חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

מחלת הסרטן אובחנה באיחור? איבדת סיכויי החלמה?

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית חמורה מצד הרופאים וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית באבחון סרטן

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית מצד הרופא וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

טיפול כימותרפי רשלני

מחבר: 30/12/2019 18:50

אחת המחלות הקשות והשכיחות ביותר היום, היא מחלת הסרטן אשר פוגעת בכל רבדי האוכלוסיה, מקטן ועד גדול וללא הבדלי גזע ומין ותוקפת את גוף האדם על ידי הופעת גידולים באזורים שונים בגוף.

כאשר מדובר בגידול שפיר, שהוא אינו סרטני ניתן לטפל בו באמצעות הסרתו מהמקום הנגוע, אך כאשר מדובר בגידולים סרטניים ממאירים, גם שיטת הטיפול וגם סיכויי הצלחתו, יהיו תלויים בעיקר בשלב שבו נמצא החולה ובקצב התקדמותו של  הגידול, אשר לעיתים בשלבים המתקדמים, אף עלול לשאת גרורות ולהתפשט לחלקים נוספים בגוף.

במקרים בהם קיימים גידולים ממאירים, יש לנקוט במהירות וביעילות ולרוב יבוצע ניתוח שבוא יוסר האיזור הנגוע, כדוגמת ניתוח לכריתת שד אצל נשים אשר סובלות מסרטן השד, אשר נועד למנוע הדבקות והתפשטות לחלקים אחרים בגוף. לאחר הסרת הגידול הסרטני הטיפול הנפוץ הינו טיפול כימותרפי.

מהו טיפול כימותרפי?

הטיפול הכימותרפי מורכב מסדרת טיפולים, חלקם מצריכים אישפוז במחלקה וחלקם מצריכים אישפוז יום בלבד במרפאה. טיפול כימותרפי הוא טיפול כימי אשר ניתן לרוב באמצעות עירוי לווריד ולעיתים גם על ידי נטילת תרופות בבליעה דרך הפה ולעיתים רחוקות תתבצע הזרקת הנוזל ישירות לאיבר עצמו, כדוגמת עמוד השדרה. הטיפול עצמו משולב הן בטיפול הורמונאלי והן בטיפול ביולוגי ומטרתו להרוס את התאים הסרטנים הממאירים.

טיפול כימותרפי עשוי להינתן גם בשלב שלפני ניתוחים להסרת גידולים סרטניים ואף כתוספת לטיפולים מסוימים אשר ניתנים לפני או אחרי ניתוח, לדוגמא, כאשר מדובר בכימותרפיה קדם ניתוחית, מטרת הטיפול הכימותרפי תהיה להחליש את התאים הסרטניים ולהאט את קצב גדילתם ואו התפשטותם וכמו כן לכווץ את הגידול ולהקל על ההסרה שתיעשה בניתוח.

>>> פורום רשלנות רפואית ונזקי גוף <<<

כאשר מדובר בטיפול אדג'ובנטי, אשר ניתן לאחר ניתוח להסרת התאים הסרטניים, אזי  מטרתו היא להשמיד גם את התאים הרדומים אשר לא ניתן היה לזהות וגם את אלו שלא ניתן היה להסיר בניתוח ולכן טיפול כימותרפי לאחר ניתוח נקרא טיפול משלים.

תופעות הלוואי של הטיפול

הטיפול הכימותרפי אמנם הורס את התאים הסרטניים, אך החיסרון המהותי והעיקרי שלו, הוא כי בדרך הוא הורס גם את התאים הרגילים והבריאים.

ככלל הטיפול הכימותרפי איננו מלווה בכאב, זולת רגישות לדקירות עקב העירוי או רגישויות שונות בעור. מי שעובר טיפול כימותרפי יחוש לעיתים תכופות חולשה קשה, אשר נובעת עקב החלשות התאים הבריאים, עייפות כרונית, פצעים בגוף ובחלל הפה, איבוד משקל עקב פגיעה בתחושת הרעב ובחוש הטעם וכמובן איבוד שיער עד לכדי התקרחות, שזהו סימן ההיכר של חולים המטופלים באמצעים כימותרפים.

לקריאה נוספת: כריתת רחם במקום הקרנות במקרה של סרטן צוואר הרחם

כמו כן במשך עשרים וארבע השעות הראשונות, המטופל עלול לסבול מבחילות ממושכות ומהקאות תכופות, אשר יכולות להמשך לאורך מספר ימים. בנוסף יתכנו שילשולים ומאידך עצירויות.

תופעות לוואי נוספות הם יובש בפה, עיקצוצים או תחושה שהגפיים רדומים, פגיעה בציפורניים ובעור וירידה בתיפקוד הכליות. חשוב לציין כי כל תופעות הלוואי הן זמניות וחולפות וכמו כן כל חולה חווה תופעות שונות.

על אף שאין הגבלה או מניעה על קיום יחסי מין בתקופת הטיפול הכימותרפי, החומרים המוחדרים לגוף והתהליך עצמו, מורידים את החשק המיני הן אצל נשים והן אצל גברים.
כמו כן על נשים להימנע מלהיכנס להריון בעת הטיפול, משום שההיריון עשוי לפגוע באפקטיביות הטיפול.

קיראו: רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית

על אף החולשה וההשפעות השונות של התופעות המתרחשות במהלך הטיפול הכימותרפי,
מומלץ להמשיך ולקיים סדר יום פעיל ואף לבצע פעילויות ספורטיביות כמובן שבכפוף להתייעצות עם הרופא המטפל ובהתאם ליכולת אישית.

הפן המשפטי

כמו בכל טיפול רפואי גם כאשר מדובר בטיפול כימותרפי, על הצוות הרפואי חלה החובה להציג בפני המטופל את כל העובדות הכרוכות בתהליך ואת התמונה העובדתית הכוללת.

כמו כן יש לאפשר למטופל לבחור בדרך הטיפול הראויה מבחינתו. על הטיפול הכימותרפי להתבצע בהתאם לסטנדרטים הרפואיים המקובלים ובהתאם להנחיות, שכן סטייה עשויה להוביל לחבות משפטית עקב רשלנות רפואית.

רשלנות רפואית עקב טיפול כימותרפי

בטיפול כימותרפי עשויות לעלות סוגיות של רשלנות רפואית, בנושאים שונים כמו למשל  מקרים של מתן מינון תרופתי שגוי, אי תיעוד רפואי, אבחון שגוי מראשיתו ועוד.

בת"א, תל אביב 37740/08 מ. ל. נגד שרון סילברמן, קופ"ח כללית - שירותי בריאות כללית, טענה התובעת שרופאי הנתבעת ובכללם רופאת המשפחה, התרשלו בטיפול בה, כי איחרו באבחון מחלת הסרטן שקיננה בגופה, עד שהגיעה למצב של חסימת מעיים מלאה ונאלצה לעבור ניתוח חירום שהותיר בה נכות קשה ובנוסף נדרשה לטיפול כימותרפי במשך 6 חודשים.

בית המשפט קיבל את התביעה באופן חלקי על ידי כך שהוא הטיל גם על התובעת אחריות תורמת בשיעור של חמישים אחוז. בית המשפט קבע כי אכן רופאת המשפחה התרשלה וכי לא ניתן לתובעת הסבר מפורט בנוגע לטיפולים להם היא הייתה זכאית. יחד עם זאת נקבע כי גם התובעת לא מילאה באופן מלא אחר הנחיות הרופאים והשתהתה.

לחצו כאן וקראו על: רשלנות בהפניה לבדיקת ממוגרפיה

בת"א תל אביב 157234/09 עזבון אלבז ואחיו נגד שרותי בריאות כללית, הוגשה תביעה על ידי עזבונו ואמו של קטין אשר נפטר בהיותו בן שנה וחצי, עקב רשלנות הצוותים הרפואיים.

נטען כי הקטין סבל ממחלות רבות ובין היתר אובחן אצל המנוח גידול ממאיר מסוג נוירובלסטומה, אשר השתרע מהצוואר לחזה לבטן ועד לאגן. באותו אשפוז ניתן למנוח טיפול כימותרפי בניסיון להציל את חייו ואולם ניסיון זה כשל והוא נפטר עשרה ימים לאחר שנעשתה האבחנה.

במסגרת התביעה נטען כי את מחלת המנוח ניתן היה לאבחן כבר בשלב מוקדם כ- 4 חודשים לפני וכמו כן נטען כי הצוות הרפואי התרשל שהתעלם מנתונים אשר העידו על צורך לבחון לעומק האם מדובר בגידול סרטני.

בית המשפט קיבל את התביעה בחלקה וקבע בהסתמך על חוות דעת רפואית, כי ניתן היה לגלות את המחלה בשלב מוקדם וכי הוכח כי אילו הייתה מתגלה המחלה מוקדם, היו ניצלים חייו של המנוח.

בת"א, תל אביב, 89629/00 דוקטור ניקולאי בלגורודסקי נגד בית חולים בילינסון, התובעת חלתה בסרטן השד ועברה כריתת שד ימין. לאחר הניתוח המשיכה במעקב במרפאה האונקולוגית בבית חולים בלינסון.

במסגרת המעקב הרפואי בוצעו בדיקות סונר וממוגרפיה תדירות. התובעת לא קיבלה טיפול כימותרפי. לאחר שנתיים, נמצאו אצל התובעת ממצאים המתאימים להמנגיומה באונה הימנית בכבד.

חשוב שתדעו יותר על: אובדן סיכויי החלמה - פרשנות משפטית

אך לתובעת לא ניתן שום טיפול זולת המשך מעקב רפואי. לאחר מכן התגלה כי התובעת חלתה בסרטן המעי הגס אשר שלח גרורות לכבד. היא נותחה, עברה טיפול כימותרפי חלקי אך בכל זאת נפטרה.

עיקר הטענה הייתה לרשלנות הצוות הרפואי באי איתור הגרורות בשלב מוקדם, אי הפנייתה לכימותרפיה ואי בחינת ההיסטוריה המשפחתית שלה. התובעת לא הוכיחה כי פנתה בזמן אמת לטיפול רפואי ולא סבלה מכל תופעת לוואי, התביעה נדחתה.

נפגעת כתוצאה מטיפול כימותרפי? חייג/י עכשיו: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית טיפול כימותרפי

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36