חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הניתוח וגרם לך לנזק פיזי ונפשי?

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות ברורות!

פניה מהירה לעורך דין >>
עורך דין עופר סולר מומחה רשלנות רפואית

רשלנות רפואית בזמן ניתוח

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית לפני צינתור לב

מחבר: 31/03/2024 13:17

צינתור נתפס כהליך רפואי בטוח יחסית, אשר אינו גורם לסיבוכים רציניים. אך האם לתפיסה זו יש משקל במקרה בו לא נמסרו למטופל הסיכונים והסיכויים הכרוכים בהליך, טרם ביצועו?

בהעלאת טענה של הפרת דרישת הסכמה מדעת וביצוע ההליך ללא מתן הסבר מקדים למטופל, קיימת חשיבות בפניה לקבלת ייעוץ משפטי מטעם עורך דין רשלנות רפואית.

נסיבות האירוע

במקרה שהגיע להכרעת בית המשפט בתביעת רשלנות רפואית חש אדם מבוגר ללא מחלות רקע ידועות, לחץ בחזה. עקב כך הופנה לבית החולים אסף הרופא, שם בוצעה לו בדיקת א.ק.ג שלא הצביעה על קיום שינויים המעידים על אוטם או איסכמיה.

בדיקת המאמץ לא הייתה פסקנית ולאחר השחרור מבית החולים נמשך הטיפול בתרופות. בדיקת אקוקרדיוגרפיה הצביעה על הפרעות באספקת הדם לאזור חוד הלב ולאזור הדופן האחורית והתחתונה.

משכך, הומלץ למטופל לעבור צינתור לב, שבמהלכו נגרם לו אירוע מוחי (CVA), אשר הותיר את המטופל נכה. מכאן התביעה בעילה של רשלנות רפואית בטיפול.

טענות הצדדים וממצאי חוות הדעת הרפואית

התובע טען כי לא היה צורך בביצוע צינתור, כיוון שמצבו הרפואי לא דרש זאת. עוד טען התובע, כי טרם ההליך לא הוסבר לו על הצינתור ועל הסיכונים האפשריים בפרוצדורה זו.

ביום הצינתור, כך לדברי התובע, הוא נדרש לחתום על טופס הסכמה להליך, גם זאת מבלי לקבל הסברים מוקדמים. התובע מלין על כך שהיה ללא משקפיו ולא הבין ממילא על מה הוא חותם.

עוד טען התובע, כי יש להפוך את נטל הראיה - לשיטתו, למטפל לא היה תיעוד להשגת הסכמה מדעת של המטופל ולמצבו הרפואי טרם ההליך ולכן עליו להוכיח כי לא התרשל בטיפול.

פרופ' מרדכי רביד נתן חוות דעת מומחה רפואי מטעם התובע, בה טען כי המקרה חרג מסטנדרט הרופא הסביר ולא עמד בגדרי חובת הזהירות המקובלת, כאשר גם פרופ' אליעזר קפלינסקי סבר כך.

מטעם הנתבע נמסרה חוות דעתו של פרופ' אברהם כספי, שגרס כמובן אחרת.

הנתבע טען, כי ביצוע הצינתור התחייב בנסיבות העניין, התובע סבל מלחץ דם ונתגלה חשד לאיסכמיה לבבית, מה גם שממצאיו של הצינתור הצביעו על מחלת לב משמעותית.

פסיקת בית המשפט

בית המשפט הכריע, בין היתר על סמך המלצות של החברה הקרדיולוגית בישראל לצינתורי לב והנחיות איגוד הלב האמריקני, כי ההחלטה על ביצוע הצינתור הייתה סבירה בנסיבות העניין והתאימה לנורמות המקובלות בעולם הרפואה באותה עת.

עוד הוסיף בית המשפט, כי לגישתו יש לקבל את גרסת המומחה הקרדיולוג מטעם הנתבע ולא של הרופא הפנימאי, כיוון שהמקרה נשוא התביעה הינו קרדיולוגי באופיו.

בשלב זה עבר בית המשפט לבחון את יסוד ההסכמה מדעת של המטופל, קרי, האם קיבל מידע רלוונטי אודות הצינתור, כגון סיכונים וסיכויים הכרוכים בהליך וחלופות טיפול אפשריות.

הסיכונים שיש למסור למטופל, כך על פי בית המשפט, הינם אלה שאדם רגיל היה נוטה לייחס להם חשיבות טרם קבלת החלטה בדבר ביצוע ההליך הרפואי.

במקרה מסוג זה, שאינו דחוף ובהול וקיימת שהות למטופל לשקול את צעדיו, ישנה חשיבות לקבלת מידע מקיף ככל האפשר וזאת בניגוד למקרה דחוף, אשר אינו מותיר שהות למתן הסבר ומחייב ביצוע ההליך הרפואי לאלתר.

כיוון שנקבע כי המטופל לוקה בבעיית זיכרון ידועה ומאחר והרופא המצנתר העיד כי כדרך הנוהג הוא מסביר לחולים אודות הסיכונים והסיכויים השכיחים בטיפול, פסק בית המשפט כי יש לראות את עדות הרופא כעדיפה ולקבלה.

כעת נבחנה חתימת המטופל: האם חתם לאחר עיון יסודי בטופס הסכמה, שכן זה נמסר לו מספר שבועות לאחר השיחה עם הרופא ולא מיד לאחריה, שעה שכבר היה ממש בדרכו לצינתור.

ראשית קבע בית המשפט, כי היעדר משקפיו של המטופל אינו יכול להטיל רשלנות על הרופא, שכן לא ניתן לצפות מהרופא לוודא אם החולה נזקק למשקפיים מבלי שזה יאמר לו דבר על כך.

יחד עם זאת, נקבע כי עצם בקשת החתימה בסמוך לטיפול אינה תקינה במקרה זה.

החתימה תיחשב כהסכמה מדעת רק במידה והוסבר למטופל בשנית, טרם החתימה ובסמוך אליה, על הסיכונים והסיכויים הכרוכים בטיפול.

חרף קביעה זו בית המשפט הגיע למסקנה כי גם אם היה ניתן למטופל הסבר על הסיכון לאירוע מוחי לאחר הצינתור, לא היה המטופל חוזר בו מהסכמתו ועדיין היה חותם על הטופס.

מסקנה זו נשענה על השיעור הגבוה של קשישים המסכימים לביצוע צינתור, לאחר שהוסבר להם על אלטרנטיבה של טיפול שמרני, כך על פי עדותו של פרופ' קפלינסקי.

לסיכום, לא הוכחה רשלנות רפואית בהחלטה על הצינתור או בביצועו, כמו גם מכח הטענה בדבר היעדר הסכמה מדעת לטיפול.

תשובות מקצועיות של עורכי דין על שאלות חשובות בנושא

באתרנו ניתן למצוא אלפי סקירות רפואיות ומשפטיות שנכתבו על ידי עורכי דין ומומחים רפואיים, בהתבסס על ניסיון פרקטי בטיפול וייצוג נפגעי רשלנות רפואית.
 
עורך הדין עופר סולר צבר ניסיון רב לאורך השנים, טיפל באופן אישי ונתן ייעוץ משפטי לאלפי אנשים שרצו לבדוק היתכנות להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. רוב האנשים שפונים למשרדנו מתעניינים לרוב בסוגיות מרכזיות, אשר רלוונטיות כמעט בכל תביעת רשלנות רפואית, כמובן בכל מקרה לגופו.
 
לפניכם תשובות מפורטות והסברים של עורך הדין עופר סולר בנוגע לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית בצינתור והזכויות המגיעות לכם בכל מקרה של חשש מפני פגיעה בשל רשלנות רפואית בצינתורים.

עברתי צנתור לב טיפולי מתוכנן ובמהלכו נגרם לי אוטם שריר הלב, איך ניתן לדעת אם זה בגלל רשלנות רפואית?

אוטם בשריר הלב Myocardial infarction הינו פגיעה בשריר הלב בשל ירידה באספקת הדם המחומצן אליו. 
 
בצנתור לב הרופא המצנתר חודר לעורקים הכליליים אשר מספקים דם לשריר הלב על מנת להדגים אותם ו/או להרחיב אותם וזאת במטרה למנוע אוטם בשריר הלב. פעולה לא זהירה של הרופא המצנתר או אי זיהוי של סיבוך שהתרחש בעת הצנתור, עלולים להביא לתוצאה הפוכה ממטרת הצנתור – אוטם בשריר הלב. 
 
אם נוצר אוטם בשריר הלב במהלך צנתור לב, יש מקום לברר מה גרם לסיבוך והאם לא מדובר בהתרשלות מצד הרופא המצנתר. הבירור יכלול קבלת מלוא התיעוד הרפואי ובכלל זה סרטוני הצנתור והתייעצות עם רופא קרדיולוג מנוסה בסיוע עורך דין.

במהלך צנתור עורקי הלב נגרם לי קרע באחד מהעורקים והוכנסתי לניתוח מעקפים דחוף, האם לדעתם מדובר ברשלנות רפואית?

צנתור לב הינו הליך פולשני, אשר משמש ככלי אבחוני וגם ככלי טיפולי יעיל. זהו הליך בטוח יחסית שמבוצע מזה שנים רבות ואולם כמו כל הליך פולשני הוא אינו נטול סיכונים וסיבוכים. 
 
אחד הסיבוכים הקשים שעלולים להתרחש בעת צנתור הינו פגיעה בעורקי הלב מסוג דיסקציה -  קרע בשכבה הפנימית של העורק, שעלול להסתיים בהצטברות דם בין דפנות העורק הכלילי, חסימה של העורק המזין את שריר הלב ופגיעה קשה בלב.
 
דיסקציה של עורקי הלב (העורקים הכליליים) יכולה להתרחש בשל התרשלות של הרופא המצנתר בעת ביצוע הצנתור ולכן יש מקום לבחון את התיעוד הרפואי המלא בסיוע רופא קרדיולוג מנוסה בצנתורים, אשר יוכל להעריך אם הסיבוך אירע בשל התרשלות, האם הסיבוך אותר במהירות וביעילות והאם טופל בצורה נכונה.

לאחר צנתור לב נגרמה לי פגיעה כלייתית חמורה בגלל חומר הניגוד שהוזרק לי, הרופאים ידעו שאני סובל מבעיית כליות עוד לפני הצנתור ולא התחשבו בזה, האם אפשר להגיש תביעת רשלנות רפואית?

חומר הניגוד שמוזרק לעורקי הלב במהלך צנתור לב הינו חיוני להדגמת עורקי הלב וידוע כי בתום הצנתור הוא אמור להיות מופרש בשתן דרך הכליות ויכול להחמיר פגיעה כלייתית קיימת. 
 
הרופאים אשר מתכננים צנתור למטופל חייבים להתחשב במחלות הרקע שלו ובכלל זה גם מחלה כלייתית ולהתייעץ במידת הצורך לפני ביצוע הצנתור עם רופא נפרולוג מומחה לגבי הסיכון הטמון בהזרקת חומר הניגוד למטופל עם בעיה כלייתית. 
 
אם יתברר שיעוץ כזה לא נעשה בשל התרשלות של הרופא המצנתר ובשל כך נגרם נזק כלייתי יתכן ויהיה מקום לתביעת רשלנות רפואית.    

במהלך צנתור לב שעברתי בבית חולים בצפון הארץ אירע סיבוך ונזקקתי לניתוח מעקפים דחוף, בגלל שאין מחלקת ניתוחי לב בבית החולים בו בוצע הצנתור הועברתי עם אמבולנס לבית חולים אחר. האם מדובר ברשלנות רפואית?

מותר לפי החוק לבצע צנתור לב בבית חולים אשר בו אין מחלקת ניתוחי חזה, אמנם יתכן מצב של סיבוך בצנתור לב המחייב ניתוח מעקפים, אך מדובר בסיבוך נדיר יחסית שניתן לפתור אותו באמצעות ניוד המטופל לבית חולים אחרים באמבולנס. 

יש עם זאת מקום לבדוק אם הסיבוך עצמו נגרם בשל התרשלות של הרופא המצנתר, האם הסיבוך אותר במועד והאם ההעברה לניתוח נעשתה באופן ראוי ונכון, מבלי שגרמה לנזק.

עברת אירוע רשלנות רפואית שבעקבותיו נגרמו לךנזקים? כדאי מאוד להקדים ולפנות לייעוץ עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך דין מנוסה יאסוף עבורך את המידע הנדרש ויקשר אותך עם רופאים מומחים על מנת שתוכל לקבל פיצוי מרבי בגין נזקיך.

פנה/י עכשיו לשיחת ייעוץ ראשונית עם עורך דין ללא התחייבות!

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: עופר סולר רשלנות רפואית בניתוח צינתור לב

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

31 במרץ 2024

אישום פלילי כנגד רופא מתחזה

עורך הדין עופר סולר מסביר ומביא דוגמא למקרה רשלנות רפואית שבו הוגש כתב אישום פלילי חמור נגד הומאופת שהתחזה לרופא וגרם לנזקים חמורים.

קרא עוד

31 במרץ 2024

אי הפניה לביצוע בדיקת ממו...

רשלנות רפואית של רופא משפחה שלא הפנה בזמן אישה לביצוע בדיקת ממוגרפיה, מה שגרם לאיחור באבחון סרטן השד...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בניהול לידה הובילה...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו תיאור תביעה שהוגשה בגין רשלנות בניהול לידה, אשר גרמה לקרע ברחם והובילה לצורך בכריתתו של הרחם...

קרא עוד

31 במרץ 2024

אוסטאומיליטיס בעקבות זיהו...

תקציר פסק דין שבוחן האם זיהום שהתפתח לאחר ניתוח גרם לאוסטאומיליטיס ובעקבות כך לכריתת שתי אצבעות רגליו של התובע...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בניתוח בקע מפשעתי ...

תובע הסובל מלידה מטמירות אשכים טען כי רשלנות בניתוח בקע מפשעתי שעבר פגעה בכושר הפריון שלו - להלן תקציר פסק הדין והכרעת ביהמ"ש.

קרא עוד

31 במרץ 2024

אי גילוי תסמונת דאון במהל...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו סקירת פסק דין בעניין אי גילוי תסמונת דאון בעת הריון והסבר אודות חובותיו של הרופא המטפל במעקב ההריו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

חובת מתן הסבר לפני ניתוח ...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו דוגמא לרשלנות רפואית בניתוח הרניה ומתייחס לחובת ההסבר על סיבוכים אפשריים בניתוח...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית באבחון דלקת...

סקירה משפטית שבוחנת האם רשלנות חדר המיון של בי"ח קפלן גרמה לאיחור באבחון דלקת התוספתן אצל נערה, שגרמה לבסוף להתנקבות שלו.

קרא עוד

31 במרץ 2024

אי אבחון חוסר קורפוס קלוסום

פרשנות חשובה ומעניינת של פסק דין המתאר מקרה של רשלנות רפואית חמורה בסקירת מערכות שגרמה לאי אבחון של חוסר בקורפוס קלוסום...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בטיפול בדמם לאחר ל...

עורכי הדין שלנו מביאים לפניכם תקציר פס"ד ופרשנות משפטית על מקרה של רשלנות רפואית בטיפול בדימום לאחר לידה, שהובילה לכריתת רחם.

קרא עוד

31 במרץ 2024

הגשת תביעת רשלנות רפואית ...

הגשת תביעת רשלנות רפואית - סדר ההליך לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית עד למועד פסק דין...

קרא עוד

31 במרץ 2024

תסחיף מי שפיר Amniotic fl...

על תסחיף מי שפיר Amniotic fluid embolism ומקרי רשלנות רפואית בלידה ומיד אחריה...

קרא עוד

31 במרץ 2024

תביעה לנזק גוף בעקבות ליד...

הוריו של תינוק אשר נולד בלידת ואקום טענו כי נזקי גוף שנגרמו לו אירעו כתוצאה מביצוע הלידה באופן מכשירני - לחצו לקריאת תקציר פסק הד...

קרא עוד

31 במרץ 2024

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

31 במרץ 2024

האם מותר לקחת את התרופה ה...

כמעט כל אשה בהריון נתקלת לאורך תשעת החודשים בשאלות לגבי נטילת תרופות בהריון. התשובות מורכבות, חשובות ולעיתים אינן חד משמעיות וברו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית בלידה - לפנ...

עורך הדין עופר סולר מנהל את משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה, לצורך הגשת תביעת פיצויים בשל נזקים שנ...

קרא עוד

31 במרץ 2024

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

03 באפריל 2024

הכירו את רוט סולר - תביעו...

רוט סולר - תביעות ביטוח הנה פירמה פורצת דרך, שמעדכנת גרסה בעולם המשפט וקובעת סטנדרט חסר תקדים, באמצעות הצגת פתרון השוזר את העלית ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24