חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

מחלת הסרטן אובחנה באיחור? איבדת סיכויי החלמה?

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית חמורה מצד הרופאים וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית באבחון סרטן

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית מצד הרופא וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות באבחון נגע סרטני ממאיר

מחבר: 07/01/2020 11:45

כידוע, כאשר מתגלה נגע פיזי חשוד בגוף האדם, חשוב מאד לבצע בדיקת ביופסיה שתאבחן את טיבו, כנגע שפיר או ממאיר, בהקדם האפשרי ועל מנת להעניק את הטיפול הרפואי המתאים ללא דיחוי.

מטבע הדברים, במידה והמדובר בנגע ממאיר, אזי ככל שהגילוי שלו והטיפול בו מוקדמים יותר, כך גם קטן יותר הנזק שהוא עלול לגרום. מכאן גם נובעת החשיבות הרבה לאבחון מדוייק של סוג הנגע ובהקדם האפשרי.   

במסגרת הליך ת"א 3981-06-10 י.ח. נ' עופר בן יצחק אשר התנהל בבית המשפט המחוזי בחיפה, נדונה תביעת רשלנות רפואית בגין אבחון כושל של נגע שהתגלה בירך התובע כנגע שפיר, בשעה שהוא היה ממאיר.

התיק עסק במטופל שפנה לרופא עור בעקבות הופעת נגע עורי בירך ימין שלו. הרופא הפנה את המטופל להסרה כירורגית דחופה של הנגע, על מנת לשלול את ממאירותו. הנגע נכרת ואובחן על ידי רופא בית החולים רמב"ם כנגע שפיר, שאף הוצא בשלמותו.

כעבור ארבע שנים, ולאחר שהמטופל עבר להתגורר בארה"ב, הוא הבחין בנגע חדש שהופיע באותו מקום ממנו נכרת הנגע הקודם בירך. המטופל עבר ביופסיה בארה"ב, שאיבחנה את הנגע כממאיר.

בהמשך הוא גם עבר ניתוח לכריתת הנגע בירך וכן ניתוח לכריתת בלוטת הלימפה במפשעה הימנית שלו, שגם בה נמצא גידול ממאיר. בנוסף, הוא עבר גם טיפולים כימותרפיים. לאחר מכן הוא שב ארצה ונמצא במעקב אונקולוגי וזאת ללא הישנות של המחלה.

בהמשך הוא הגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הרופא של בית החולים רמב"ם שטיפל בו, בית החולים עצמו ומשרד הבריאות, בתוקף היותו הבעלים של בית החולים.

האם אכן אירעה רשלנות באבחון סוג הנגע?

כנדרש בתביעות רשלנות רפואית, שני הצדדים הגישו חוות דעת של רופאים מומחים בתחום האונקולוגיה.

המומחה הרפואי מטעם התובע טען שהנגע אובחן בטעות כנגע שפיר שגם הוצא בשלמותו, בעוד שהוא לא היה שפיר באותה עת אלא ממאיר והוא גם לא הוצא בשלמותו.

לדבריו, לו הגידול היה מוסר בשלמותו, היתה נמנעת ההישנות שלו מאוחר יותר ותוך שליחת גרורה לבלוטת הלימפה במפשעה.

המומחה הרפואי מטעם בית החולים טען שהנגע באותה עת היה אכן שפיר, ולא היה מקום לשקול הרחבה של הכריתה או להמליץ על מעקב, ולא ניתן היה לנבא שכעבור ארבע שנים יתפתח באותו מקום נגע ממאיר.

בשל הפער בין שתי חוות הדעת של המומחים הרפואיים מטעם הצדדים, מונתה מומחית מטעם בית המשפט, שקבעה שמדובר בנגע שקשה לאבחנו כנגע שפיר או ממאיר וכי ממבט ראשון אכן נראה שהמדובר בנגע שפיר, אבל בגלל הקושי לאבחן נגע כזה, היה צריך למען הזהירות, גם להמליץ על כריתה שלמה שלו, משום קירבת הנגע לשוליים, מה שלא נעשה במקרה דנן.

עוד נקבע שקיימת סבירות גדולה שהיתה שארית גידול מעבר לקטע שנכרת ונבדק ולכן לא ניתן לומר שהגידול הקודם הוצא בשלמותו.

בית המשפט קיבל את חוות דעתה וקבע שהרופא התרשל בכך שקבע שמדובר בנגע שפיר שהוצא בשלמותו ולא נהג בזהירות הסבירה והמתבקשת שחייבה להרחיב את שולי הכריתה. 

האם היה קשר סיבתי בין הכשל באבחון הנגע לחזרתו כעבור שנים?

סוגיית הקשר הסיבתי בין ההתרשלות באבחון הנגע לנזק שנגרם לתובע, התמקדה בשאלה האם הנגע הממאיר החדש שאובחן כעבור ארבע שנים, הוא נגע ראשוני, או הישנות מקומית שנבעה מאי הוצאת הנגע הקודם בשלמותו.

המומחית מטעם בית המשפט קבעה שבהנחה שהנגע הראשוני היה אכן ממאיר, אזי האפשרות של ההישנות המקומית, היא האפשרות היותר סבירה.

עוד קבעה המומחית שגם אם הנגע הראשוני לא היה ממאיר, אזי המדובר בנגע שיכול להפוך לממאיר ולפיכך הרחבת שולי הכריתה היתה מבטיחה את הוצאת הגידול בשלמותו ומונעת הישנות ממאירה של הנגע.

בית המשפט קיבל את חוות דעתה של המומחית גם בעניין זה וקבע שלמעשה שתי האופציות הללו מובילות למסקנה בדבר הוכחת הקשר הסיבתי בין אי הרחבת שולי הכריתה של הנגע הראשוני, להישנות הגידול הממאיר כעבור 4 שנים.

הפיצויים שנפסקו בגין ההתרשלות באבחון הנגע הראשוני שהתגלה

מאחר שהמטופל לא הציג חוות דעת רפואית שמצביעה על קיומה של נכות כלשהי אצלו, מעבר לשאלת הפגיעה בסיכויי החלמה, קבע בית המשפט שנקודת המוצא להערכת נזקי התובע היא שהוא אינו סובל כיום מנכות רפואית צמיתה שניתן ליחסה להתרשלות הנתבעים.

בהמשך לכך נקבע שנזקיו של התובע מתבטאים בשני מישורים:

  • הישנות הנגע בשל העדר המלצה להרחבת שולי הכריתה ואי הוצאת הנגע המקורי, בשלמותו, דבר שאילץ את התובע לעבור ניתוחים וטיפולים כימותרפיים, ולסבול מאד מתופעות הלוואי שלהם.
  • פגיעה בסיכויי ההחלמה ובתוחלת החיים, בהתחשב בכך שסביר להניח שבמועד גילוי הנגע הראשוני, לא היתה גרורה בבלוטות הלימפה של התובע ואילו במועד הישנות הנגע נמצאה בלוטת לימפה נגועה.

בשל היעדר נתונים ואפשרות לעמוד על כל אחד מנזקיו של התובע לאשורם, פסק בית המשפט לתובע פיצויים גלובליים בשל התרשלות בית החולים, בסך של 400,000 ₪ כולל ריבית וזאת בגין הפסדי השתכרות בתקופת הטיפולים, עזרת הזולת, פגיעה בסיכויי ההחלמה וכאב וסבל.

בנוסף לכך בית המשפט פסק לטובת התובע גם תשלום שכ"ט עורך דין בשיעור כולל של 23.4% והוצאות המשפט בצירוף הפרשי הצמדה וריבית חוקית ממועד ההוצאה ועד ליום פסק הדין.

עוד בנושא: רשלנות בהסרת גידול מהיד ופגיעה בעצב

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (2)

5 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית סרטן אבחון נגע ממאיר

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36