חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

פניה מהירה לעורך דין >>

ייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

פניה מהירה לעורך דין >>

שימוש ברכב למטרות תחבורה - עמדת בית המשפט

מחבר: 30/12/2019 15:07

בשנים האחרונות דן בית המשפט שוב ושוב בשאלה מיהו "משתמש" ברכב ל"מטרות תחבורתיות", כלשון חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. לתשובה לשאלה זו השלכות רבות, שכן הכרה של אדם כ"משתמש" מזכה אותו בפיצויים מכוח חוק זה.

משרדו של עורך דין עופר סולר טיפל ומטפל במאות ואלפי מקרים של תאונות דרכים, ואנו מכירים היטב את חוק הפלת"ד על פרשנויותיו לאורך השנים, בפסיקת בתי המשפט בישראל. אנו מציעים לכל אדם שנפגע בתאונת דרכים כנוסע ברכב, הולך רגל או רוכב קטנוע, ליצור איתנו קשר לצורך קבלת יעוץ משפטי אישי ומקצועי.

פסק דין - שימוש ברכב למטרת תחבורה

פסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט השלום בהרצליה בפני כבוד השופטת סיגל רסלר- זכאי, דן בנושא זה, תוך ציון מספר מבחנים המוכרים בפסיקה בכדי לאבחן מקרים שנחזים להיות בתחום האפור, מעין "מקרי אמצע" (ת"א 171366-09 ה.מ. נ' פניקס הישראלי בע"מ - חברה לבטוח ואח').

בתחילת 2007 הסיע התובע את שתי בנותיו ברכבו למוסדות החינוך השונים בהן לומדות הבנות. התובע תכנן תחילה להוריד את בתו הבכורה ולאחר מכן להמשיך בנסיעה ולהוריד את בתו האחרת.

עם הגיעו של  התובע למוסד הלימודים של בתו הבכורה, חנה את רכבו במקום המיועד להורדת הנוסעים מהרכב. התובע ירד מרכבו בכדי להוריד את בתו בבטחה לבית הספר ולגונן עליה בעת ירידתה מהרכב.

התובע ניגש למושב האחורי, מצד הכביש, פתח את דלת המושב ובטרם ירדה בתו  מן הרכב, בעודו אוחז בדלת הרכב האחורית, רכב חולף פגע בו ומחץ את ידו בין שני הרכבים.

התובע כאמור התכוון להמשיך בנסיעה בכדי להוריד את ביתו הקטנה לגן. התובע טוען כי יש להכיר בו כ"משתמש" כפי שמופיע בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ובכך לחייב את חברות הביטוח בתשלום פיצויים.

החברה המבטחת את השימוש ברכב התובע טענה כי היא איננה מחויבת בתשלום הפיצויים.

החברה המבטחת טענה כי בעת שהתובע נפגע הוא לא השתמש ברכב "למטרות תחבורה". שכן, בעת שירד התובע מהרכב, חלקה הראשון של הנסיעה הגיע אל סיומו, עתה האב היה ל"הולך רגל".

>>> ליחצו כאן והתייעצו עם עורכי דין בפורום שלנו <<<

בשעה שנפגע התובע מהרכב החולף, התובע לא "השתמש" ברכב ל"מטרות תחבורתיות" היה ל"הולך רגל".

החברה המבטחת את הרכב הפוגע טענה כי יש להטיל את חבות תשלום הפיצויים על חברת הביטוח של הרכב הפוגע כיוון שבעת הפגיעה התובע היה "משתמש" ברכבו לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

קיראו עוד על: ביטוח רכב לסוגיו - דברים שחשוב להכיר ולדעת

הסעת נוסעים, כך טענה החברה, הינה מטרה תחבורתית מובהקת של נסיעה ברכב ובתוך כך, הורדת נוסעים ובוודאי ילדים תוך דאגה לבטיחותם, כל אילו באים בגדר "שימוש" ברכב.  

החלטת בית המשפט

בית המשפט קבע כי כאשר הורה רוצה לוודא יציאת וכניסת ילדו אל ומהרכב בבטחה, לא ניתן לומר כי בעצם ירידתו הפך הוא "להולך רגל" כהגדרת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. במקרה הנדון, בית המשפט קבע כי מובהק שיציאת התובע מרכב הינה בגדר "שימוש" ברכב "למטרה תחבורתית".
 
האב ירד שניות ספורות בטרם תרד בתו בכדי לגונן עליה בעת ירידתה מהמדרכה, ולוודא כי היא עושה זאת בבטחה. התובע תכנן להיכנס חזרה אל הרכב להמשך הנסיעה, מיד לאחר מכן.

ירידתו מהרכב קשורה בטבורה למטרת נסיעתו שהיא, הורדת בנותיו במוסדות החינוך שלהן. אין מדובר בסיום נסיעת התובע אלא בעצירה בלבד. וכמו שקובע חוק הפלת"ד: שימוש למטרות תחבורה.

כאשר על בית המשפט להחליט האם מדובר ב"הולך רגל" או במשתמש ברכב, בית המשפט יבחן האם ישנה קרבה בזמן ובמקום, תכלית הפעולה ומבחן הסיכון, ומבחן השכל הישר. כל אלו מובילים למסקנה אחת: ירידת התובע מהרכב לשם הורדת בתו הינה חלק בלתי נפרד מהנסיעה.

מתוך כך, פגיעת התובע נבעה מהיותו "משתמש" ברכב "לשימוש תחבורתי" רגיל וטבעי, סיוע לנוסעים ברכב בעת יציאתם וכניסתם מן הרכב הינו שימוש ברכב. זוהי אינה פעולת לוואי. מדובר בשרשרת פעולות בהן השתמש הנהג לשם מטרה תחבורתית, לא ניתן לראות בירידת האב מהרכב, ניתוק הרצף ולכן ירידתו מהרכב מהווה חלק מהשימוש שלו ברכב.

קיראו מאמר המסביר על: פגיעה בתאונת דרכים בירידה מהאוטובוס

במידה ולאב לא הייתה כוונה לשוב ולהיכנס לרכב, אז לא היה ניתן לראות באב "משתמש". בית המשפט קבע כי התובע הנפגע הינו "משתמש" ברכבו ולא "הולך רגל".

החבות לתשלום הפיצויים  בגין נזקיו של התובע הוטלה על מבטחת הרכב של התובע. בנוסף, הוטל על מבטחת הרכב של התובע לשאת בהוצאות יתר הנתבעים על סך 7500 ₪, שנגדם נדחתה התביעה.

משרד עורכי דין עופר סולר ושות' עומד לרשותכם, ואנו נשמח לתת יעוץ אישי ומקצועי במקרה שנפגעת בתאונת דרכים.

לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י: 03-7369253

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
פגיעה של רוכב אופניים בתאונת דרכים - מה קובע חוק הפלת"ד לגבי מקרים של פגיעת רוכב אופניים בתאונה? מי אחראי לפיצויי בגין נזקי הגוף שנגרמים לרוכב האופניים?

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: עופר סולר נזקי גוף תאונות דרכים שימוש ברכב למטרות תחבורה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

31 במרץ 2024

אי הפניה לביצוע בדיקת ממו...

רשלנות רפואית של רופא משפחה שלא הפנה בזמן אישה לביצוע בדיקת ממוגרפיה, מה שגרם לאיחור באבחון סרטן השד...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בניהול לידה הובילה...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו תיאור תביעה שהוגשה בגין רשלנות בניהול לידה, אשר גרמה לקרע ברחם והובילה לצורך בכריתתו של הרחם...

קרא עוד

31 במרץ 2024

אוסטאומיליטיס בעקבות זיהו...

תקציר פסק דין שבוחן האם זיהום שהתפתח לאחר ניתוח גרם לאוסטאומיליטיס ובעקבות כך לכריתת שתי אצבעות רגליו של התובע...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בניתוח בקע מפשעתי ...

תובע הסובל מלידה מטמירות אשכים טען כי רשלנות בניתוח בקע מפשעתי שעבר פגעה בכושר הפריון שלו - להלן תקציר פסק הדין והכרעת ביהמ"ש.

קרא עוד

31 במרץ 2024

אי גילוי תסמונת דאון במהל...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו סקירת פסק דין בעניין אי גילוי תסמונת דאון בעת הריון והסבר אודות חובותיו של הרופא המטפל במעקב ההריו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית לפני צינתור לב

תקציר פסק דין העוסק בטענות תובע, כי לא ניתנו לו הסברים מספקים טרם ביצוע הליך צינתור לב, חוות דעת המומחים הרפואיים והכרעת ביהמ&quo...

קרא עוד

31 במרץ 2024

חובת מתן הסבר לפני ניתוח ...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו דוגמא לרשלנות רפואית בניתוח הרניה ומתייחס לחובת ההסבר על סיבוכים אפשריים בניתוח...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית באבחון דלקת...

סקירה משפטית שבוחנת האם רשלנות חדר המיון של בי"ח קפלן גרמה לאיחור באבחון דלקת התוספתן אצל נערה, שגרמה לבסוף להתנקבות שלו.

קרא עוד

31 במרץ 2024

אי אבחון חוסר קורפוס קלוסום

פרשנות חשובה ומעניינת של פסק דין המתאר מקרה של רשלנות רפואית חמורה בסקירת מערכות שגרמה לאי אבחון של חוסר בקורפוס קלוסום...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בטיפול בדמם לאחר ל...

עורכי הדין שלנו מביאים לפניכם תקציר פס"ד ופרשנות משפטית על מקרה של רשלנות רפואית בטיפול בדימום לאחר לידה, שהובילה לכריתת רחם.

קרא עוד

31 במרץ 2024

הגשת תביעת רשלנות רפואית ...

הגשת תביעת רשלנות רפואית - סדר ההליך לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית עד למועד פסק דין...

קרא עוד

31 במרץ 2024

תסחיף מי שפיר Amniotic fl...

על תסחיף מי שפיר Amniotic fluid embolism ומקרי רשלנות רפואית בלידה ומיד אחריה...

קרא עוד

31 במרץ 2024

תביעה לנזק גוף בעקבות ליד...

הוריו של תינוק אשר נולד בלידת ואקום טענו כי נזקי גוף שנגרמו לו אירעו כתוצאה מביצוע הלידה באופן מכשירני - לחצו לקריאת תקציר פסק הד...

קרא עוד

31 במרץ 2024

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

31 במרץ 2024

האם מותר לקחת את התרופה ה...

כמעט כל אשה בהריון נתקלת לאורך תשעת החודשים בשאלות לגבי נטילת תרופות בהריון. התשובות מורכבות, חשובות ולעיתים אינן חד משמעיות וברו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית בלידה - לפנ...

עורך הדין עופר סולר מנהל את משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה, לצורך הגשת תביעת פיצויים בשל נזקים שנ...

קרא עוד

31 במרץ 2024

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

03 באפריל 2024

הכירו את רוט סולר - תביעו...

רוט סולר - תביעות ביטוח הנה פירמה פורצת דרך, שמעדכנת גרסה בעולם המשפט וקובעת סטנדרט חסר תקדים, באמצעות הצגת פתרון השוזר את העלית ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24