רשלנות רפואית בניתוח פלסטי: מדריך מקיף לנפגעים

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

במקרה של נזק גופני אשר הופיע לאחר ניתוח פלסטי, חשוב לבדוק האם הפגיעה נגרמה עקב רשלנות רפואית שכללה טעויות לפני הניתוח, במהלכו או בתקופת ההחלמה שאחרי הניתוח.
 
הרקע לרשלנות רפואית לפני ניתוח פלסטי הינו בדרך כלל הסברים לקויים שניתנו לפני הניתוח וקבלת החלטות על סמך שיקול דעת מוטעה מבחינה מקצועית.

לפי חוק זכויות החולה ופסקי דין בנושא, על הרופא המנתח מוטלת החובה להעניק למטופל הסבר מלא לגבי סיכויי ההצלחה של הניתוח לעומת הסיכונים הטמונים בו ולהציג פעולות העשויות להחליף את הניתוח. 

ההסבר צריך להינתן בפגישה הנערכת טרם הניתוח, במיוחד לאור העובדה שברוב המקרים ניתוחים פלסטיים אינם דחופים כך שיש מספיק זמן לפגישת הסבר.

טענה רווחת נוספת לגבי רשלנות רפואית לפני הניתוח היא כי אמנם ניתנו הסברים לפני הניתוח, אך אלו לא כללו פירוט מלא לגבי סיכונים הכרוכים בניתוח, כך שמחוסר מידע מלא לא התאפשר למטופל להביע הסכמתו המלאה לניתוח.

עוד טענה היא כי טופס ההסכמה, למרות היותו חתום על ידי המטופל, ניתן ביום הניתוח או בזמן קצר לפניו, כך שהמנותח לא הבין או שלא ניתן לו הסבר מפורט לגבי סיבוכים אפשריים. גם אי ביצוע כל הבדיקות הנדרשות לפני ניתוח פלסטי נחשב לרשלנות רפואית.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן