חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הלידה וגרם לך ולעובר לנזק חמור?

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים במקרים של רשלנות רפואית במהלך הלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית בזמן הלידה

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים בשל רשלנות רפואית בלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות בביצוע השראת לידה

מחבר: 14/02/2022 23:08

השראת לידה הינה תהליך בו יוזמים את הלידה כאשר זו אינה מתפתחת באופן טבעי. להבדיל מזירוז שמטרתו לקדם לידה שכבר החלה, השראת לידה הינה אמצעי בו נוקטים כאשר אין סימנים ללידה כלל.

השראת לידה מבוצעת במקרים בהם האם או העובר נתונים במצבים שבהם עדיף לסיים את ההריון על ידי יילוד האישה, למשל במקרי רעלת הריון או סכרת הריון, כאשר האם נמצאת בסיכון בגלל ההיריון או שהעובר נמצא בסיכון כמו במיעוט מי שפיר. 

במצב חירום תופנה האישה לניתוח קיסרי, אך אם הנסיבות מאפשרות להמתין ולהימנע מניתוח ינסה הצוות הרפואי לגרום ללידה טבעית על ידי השראת לידה.

שיטות לביצוע השראת לידה

השראת לידה מתבצעת באמצעות מספר שיטות, כאשר לכולן מטרה אחת והיא לגרום לגוף להפריש הורמונים הגורמים להתחלת תהליך הלידה (פרוסטגלנדינים).

שיטה אחת כוללת מתן פרוסטגלנדינים לריכוך צוואר הרחם. אלו ניתנים באמצעות ג'ל, נר או טבליות המוחדרים לנרתיק האישה על מנת לגרום להתרככות צוואר הרחם ולהתפתחות צירים בהמשך.

בסטריפינג - בדיקה ידנית שבמהלכה נוגעים בקרומי השפיר, משתמשים רק כשאר קיימת פתיחה מסוימת של צוואר הרחם כך שהרופא יכול להחדיר לאזור אצבע או שתיים ולבצע קילוף של קרומי השק העוברי מדפנות הרחם על ידי תנועת סיבוביות.

הפעולה גורמת לשחרור פרוסטגלנדינים טבעיים המשפרים את הבשלת צוואר הרחם ולצירים המקדמים את הלידה.

בשיטה השלישית מחדירים קטטר בלוני הנראה כצינורית פלסטיק דקה, לצוואר הרחם ובאמצעות נוזל מימי (סליין) מנפחים בלון בקצה הקטטר.

הצינורית המלאה במים יוצרת לחץ על צוואר הרחם שמעורר הפרשת פרוסטגלנדינים ופתיחה ומחיקה של צוואר הרחם.

אמצעי נוסף הוא פקיעת מים שבו מנקבים את קרומי השפיר על ידי החדרת מכשיר דמוי מסרגה לצוואר הרחם הגורמת לפקיעת מי השפיר באופן מלאכותי.

המטרה היא לחזק את לחץ ראש העובר על צוואר הרחם ולגרום לצירים.

סיכונים בהליך השראת לידה

הסיכונים בתהליך השראת הלידה כוללים קרע ברחם (בעיקר בקרב נשים שעברו בעבר ניתוח קיסרי) בגלל שההליך גורם להתקשויות חזקות, מצוקת עובר עקב אופן ההתערבות, כשלון ההשראה (במקרה שההשראה אינה מצליחה ויש כבר ירידת מים תופנה האישה לניתוח קיסרי כדי למנוע זיהום), פקיעת מים העלולה לגרום לזיהום וסיכון לנשים אסמתיות מאחר שההשראה עלולה לגרום להתקף. מסיבה זו לא נוהגים להכניס נשים אסמתיות להשראת לידה.

כנסו וקיראו בהרחבה בנושא: סיבוכים בלידה

רשלנות רפואית בהשראת לידה

השראת הלידה בלתי סבירה שהופכת להתערבות רפואית מיותרת: למשל, כאשר מתחילים בהליך לאחר זמן קצר של צירים, או שחומרים בהליך ניתנים במינון גבוה מדי כך שעלול להיגרם ליולדת קרע ברחם.

סיבה שנייה כוללת ליקויים בהשגחה על היולדת המתבטאים למשל בהתייחסות הצוות הרפואי ללידה שנגרמה בהשראת לידה כאל לידה שגרתית.

במצב השראת לידה חשוב לקיים בדיקות תכופות ומעקב צמוד אחר האם שכן, כאמור, ההשראה אינה הליך נטול סיכונים ועלולה לגרום למצוקת עובר או נזק לאם. זאת במיוחד כאשר היולדת נמצאת בסיכון גבוה או כשידוע על ניתוח קיסרי קודם.

מומלץ לקרוא: איחור בביצוע ניתוח קיסרי ופגיעה בעובר

גם התמהמהות בהשראת לידה או אי ביצועה למרות הצורך בכך מהווים עילה לרשלנות רפואית: למשל-עיכוב בהחלטה על השראת לידה או דחיית התהליך למרות שהעובר במצוקה או שהאם נמצאת בהריון בסיכון גבוה (בגלל רעלת או סכרת הריון, עובר עם עיכוב גדילה וכו').

פסק דין העוסק ברשלנות בהשראת לידה

בפסק דין ת"א 05 – 4541 סא.ק. ועיזבון המנוח פלוני נגד המרכז הרפואי סורוקה ושירותי בריאות כללית הגישה התובעת תביעת רשלנות רפואית נגד בית החולים סורוקה בטענה לרשלנות רפואית חמורה.

התובעת, בת 23 בשבוע 39 להריונה השני, חשה בצירים, פנתה למיון בית החולים ב – 04:00 לפנות בוקר ושוחררה לאחר שנמצא שאינה בלידה פעילה.

סמוך לשעה 18:00 בערב אותו יום חזרה שנית והפעם אושפזה לאחר שנצפתה האטה חד פעמית בדופק העובר. עד השעה 21:30 נצפו צירים לא סדירים ודופק עוברי תקין ובשעה 21:30 ניתנה הוראה להשראת לידה אשר בוצעה על ידי הכנסת קטטר אמברי לתוך צוואר הרחם.

כשעתיים לאחר מכן נצפו צירים סדירים ו – ס' הוכנסה לחדר לידה. לאחר שעתיים הוזרק ל – ס' פיטוצין לווריד על מנת להגביר את קצב הצירים ולמרות שנצפתה פתיחה נוספת הועלה קצב הפיטוצין.

שלוש שעות לאחר מכן נצפו צירים רבים וממושכים ביותר וקצב הפיטוצין הופחת ל – 10 בדקה. בפתיחה גמורה הופסק הפיטוצין אך החל דימום מאסיבי מהנרתיק והילוד נולד ללא הכרה.

לאחר החייאה שנמשכה כ–40 דקות נקבע מות הילוד והיולדת הובהלה לחדר ניתוח לצורך כריתת רחם שתציל את חייה.

לקריאה נוספת: רשלנות בטיפול בדימום לאחר לידה גרמה לכריתת רחם

לתביעה שהגישה צירפה ס' חוות דעת של רופא מומחה לפיה ההחלטה על השראת לידה הייתה התערבות מיותרת לאחר זמן כה קצר של צירים וניהול הלידה היה לקוי ביותר מבחינת השימוש בקטטר ומבחינת הזלפת הפיטוצין המוגזמת.

בית החולים טען מנגד שהטיפול היה תקין לחלוטין וצירף חוות דעת של מומחה לפיה ההחלטה על השראת לידה היתה נכונה ומתחייבת בגלל המצוקה העוברית האקראית.

גם השימוש בקטטר אמברי, לדעת המומחה, מקובל בבתי חולים רבים והשימוש בפיטוצין עמד בקריטריונים שבפרקטיקה המקובלת. מאמצי ההחייאה חרף מותו הקליני של הילוד מוכיחים את מסירות הצוות.

בפסק הדין מיום 31.3.2013 קיבל בית המשפט את תביעתה של ס' וקבע שהצוות הרפואי טעה מאחר שלא הייתה אינדיקציה רפואית לביצוע הליך השראת לידה ומצוקת עובר רגעית אינה מהווה אינדיקציה כזו כלל.

עם זאת, דחה בית המשפט את טענת התובעת באשר לקטטר והפיטוצין בקביעה ששיטת הקטטר האמברי מקובלת בהחלט וגם כמות הפיטוצין לא חרגה מגדר הסביר.

בית המשפט פסק שקיים קשר סיבתי הדוק בין ההחלטה על השראת לידה לבין הקרע ברחם ולצורך בכריתתו, ולגבי מצב הילוד התקבלה טענת הנתבע לפיה הילוד נולד במצב של מוות קליני.

לפיכך נפסק שעל בית החולים סורוקה לשלם ל – ס' פיצוי בסך 1,200,000 ₪ בגין מהלך הלידה והנזקים שנגרמו לתובעת בשל רשלנות הצוות הרפואי. עם זאת נדחתה הזכות לפיצוי בגין הפסדי שכר עתידיים של הילוד אשר נולד במצב של מוות קליני.

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות בלידה השראת לידה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36