חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

רשלנות במתן ייעוץ גנטי או פענוח בדיקות גנטיות

אם נולד לך תינוק הסובל מבעיה גנטית שלא אובחנה על ידי הרופאים לפני או במהלך ההריון, יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה ומגיע לכם לקבל פיצויי עתק!

פניה מהירה לעורך דין >>
עורך דין עופר סולר מומחה רשלנות רפואית

רשלנות במתן ייעוץ גנטי

אם נולד לך תינוק הסובל מבעיה גנטית שלא אובחנה לפני או במהלך ההריון, יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה ומגיע לכם לקבל פיצויי עתק!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית במתן ייעוץ גנטי

מחבר: 18/09/2022 16:13

בעידן הרפואה המותאמת אישית בדיקות הייעוץ הגנטי פופולריות וחשובות יותר מאי פעם. לפני ההריון ובמהלכו, הבדיקות הללו יכולות לאתר הפרעות גנטיות אפשריות אצל האם, האב או העובר.

כאשר מדובר על מחלות שאחראיות על למעלה מ-35% מהמצבים הרפואיים בילדים, חשוב לדעת מה האפשרויות שמציעות הבדיקות ומדוע הן כל כך חשובות למניעת לידה של ילד או ילדה הסובלים ממחלה או מום גנטי תורשתי.

פרויקט הגנום האנושי ארך 13 שנים ארוכות בהן מדענים ניסו לרצף את הגנטיקה של בני האדם בניסיון להבין טוב יותר איך אנחנו נוצרים ומדוע אנחנו חולים. הפרויקט שהושלם ב-2003 פרץ את הדרך לעידן הרפואה המותאמת אישית, עידן בו אנחנו מתחילים להבין טוב יותר איך ניתן למנוע ולטפל במחלות אצל אנשים שונים.

בסקירה המופרטת שלפניך נסביר אודות חשיבותו הרבה של הייעוץ הגנטי מוצע לזוגות המתכננים להביא ילדים לעולם, על בדיקות שאותן חשוב לעשות במהלך ההריון וביניהן בדיקות גנטיות מתקדמות, שאינן ממומנות על ידי סל הבריאות, ועל מקרים מצערים של רשלנות רפואית חמורה בהתנהלות הרופאים שליוו את ההורים מהשלב הטרום הריוני ועד למועד הלידה, אז התברר כי התינוק שנולד סובל ממחלה גנטית תורשתית, אותה היה ניתן לאבחן לפני ובמהלך ההריון.

חשוב להדגיש כבר עתה כי בכל מקרה של לידת תינוק/ת עם מום או מחלה גנטית, מומלץ להקדים ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי אישי.

נכון למועד כתיבת שורות אלו אנחנו עוד לא מבינים את תפקידם המדויק של רבים מ-30,000~ הגנים שלנו, את האזורים בדנ״א שאינם קשורים לגנים, או האם ביכולתנו להשפיע ולשנות את הגנטיקה, אבל אנחנו כן מכירים כבר היום לא מעט גנים שגורמים למחלות או לתסמונות רפואיות מוכרות.

בשנים האחרונות לא רק ההבנה שלנו גדלה אלא גם יכולות הזיהוי שלנו. אם לפרויקט הגנום האנושי לקח מעל עשור לרצף את כל הדנ״א, היום קיימות בשוק שלל בדיקות גנטיות זמינות למטרות שונות במחירים שהולכים ויורדים בקצב מהיר.

עם כל הידע שנצבר, מה בעצם חשוב לדעת על ההשלכות של בדיקות גנטיות על הריון והקמת משפחה?

מבסיסי דנ״א לחלבונים, מחלבונים לבן אדם

מבנה הדנ״א התגלה עוד בשנות ה-60. מבנה ארוך שמורכב מ-3 מיליארד ״אותיות״ הנקראות בסיסים. רק חלק קטן מהאותיות האלה מתורגם ל״מילים״ ואלה הם הגנים שלנו. יתר האותיות כונו בעבר ״דנ״א זבל״ אך כיום ידוע שגם להן יש חשיבות מסוימת.

המילים שלנו, כלומר הגנים, אחראיות על התפקוד השגרתי של הגוף שלנו וקובעות את התכונות הבסיסיות שלנו. לכל אחד יש שני עותקים מכל גן. אחד מאמו ואחד מאביו וכך כל אדם יורש תכונות מהוריו.

כאשר יש טעויות ברצף האותיות, גם המילים משתבשות. טעויות ברצף הגנים נקראות מוטציות והן מתרחשות מדי יום אצל כל אחד מאתנו. לגוף שלנו יש מנגנונים רבים כדי לתקן מוטציות או למנוע מהן להשפיע עלינו.

לעיתים הגוף לא מצליח לתקן את המוטציות וכאשר זה קורה המוטציה יכולה לגרום למחלה או להישאר כמוטציה שקטה. אצל אנשים עם מוטציה שקטה, נשאים, היא תתבטא רק בשילוב עם מוטציות נוספות בעותק השני של אותו הגן או לחלופין לאחר הופעת מוטציות בגנים אחרים במקביל.

ייעוץ הגנטי: לא רק בדיקות מעבדה

העבודה המורכבת של ייעוץ גנטי הולם מתחילה עוד לפני שנשלחות דגימות הדם למעבדה. כדי לדעת מהן הבדיקות המתאימות ובאיזה שלב לעשות אותן הייעוץ הגנטי צריך להתייחס לא רק לאם הנבדקת אלא גם לבן הזוג ולמשפחות המורחבות של השניים.

למחלות גנטיות שונות במשפחה המורחבת יש משמעויות שונות ולא כולן בהכרח עוברות בצורה מסודרת או ניתנת לצפייה.

הייעוץ הגנטי כולל היסטוריה רפואית מקיפה של הזוג ושל משפחותיהם, שיחה על המשמעויות האפשריות של הבדיקות הגנטיות ושל המחלות שהן עשויות לאתר, הסבר אודות היתרונות והחסרונות של כל בדיקה ורק אז בחירה של הבדיקות המתאימות ובהמשך פענוח התוצאות שלהן.

בדיקות סקר גנטי טרום הריון: לפי מוצא ההורים

מבנה החברה הישראלית יחודי מאד בכך שהוא מאופיין במוצאים מובהקים. הקהילות היהודיות, האשכנזיות והספרדיות, נוצרו לאחר שנים של נישואי קרובים בגולה מה שמנע ערבוב גנטי למשך דורות ארוכים והעלה את השכיחות של מוטציות שעברו בתורשה.

לדוגמה בקרב אשכנזים קיימת שכיחות מוגברת של נשאות למוטציה הגנטית שגורמת למחלה הקשה טיי זקס. תופעה דומה מאפיינת גם את החברה הערבית המוסלמית, הנוצרית, הבדואית והדרוזית.

רוב המוטציות האלה יתבטאו כעותק פגום אחד בלבד עם פיצוי של עותק שני תקין וההורה הנשא לא ידע כלל שהוא כזה.

שני אנשים מאותו המוצא נמצאים בסיכון מוגבר להיות נשאים של אותה המוטציה כך שיעבירו שני עותקים פגומים לילד שלהם, מה שיתבטא כמחלה תורשתית אצל ילדם. ברב המוחלט של המקרים מדובר במחלות קשות או חשוכות מרפא.

משרד הבריאות ערך רשימה של המחלות השכיחות בכל עדה ובהתאם ממליץ לכל אישה לעבור בדיקת סקר גנטי טרום-הריונית לנשאות של אותן מוטציות השכיחות במוצא שלה.

חשוב להבין שמדובר בפאנל של בדיקות גנטיות ספציפיות, כלומר בבדיקת הדם בודקים אך ורק את המוטציות שידועות כמעורבות במחלות הגנטיות שכלולות באותה רשימה.

בדיקת הסקר מגלה מחלות מסוימות בלבד

מלבד המחלות הגנטיות השכיחות במוצאים הספציפיים, משרד הבריאות ממליץ לכל אישה לבצע בדיקת סקר גנטית לנשאות של 3 מחלות גנטיות ששכיחות באוכלוסיה הכללית, תסמונת האיקס השביר, סיסטיק פיברוזיס (CF) ו-SMA (מחלת ניוון שרירים).

היתרון של בדיקות הסקר הגנטיות הוא גילוי נשאות למחלות שכיחות יחסית עוד לפני ההריון, כך שבמקרה בו שני בני הזוג נשאים ניתן לשקול לבצע הפריה חוץ-גופית IVF והחזרה של עוברים בריאים בלבד (PGD).

החיסרון הוא שהבדיקות יכולות לפספס מוטציות נדירות יותר שאינן כלולות ברשימה ולכן אין ביכולתן להבטיח שהילד לא יסבול משום מחלה גנטית.

אם ידועה מחלה גנטית אצל אחד מקרובי המשפחה או אם נולד בעבר לאחד ההורים ילד עם מחלה גנטית' למשל תסמונת מרפן או המופיליה' ניתן לבצע בדיקה גנטית טרום-הריונית ספציפית למוטציות שעשויות להיות מעורבות במחלות אלו כדי לבדוק את הנשאות ואת סיכויי התורשה לילדים הבאים.

חשד למחלה גנטית במהלך ההריון

בדיקות הסקר הטרום-הריוניות לא יכולות לאתר את כל הילדים שיחלו במחלות גנטיות:/חלק מהמחלות הגנטיות נדירות מדי כדי לבדוק אותן באוכלוסיה בלי רמז מקדים כלשהו.

מחלות אחרות יכולות להגרם בגלל מוטציות גנטיות שנוצרות אצל העובר עצמו במהלך ההפריה או ההתפתחות העוברית' כלומר ״טעויות״ ברצף הדנ״א שנוצרות ללא קשר לגנטיקה של ההורים, כך שבדיקה טרום-הריונית לא תגלה אותן.

לעתים בדיקות הסקר ההריוניות, בדיקות הדם בשליש הראשון, שקיפות עורפית, התבחין העוברי, סקירת מערכות ועוד, יכולות לרמז על פגיעה התפתחותית כלשהי בעובר. שילוב של ממצאים יכול להעלות את החשד אצל הרופא/ה שקיימת מחלה גנטית שגורמת לאותה הפרעה התפתחותית.

הבדיקות הגנטיות יכולות לאשש את החשד

בכל מקרה שמתעורר חשד למחלה גנטית אצל העובר ניתן וצריך לבצע בדיקה גנטית גם במהלך ההריון דרך דגימת סיסי שליה (CVS) בין שבועות 10 עד 13 להריון, ובהמשך משבוע 15 בדיקת מי שפיר

דרך הבדיקה ניתן לבחון את הדנ״א של העובר ולחפש אצלו מוטציות ספציפיות שיכולות לגרום להפרעה ההתפתחותית שלו.

NIPT היא בדיקה גנטית בשיטה חדשנית שיכולה לאתר דנ״א עוברי בדם של האם ובכך לאפשר בדיקה גנטית לעובר דרך בדיקת דם פשוטה לאם ללא צורך בבדיקות הפולשניות.

עם זאת רמת הדיוק של NIPT משתנה כתלות במחלה הגנטית הנבדקת ולרוב היא אינה מהווה תחליף מלא לבדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר.

חשוב להבין שגם תוצאה שלילית בבדיקות הללו אינה מבטיחה בוודאות שהילד בריא לחלוטין. גם כאן במרבית הפעמים מדובר בבדיקה גנטית ספציפית למוטציות מסוימות.

מעבר לכך אצל חלק מהעוברים מתרחשת תופעה שנקראת מוזאיקה, בה חלק מהרקמות בגוף סובלות מהמוטציה ואילו אחרות בריאות לחלוטין. בדיקת סיסי השליה או במי השפיר יכולה לדגום בטעות דווקא מהרקמות הבריאות ולתת תשובה שלילית שגויה.

החשד גבוה והבדיקות עדיין לא מסייעות?

במקרים מסוימים הבדיקות הגנטיות למוטציות ספציפיות יכולות לחזור שליליות ,אולם החשד הרפואי עדיין נותר גבוה לכך שקיימת נשאות למוטציה כלשהי. חשד כזה יכול לעלות לדוגמה במקרה שידוע בעבר על ילד עם מחלה גנטית נדירה.

במקרים אלו ניתן לבצע ריצוף מלא של הגנום (whole genome sequencing). בדיקה זו נחשבת יקרה יותר מהבדיקות הגנטיות הספציפיות שבודקות פאנל מצומצם יחסית של גנים בניגוד לכל 20,000 הגנים שקיימים אצל כל אחד מאתנו.

השוואה של הגנום המלא המרוצף לגנום תקין יכול לסייע במציאת מוטציות שיתכן וקשורות למצב הרפואי של העובר.

לעיתים גם תוצאות חיוביות בבדיקת הריצוף המלא יכולות שלא להניב שום התקדמות. חלק מהמוטציות שימצאו עשויות להיות חסרות משמעות או לא מובנות עד הסוף כך שגם אם ימצאו מוטציות לא יהיה ברור האם הן אלו שגורמות למחלה ומה ההשלכות שלהן על העובר כעת, בלידה או בעתיד הרחוק של חייו.

הפניה לקבלת ייעוץ גנטי

למרות ההאצה המדהימה וההתקדמות המרשימה בטכנולוגיות הרפואיות שעומדות לרשותנו, עבור אנשים רבים יעוץ גנטי אינו דבר של מה בכך ולא בכדי. לא פעם התשובה שכרוכה בייעוץ הגנטי תהיה מלווה בדילמות אישיות, אתיות ופסיכולוגיות.

כדאי לנצל בחכמה את המשאבים הקיימים ולדעת כי גם לאחר הייעוץ הגנטי קיימות כיום אפשרויות רבות להורים המתלבטים, לפני ההריון ובמהלכו. עולם הבדיקות הגנטיות מתקדם והופך מדויק יותר ויותר ולכן במידת הצורך כדאי לפנות לרופא מומחה ולשמוע על הבדיקות הרלוונטיות שבאפשרותו להציע לכם.

מקרי רשלנות רפואית במתן ייעוץ גנטי

ההתקדמות בידע ופיתוח הבדיקות הגנטיות החדשות מחייבת את הרופאים אשר עוסקים במעקב הריון ובייעוץ גנטי להיות מעודכנים בחידושים האחרונים וכמובן להקפיד ולעדכן את המטופלים באפשרויות הבדיקות העומדות לרשותם הן במסגרת ציבורית והן במסגרת פרטית.

כך עד לפני מספר שנים לא רבות נשים בהריון נשלחו לבדיקות סקר סטטיסטיות על מנת לסנן מהאוכלוסייה הכללית את הנשים אשר הינן בסיכון מוגבר ללדת עובר עם בעיה גנטית ובפרט תסמונת דאון.

לשם כך הפנו את כל הנשים לביצוע בדיקת שקיפות עורפית וחלבון עוברי, בדיקות לא פולשניות ולא מסוכנות לעובר, לקחו אנמנזה על היסטוריה משפחתית של מחלות ועוד ואלו מהנשים אשר התברר כי הן בסיכון רב יותר מבחינה סטטיסטית להריון עם עובר בעל מוטציות גנטיות נשלחו לבדיקת מי שפיר אשר נותנת תשובות ודאיות לגבי הגנטיקה של העובר.

הפיתוח של בדיקת ה-NIPT שהנה בדיקת דם לאם אשר אינה מסכנת את העובר או את האם המאפשרת אבחון של מגוון בעיות גנטיות בעובר שינה למעשה את מצב העניינים באופן דרמטי שכן הוא מאפשר עריכת בדיקות לכלל הנשים ללא התחשבות בנתוני הרקע של האם והסיכון הסטטיסטי לעובר בעל מוטציות גנטיות.

ידוע כי חלק לא מבוטל מהילדים בעלי המוטציות הגנטיות נולדים ללא כל סימנים מקדימים בבדיקות הרקע בהריון.

הפסיקה העדכנית של בתי המשפט מחייבת את הרופא להסביר למטופלת על הבדיקות אשר עומדות לרשותה על מנת לבחון את בריאות העובר ונראה כי בהריונות מהשנים האחרונות אי מתן הסבר למטופלת על האפשרות לבצע בדיקת NIPT  דם בהעדר בעיות בהריון יכולה להקים עילת תביעה מבוססת במקרה בו נולד בתום ההריון תינוק בעל מוטציה גנטית שניתן לאתר בבדיקת NIPT.

משרד הבריאות פרסם בשנת 2018 את חוזר מספר 2/2018 אשר כותרתו – 'ייעוץ גנטי לשם אבחון מחלות או מומים בעובר לקראת הריון או במהלכו'.

החוזר מיועד לסייע לצוות המטפל לקבוע מתי יש צורך להפנות זוגות (בין בהריון ובין לפני הריון) לייעוץ גנטי.

בין יתר המצבים המנויים בחוזר המצדיקים הפניה לייעוץ גנטי: קיום של מחלה גנטית או חשד למחלה גנטית במשפחת האישה או במשפחת בן זוגה, סיכון מוגבר לתסמונת דאון או שינוי כרומוזומאלי (למשל עקב בדיקת חלבון עוברי לא תקינה), נשאות של אותה מחלה גנטית אצל שני בני הזוג, ממצא חריג בבדיקות ההדמיה של העובר ועוד.

במקרה בו יש הוריה רפואית כאמור לביצוע יעוץ גנטי לפני ההריון או במהלכו ולמרות זאת הרופא אשר מבצע את מעקב ההריון לא מפנה את הזוג לייעוץ גנטי הרי שאם נולד ילד עם מוטציה גנטית יתכן כי ניתן יהיה לבסס תביעת רשלנות רפואית כנגד הרופא או קופת החולים בה בוצע מעקב ההריון.

אגב, קרבת משפחה בין בני הזוג כשלעצמה ללא מחלות במשפחה אינה בהכרח מחייבת הפניה ליעוץ גנטי אולם לפי חוזר משרד הבריאות יש ליידע את האישה / בני הזוג אודות העובדה כי נישואי קרובים מעלים את הסיכון הכללי למחלה או מום אצל העובר ועל כך שיש אפשרות לפנות לקבלת ייעוץ גנטי.

תביעות בטענת רשלנות רפואית על אופן ביצוע הייעוץ הגנטי גם הן התקבלו על ידי בתי המשפט כאשר למשל נטען כי ההמלצה של היועץ הגנטי בתום הייעוץ לא הייתה סבירה ומנעה מבני הזוג לקבל את המידע הרלבנטי על הבדיקות האפשריות.

כך בתביעה אשר הוגשה על ידי משרדנו בשם הורים לילד עם עיכוב התפתחותי בן שנתיים אשר עבר בירור גנטי ראשוני שכלל בדיקת קריוטיפ ובדיקת צ'יפ גנטי שהיו תקינות הגיעו לייעוץ גנטי בתחילת ההריון הבא, היועץ הגנטי לא הסביר להורים כי קיימת אפשרות לבצע בדיקה גנטית מתקדמת מסוג אקסום ובתום ההריון נולד תינוק אשר בהמשך התברר להורים כי אף הוא סובל מעיכוב התפתחותי כמו אחיו הגדול.

בבדיקת אקסום שבוצעה לשני האחים התברר שלשניהם ליקוי גנטי שניתן לגלותו רק בבדיקה מתקדמת זו. התביעה הסתיימה בפיצויי עתק להורים ולבנם אשר למרבה הצער לא יוכל לדאוג לפרנסתנו ויזדקק לעזרה רבה והשגחה כל חייו.

קריאה נוספת: אבחון אוטיזם בהריון אפשרי למרות שהרבה חושבים אחרת!

נולד לנו ילד עם עיכוב התפתחותי ובבדיקות גנטיות עדיין לא יודעים מה הסיבה לבעיה שלו. אפשר להגיש תביעה נגד קופת החולים שלא אבחנו את הבעיה בהריון?

אם אין אבחנה ברורה של הגורם לעיכוב ההתפתחותי לא ניתן יהיה לבסס תביעה כנגד קופת החולים בגין אי גילוי הבעיה בהריון במרבית המקרים.

רצוי כמובן להשלים את מלוא הבירור הגנטי של הילד כדי להבין מה הגורם לבעיה הן למען בטיחות ההריונות הבאים של הזוג וקרובי משפחתם ומידע זה גם יכול להיות חשוב כדי לבחון את הנושא של תביעה אפשרית.

עברתי הריון שהיה תקין לחלוטין. כל הבדיקות היו תקינות ולא נשלחתי למי שפיר או לייעוץ גנטי. בסוף ההריון נולד לנו תינוק שחשבנו שהוא בריא אבל בהמשך התברר שהוא סובל מעיכוב התפתחותי ובבדיקת צ'יפ גנטי התברר שיש לו חסר חלקי בגן מסוים. מה דעתכם?

כדי להעריך אם ניתן היה לגלות את המוטציה הגנטית בעובר יש לברר באיזו מוטציה מדובר והאם למשל ניתן לגלות אותה בבדיקת NIPT למשל.

כמו כן יש לברר האם נתוני ההריון חייבו בכל אופן ביצוע בדיקת מי שפיר והאם ניתן הסבר על האפשרות לבצע בדיקת מי שפיר באופן פרטי.

אני ואשתי קרובי משפחה (בני דודים) ובמשפחה אנו יודעים שהיו שני דודים עם פיגור שכלי ועוד בן דוד עם בעיות שכליות. במעקב ההיריון אמרנו לרופאה שעשתה לאשתי את מעקב ההריון את כל הפרטים האלו, היא שאלה אם יש לנו מידע על האבחנה של הדודים ואמרנו שאין לנו כי שניהם נפטרו והבן דוד גם לא זמין כי הוא בחו"ל. הרופאה אמרה שאם ככה אין מה לעשות. נולד לנו בסוף ההריון ילד שהתברר שיש לו פיגור שכלי בגיל שנתיים בחצי כי יש לו תסמונת איקס שביר. יש אפשרות לתבוע?

במקרה של קרובי משפחה נשואים שיש במשפחתם מחלה שעלולה להיות גנטית חלה חובה על הרופא המנהל את מעקב ההריון להפנות את הזוג לקבלת ייעוץ גנטי.

לפי הנחיות משרד הבריאות יש להמליץ לכל אישה בהריון לעבור בדיקת נשאות למחלת האיקס השביר ואם לא ניתנת המלצה כזו ונולד ילד הסובל מהתסמונת יתכן שיש עילה לתביעה.

במעקב ההריון ביצעתי סקירת מערכות שהיתה לא תקינה והמליצו לי על דיקור מי שפיר, סירבתי לבצע את הבדיקה ובתום ההריון נולד לי ילד עם מחלה גנטית חמורה. לא הבנתי בהריון שיש סיכון כזה, האם ניתן לתבוע ולקבל פיצויים?

אי שיתוף פעולה בבדיקות רפואיות מומלצות לבירור מצבו של העובר עלול להיות עילה לדחיית תביעת רשלנות רפואית שכן לכאורה הרופא המטפל ביצע את המוטל עליו ואילו המטופלת היא זו שמנעה את ביצוע האבחנה בהריון.

סירוב לביצוע בדיקות גם עלול לרמז כי ההורים לא היו מסכימים לבצע הפסקת הריון לו היה מתגלת בעיה גנטית בהריון. כמובן שיש לבחון את התיעוד הרפואי ולראות אם ניתן לאישה הסבר מלא על חשיבות הבדיקה ומשעות הסירוב שלה.

לחצו כאן לפניה וקבלת ייעוץ משפטי אישי

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (3)

5 stars - based on 3 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: עופר סולר רשלנות רפואית ייעוץ גנטי

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

31 במרץ 2024

אי הפניה לביצוע בדיקת ממו...

רשלנות רפואית של רופא משפחה שלא הפנה בזמן אישה לביצוע בדיקת ממוגרפיה, מה שגרם לאיחור באבחון סרטן השד...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בניהול לידה הובילה...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו תיאור תביעה שהוגשה בגין רשלנות בניהול לידה, אשר גרמה לקרע ברחם והובילה לצורך בכריתתו של הרחם...

קרא עוד

31 במרץ 2024

אוסטאומיליטיס בעקבות זיהו...

תקציר פסק דין שבוחן האם זיהום שהתפתח לאחר ניתוח גרם לאוסטאומיליטיס ובעקבות כך לכריתת שתי אצבעות רגליו של התובע...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בניתוח בקע מפשעתי ...

תובע הסובל מלידה מטמירות אשכים טען כי רשלנות בניתוח בקע מפשעתי שעבר פגעה בכושר הפריון שלו - להלן תקציר פסק הדין והכרעת ביהמ"ש.

קרא עוד

31 במרץ 2024

אי גילוי תסמונת דאון במהל...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו סקירת פסק דין בעניין אי גילוי תסמונת דאון בעת הריון והסבר אודות חובותיו של הרופא המטפל במעקב ההריו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית לפני צינתור לב

תקציר פסק דין העוסק בטענות תובע, כי לא ניתנו לו הסברים מספקים טרם ביצוע הליך צינתור לב, חוות דעת המומחים הרפואיים והכרעת ביהמ&quo...

קרא עוד

31 במרץ 2024

חובת מתן הסבר לפני ניתוח ...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו דוגמא לרשלנות רפואית בניתוח הרניה ומתייחס לחובת ההסבר על סיבוכים אפשריים בניתוח...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית באבחון דלקת...

סקירה משפטית שבוחנת האם רשלנות חדר המיון של בי"ח קפלן גרמה לאיחור באבחון דלקת התוספתן אצל נערה, שגרמה לבסוף להתנקבות שלו.

קרא עוד

31 במרץ 2024

אי אבחון חוסר קורפוס קלוסום

פרשנות חשובה ומעניינת של פסק דין המתאר מקרה של רשלנות רפואית חמורה בסקירת מערכות שגרמה לאי אבחון של חוסר בקורפוס קלוסום...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בטיפול בדמם לאחר ל...

עורכי הדין שלנו מביאים לפניכם תקציר פס"ד ופרשנות משפטית על מקרה של רשלנות רפואית בטיפול בדימום לאחר לידה, שהובילה לכריתת רחם.

קרא עוד

31 במרץ 2024

הגשת תביעת רשלנות רפואית ...

הגשת תביעת רשלנות רפואית - סדר ההליך לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית עד למועד פסק דין...

קרא עוד

31 במרץ 2024

תסחיף מי שפיר Amniotic fl...

על תסחיף מי שפיר Amniotic fluid embolism ומקרי רשלנות רפואית בלידה ומיד אחריה...

קרא עוד

31 במרץ 2024

תביעה לנזק גוף בעקבות ליד...

הוריו של תינוק אשר נולד בלידת ואקום טענו כי נזקי גוף שנגרמו לו אירעו כתוצאה מביצוע הלידה באופן מכשירני - לחצו לקריאת תקציר פסק הד...

קרא עוד

31 במרץ 2024

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

31 במרץ 2024

האם מותר לקחת את התרופה ה...

כמעט כל אשה בהריון נתקלת לאורך תשעת החודשים בשאלות לגבי נטילת תרופות בהריון. התשובות מורכבות, חשובות ולעיתים אינן חד משמעיות וברו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית בלידה - לפנ...

עורך הדין עופר סולר מנהל את משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה, לצורך הגשת תביעת פיצויים בשל נזקים שנ...

קרא עוד

31 במרץ 2024

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

03 באפריל 2024

הכירו את רוט סולר - תביעו...

רוט סולר - תביעות ביטוח הנה פירמה פורצת דרך, שמעדכנת גרסה בעולם המשפט וקובעת סטנדרט חסר תקדים, באמצעות הצגת פתרון השוזר את העלית ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24