חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

מחלת הסרטן אובחנה באיחור? איבדת סיכויי החלמה?

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית חמורה מצד הרופאים וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית באבחון סרטן

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית מצד הרופא וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

נזקים בעקבות בדיקת קולונוסקופיה

מחבר: 30/12/2019 18:30

אם גם אתה או את עברתם את גיל 50, אתם נמצאים בקבוצת סיכון, אשר עלולה לחלות בסרטן המעי הגס. בשונה מסוגי סרטן אחרים, אשר לא ניתנים לאבחון ולטיפול מוקדם, סרטן המעי הגס ניתן לחיסול מוחלט עוד בטרם החל להיווצר בגופכם. סרטן המעי הגס מתפתח עקב היווצרות פוליפים, שהם גושים זעירים אשר נעים, בין מילימטר אחד ל- 0.75 ס"מ בממוצע.

גושים אלה נראים כמו נקודות חן חיצוניות והן נמצאים במעי הגס. הימצאותם לאורך זמן במעי, אינה משפיעה על סף הכאב שלכם או על מרגש פיזי כלשהו באופן כללי, אך היא כשלעצמה עלולה להוביל אתכם לחלות בסרטן המעי הגס.

בדיקת קולונוסקופיה היא שילוב של בדיקה בה נבחן המעי הגס, על מנת לאתר בו פוליפים בשילוב עם תהליך טיפולי להוצאתם מהגוף.

לשם ביצוע הבדיקה, ניתן לקבל הפנייה על ידי רופא המשפחה ואף ליזום בקשה שכזו על ידי פניה לרופא המשפחה באופן עצמאי. לאחר הגיעכם לבית החולים או למרכז הרפואי הפרטי, יינתן הסבר קצר על הבדיקה.

במהלך הבדיקה ניתן טשטוש לנבדק, שכן מדובר בהליך פולשני. הליך הבדיקה עצמו כולל החדרת מצלמה זעירה דרך הישבן, באמצעות צינור זעיר העונה לשם קולונוסקופ. המצלמה משדרת תמונת מצב, ישירות מהמעי הגס והרופא המטפל רואה את הפוליפים, אם ישנם, בזמן אמת.

השלב השני בבדיקה הוא שלב הוצאת הפוליפים, לשם כך מוחדר סיב אופטי דרך פי הטבעת, אשר מכיל מנגנון חימום הצורב את הפוליפ, מדביק אותו לגוף הסיב ומאפשר לרופא להוציא אותו החוצה.

משך ההתאוששות מן הבדיקה הוא כשעה אחת ולאחריה ישנה ערבות רפואית למטופל למשך 5-10 שנים ללא פוליפים. הן רופא המשפחה והן הרופא שביצע את בדיקת הקולונוסקופיה בנבדק, ימליצו לו לחזור לביצוע בדיקה חוזרת, כעבור פרק זמן זה.

>>> הפורום לייעוץ משפטי לשירותך <<<

האם קיימות בדיקות חלופיות?

דוקטור אלכס גלר, מומחה בגסטרואנטרולוגיה, כבד ואנדוסקופיה פולשנית, מהמרכז הרפואי אסותא שבתל אביב, טוען כי שתי המתחרות העיקריות לבדיקת הקולונוסקופיה, הן בדיקת דם סמוי בצואה וקולונוגרפיה וירטואלית, אך על פי ניסיונו, שתי הבדיקות אינן משתוות באיכותן, לבדיקת הקולונוסקופיה.
.
בדיקת דם סמוי בצואה מזהה באחוזים קטנים תסמינים לסרטן המעי הגס, לעומת בדיקת הקולונוסקופיה שמזהה בזמן אמת היווצרות פוליפים, שהם המניעים העיקריים להיווצרות הסרטן.

לקריאה נוספת: רשלנות באבחון סרטן הקיבה

גם קולונוגרפיה וירטואלית אינה פורצת דרך כמו בדיקת הקולונוסקופיה, משום שמדובר במצלמה אשר לא מצלמת בתוך המעי הגס אלא בקרבתו ולשם כך, נדרש ניפוח של המעי הגס, שהינו תהליך כואב, אשר נועד לשפר את איכות הצילום החיצוני של המעי הגס.

בנוסף, גם במידה והבדיקה אבחנה פוליפים, עדיין אין שום אפשרות להוציא אותם מהגוף באמצעותה, בשונה מהקולונוסקופיה, אשר מאפשרת גם להוציא את הפוליפים בזמן אמת.

האם כתוצאה מבדיקת הקולונוסקופיה ישנן תופעות לוואי? תלוי את מי שואלים.

ד"ר שלמה לבקוביץ' טען בתכנית הבריאות של פרופ' רפי קרסו בערוץ 10, שכמו בכל הליך רפואי אחר, תמיד קיים סיכוי שלא יגלו פוליפים, אך ב 95% מהמקרים, הרופא המטפל רואה אותם בזמן אמת ומטפל בהם. לעומת זאת, המטופלת חיה קוטן מנתניה, הגיעה לערכאות ותבעה את הרופא המטפל ואת קופת החולים הכללית.

מומלץ לקרוא על: רשלנות רפואית באבחון ובדיקה

המטופלת טענה כי עקב קרע שנוצר במעי הגס, היא נשלחה לבדיקה על ידי רופא מפנה והייתה זקוקה לניתוח במעי הגס. התביעה עסקה הן בעצם הצורך להפנות לניתוח עקב הבדיקה והן בנזקי הכאב והסבל, אשר נגרמו כתוצאה מן הניתוח.

רשלנות בבדיקת קולונוסקופיה - פסקי דין

פסק דין חיה קוטן נגד דוקטור משה גולן וקופת חולים הכללית
בתביעה שהגישה גברת קוטן, היא טענה באמצעות עורך דינה, שנגרמו לה 10% נכות בגין הקרע שהתרחש בבטנה במהלך הבדיקה ו- 20% נכות, בגין כאבי הבטן שסבלה עקב הניתוח.

עורך דין ההגנה, הודה ב- 10% הנכות אשר נגרמו בגין הקרע בבטן, אך טען שבשל העובדה, שהתובעת כבר הגיעה לטיפול במצב רפואי לא תקין בבטן, לא ניתן לפסוק ש 20% הנכות שהיא טוענת שישנם בבטנה, נגרמו כתוצאה ישירה מהניתוח.

בתגובה טענה הגברת קוטן שד"ר גולן לא העניק לה הסבר מקדים על בדיקת הקולונוסקופיה, אף על פי שהחתים אותה על טופס לביצוע בדיקה פולשנית.

קראו בהרחבה על: הסכמה מדעת לביצוע הליך רפואי

לטענת התובעת, ביצוע ההליך, גם אם לווה בחתימה על הטופס, משול לטיפול בכוח, כל עוד לא ניתן הסבר מקדים. התובעת ביקשה באמצעות עורך דינה, שייפסקו לטובתה פיצויים עקב רשלנות רפואית וכן פיצויים עבור הוצאות כלכליות מן העבר והוצאות עתידיות, המתייחסות בעיקר להוצאות עבור עוזרת בית, שהיא נאלצה להעסיק, אשר נבצר ממנה לבצע בעצמה עקב הנכות ואין ביכולתה לשלמם.

לקריאה נוספת: תחשיב נזק בתביעת פיצויים בגין נזקי גוף

אהרון פרקש, שופט בית משפט השלום בירושלים, אשר דן בתיק זה, קיבל את טענות התובעת במלואן וקבע שעל קופת החולים כמו גם על הרופא המטפל, לשלם לה פיצויים על סך 30,000 ₪ בגין רשלנות רפואית: התובעת, כבת 75 כיום, נזקקה לניתוח בבטנה לתיקון הקרע במעי הגס, למספר ימי אשפוז ולאחר מכן לשבועות של מנוחה בביתה.

בהביאי בשיקוליי כל אלה ובעוולת התקיפה שביצע הנתבע, סבורני כי יהא זה לנכון וראוי לפסוק לתובעת, בגין נזק שאינו נזק של ממון, סך כולל של 30,000 ₪.

כמו כן קבע השופט תשלומי פיצויים בגין נזקי ממון אשר עמדו על סך - 13,700 ₪ בגין סיוע כלכלי מימי העבר ו- 15,500₪ בגין הסיוע הכלכלי המקביל בימי העתיד, סך כולל של 64,200 ₪.

לסיכום
במאמר זה הובאה סקירה קצרה על הליך בדיקת קולונוסקופיה, אשר נכון לשוק הרפואה כיום, הינה נחשבת כבדיקה היעילה ביותר לטיפול מקדים בסרטן המעי הגס וביחס ליתר סוגי הבדיקות הפולשניות, היא נתפסת באופן יחסי לבטוחה ולבעלת דיוק אופטימאלי מרבי.

במידה ונגרם לך נזק כתוצאה מבדיקת קולונוסקופיה רצוי שתפנה לעורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית, על מנת להעריך את סיכויי תביעתך ולסייע לך בקבלת פיצוי.

נגרם לך נזק? חייג עכשיו לעו"ד עופר סולר: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית בדיקת קולונוסקופיה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36