חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

נפגעת בגלל רשלנות רפואית? מגיע לך לקבל תשובות!

בכל שנה מוגשות בישראל כ-2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, חשוב לבדוק את המקרה לעומק, בשיתוף מומחה רפואי, בדרך לפיצויי הולם!

פניה מהירה לעורך דין >>

נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

בכל שנה מוגשות בישראל מעל 2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, זה הזמן לבדוק את המקרה לעומק בדרך לתביעת פיצויים!

פניה מהירה לעורך דין >>

מקרי רשלנות רפואית בבית החולים הלל יפה

מחבר: 30/12/2019 19:59

כאשר מוגשת תביעה בגין רשלנות רפואית של רופא של בית חולים התביעה מוגשת כנגד הרופא ו / או בית החולים עצמו וזאת מכח האחריות השילוחית שיש לבתי החולים בארץ כמעסיקים כלפי עובדיהם.

לעתים התביעה מוגשת גם כנגד הבעלים של בית החולים. בתי החולים בארץ נמצאים בבעלות המדינה או בבעלות קופות החולים או בבעלות פרטית. 

במאמר זה נדון בשתי תביעות רשלנות רפואית שהוגשו כנגד בית החולים הלל יפה אשר שוכן בחדרה.

בית החולים הלל יפה הנו בית חולים ממשלתי אשר שייך למדינה ומופעל באמצעות משרד הבריאות. בית החולים משרת אוכלוסייה של כ- 450,000 תושבים במרחב המשתרע מזכרון יעקב בצפון עד נתניה בדרום.

במסגרת הליך ת"א 621/07  עיזבון המנוח ד.א ז"ל נ' מדינת ישראל אשר התנהל בפני בית המשפט המחוזי בחיפה, נדונה תביעת רשלנות רפואית שהוגשה בגין מות ילד בן 6 שנים עקב טיפול רשלני שביצע בו בית החולים הלל יפה.

התביעה הוגשה מטעם עיזבון הילד ושני הוריו, שהילד היה בנם היחידי ושגם הוכרו כיורשיו של הילד. 

התיק עסק בילד בן 6 שנים שהתלונן בתחילה על כאב אוזניים וקיבל טיפול רפואי בהתאם. למרות זאת, הוחמר מצבו של הילד ועקב כך הוא הופנה לבית החולים הלל יפה.

הרופאה שבדקה את הילד בבית החולים חשדה שהוא לקה בדלקת קרום המוח ובהתאם לכך היא המליצה לתת לו טיפול אנטיביוטי מיידי וכן לבצע בו בדיקת עין, צילום CT מוח וניקור מותני לשם הוצאת נוזל מעמוד השדרה שלו באזור המותניים.

הצוות הרפואי נתן לילד טיפול אנטיביוטי וכן ביצע בו ניקור מותני, אך זאת מבלי לבצע בו קודם לכן צילום CT מוח.

לאחר הניקור המותני החל הילד לפרכס ומצבו החל להידרדר באופן מהיר. לבסוף וחרף ניסיונות ההחייאה שבוצעו בו נאלצו הרופאים לקבוע את מותו כעבור כשעה וחצי.

פסיקת בית המשפט

בהסתמך על חוות הדעת של המומחה הרפואי מטעם התובעים אותה העדיף בית המשפט על זו שמטעם הנתבעים קבע בית המשפט כי הצוות הרפואי שביצע את בדיקת הניקור המותני התרשל בכך שביצע את הניקור לפני שהוא ביצע קודם לכן בדיקת CT מוח כדי לוודא שהילד אינו סובל מבצקת מוחית ומלחץ תוך גולגלתי מוגבר.

שכן, כאשר קיים חשד לעליית הלחץ התוך גולגולתי ובצקת במוח כפי שאירע לגבי הילד במקרה דנן, אין לבצע ניקור מותני מאחר שקיימת סכנה שהניקור המותני יפחית את לחץ נוזל השדרה בעמוד השדרה ואז חלק מהמוח, לרבות מרכזים חיוניים של לחץ הדם, הנשימה והדופק יגלוש כלפי מטה דרך הפתח שבין מוח הגולגולת ומוח עמוד השדרה.

תופעה זו מכונה הרניאציה. במצב דברים שכזה עלולים להיפגע תפקודי הנשימה הדופק ולחץ הדם והדבר עלול לגרור את מותו של החולה.

עוד קבע בית המשפט כי על פי מבחני מאזן ההסתברות נראה שהניקור המותני הוא שגרם להתדרדרות במצבו של הילד והוא שגרם בסופו של דבר לפטירתו המצערת.

מנגנון הרניאציה שגרם להתדרדרות ולמוות של המוות הנו מנגנון ידוע כך שהיה על הצוות הרפואי לצפות שהוא עלול להיכנס לפעולה, כאשר בדיקת הניקור המותני נעשית על רקע האפשרות שקיימת בצקת מוחית ולחץ תוך גולגלתי מוגבר.

בסיכומו של דבר פסק בית המשפט לעיזבון הילד פיצוי כולל בסך של 1,168,000 ₪ אשר כלל את ראשי הנזק הבאים:

כאב וסבל - 400,000 ₪, הפסד השנים האבודות - 734,000 ₪, הוצאות קבורה ולוויה  - 20,000  ₪ והפסדי קצבת זקנה - 14,000 ₪.

בנוסף פסק בית המשפט פיצוי בסך של 200,000 ₪ לאמו של הילד לאחר שהוא קבע כי נגרמה לה פגיעה נפשית רצינית בשיעור של 20% נכות נפשית.

במסגרת ע"א 3900/14 ל.ד. נ' המרכז הרפואי הלל יפה ומשרד הבריאות אשר התנהל בפני בית המשפט העליון נדון מקרה של חולה אשר בשנת 2002 עברה שני ניתוחים להסרת גידול בבלוטת התריס בבית חולים הלל יפה.

במהלך הניתוחים הללו נפגעו כל ארבע בלוטות יותרת בלוטת התריס שלה וכן נגרמה לה היפוקלצמיה, דהיינו ירידה חדה ברמת הסידן בדם.

פסק הדין - זכאות לפיצויים

בית המשפט המחוזי קבע שבית החולים לא התרשל בניתוח הראשון, אולם הוא התרשל בניתוח השני מאחר שבמהלך הניתוח השני התרשמו המנתחים כי נגרמה פגיעה באספקת הדם לאחת הבלוטות של החולה ועם זאת הם נמנעו מלהשתיל את אותה בלוטה שנפגעה וזאת בניגוד לנהוג ולמקובל בנסיבות כאלו.

הרשלנות באי השתלת הבלוטה זו מודגשת במיוחד לאור העובדה שהמנתחים של הניתוח השני היו מודעים לכך ששתי בלוטות של התובעת כבר נפגעו במהלך הניתוח הראשון, כך שהמדובר היה בחולה בעלת סיכון חריג שהצריך שמירה מוגברת של הבלוטות הנותרות שלה.

עוד קבע בית המשפט המחוזי כי סיכויי ההצלחה של השתלת הבלוטה, לו הייתה מבוצעת, הם 50% ועל כן נפסק שהנזק שנגרם לחולה כתוצאה מאי השתלת הבלוטה הביא לאובדן 50% מסיכויי ההחלמה שלה.

בהתאם לכך נפסק שהחולה זכאית לפיצויים יחסיים בהתאם לגובה הסיכויים שאבדו לה וזאת לפי דוקטרינת אובדן סיכויי ההחלמה.

מכיוון שסך כל הנזק שנקבע לחולה עמד על סך של 1,285,000 ₪ קבע בית המשפט שיש להפחית ממנו 50% בגין אובדן סיכויי החלמה כך שהסכום יעמוד על סך של 642,000 ₪ בלבד, ממנו יש לנכות 90,000 ₪ בגין מחצית התשלומים שהיא קיבלה מהמוסד לביטוח לאומי.

בית המשפט העליון אשר דן בערעור שהגישה החולה על פסק הדין קבע הלכה תקדימית חדשה ומהפכנית לפיה במידה וסיכויי ההחלמה של החולה נפגעו כתוצאה מרשלנות רפואית בשיעור שגבוה מעל 50%, אזי הפיצויים המגיעים לו אינם פיצויים יחסיים בהתאם לגובה הסיכויים שאבדו כפי שהיה נהוג עד כה בהתאם לדוקטרינת אובדן סיכויי ההחלמה כי אם פיצויים מלאים בשיעור של 100% וזאת משיקולים של צדק והעדפת האינטרס של הניזוקים על פני זה של נתבעים.

עוד קבע בית המשפט העליון כי בית המשפט המחוזי שגה כאשר הוא קבע שסיכויי הצלחת השתלת הבלוטה היו 50% בלבד וכי לדעתו סיכויי ההשתלה היו גבוהים מ-50%.

בהתאם לכך נפסק כי החולה זכאית למלוא הפיצויים שנפסקו לה בסך של 1,285,000 ₪ ממנו ינוכו מלוא תגמולי המוסד לביטוח לאומי בסכום של 180,000 ₪.

לשיחה אישית עם עו"ד עופר סולר חייג/י למשרדנו: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית הלל יפה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36