארב יכול להתרחש בשל סיבות שונות ובמגוון של תרחישים ולא כל מקרה הוא בהכרח התרשלות מצד הרופאים. 
 
שיתוק ארב שנגרם בשל פרע כתפיים בלידה (היתקעות של כתפי העובר בעצמות אגן היולדת בעת הלידה), כאשר משקל העובר הגבוה והחריג חייב שקילת אפשרות של ניתוח קיסרי, יכול בהחלט להיות עילה לתביעת רשלנות רפואית מבוססת.
 
בכל מקרה של לידת ילד עם שיתוק ארב, כדאי ומומלץ לערוך יעיוץ עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית להערכת המקרה והערכת סיכויי תביעת רשלנות רפואית.

מה גובה הפיצויים שניתן לקבל במקרה של רשלנות בלידה שגרמה לשיתוק ארב ופגיעה ביד?

גובה הפיצויים שניתן לקבל בתביעת רשלנות רפואית בגין נזק ליד התינוק עקב שיתוק ארב, משתנה ממקרה למקרה והוא תלוי בהיקף הנזק שנגרם. 
 
יש מקרים בהם שיתוק ארב פוגע באופן קשה במקלעת העצבית עד לרמה בה היד כמעט משותקת לחלוטין וטווח התנועות מוגבל מאוד ואז הפיצויים גבוהים במיוחד ויש מקרים עם נזק קל יותר בהם הפיצוי מתון יותר. 
 
אם התביעה מסתיימת בהסדר ולא בפסק דין כמו חלק גדול מתביעות הרשלנות הרפואית, הרי שגם לסיכויי התביעה להתקבל, כלומר עד כמה הרשלנות בטיפול ניתנת להוכחה, יש גם השפעה על היקף הפיצוי שיתקבל. 
 
בייעוץ עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית ניתן לקבל הערכה של היקף התביעה, בפרט לאחר קבלת חוות דעת מומחה רפואי.

מאילו מומחים יש צורך לקבל חוות דעת כדי לבסס תביעת רשלנות רפואית במקרה של שיתוק ארב?

כדי לבסס תביעת רשלנות רפואית בנושא שיתוק ארב יש צורך ראשית בחוות דעת של מומחה רפואי בתחום הגניקולוגיה והמיילדות, שיסביר מהי הרשלנות בניהול הלידה שהביאה לנזק לילוד ולפגיעה ביד. 
 
מעבר לכך יש בדרך כלל צורך גם בחוות דעת של רופא אורתופד עם מומחיות מיוחדת בגפה עליונה (כירורג כף יד), להערכת היקף הנזק והנכות של הילד והקשר בין נכות זו לבין מנגנון הלידה.

בכל מקרה של פגיעה באם או בתינוק עקב בעיה במעקב ההריון או טעויות ותקלות בזמן הלידה, מומלץ לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית בהקדם ולפני כל פעולה אחרת לבד.

לשיחת ייעוץ משפטי ראשונה ללא עלות - פנה/י עכשיו!

 

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות בלידה הערכת משקל לקויה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36