חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

נפגעת בגלל רשלנות רפואית? מגיע לך לקבל תשובות!

בכל שנה מוגשות בישראל כ-2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, חשוב לבדוק את המקרה לעומק, בשיתוף מומחה רפואי, בדרך לפיצויי הולם!

פניה מהירה לעורך דין >>

נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

בכל שנה מוגשות בישראל מעל 2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, זה הזמן לבדוק את המקרה לעומק בדרך לתביעת פיצויים!

פניה מהירה לעורך דין >>

תביעות כנגד בית החולים מאיר בכפר סבא

מחבר: 30/12/2019 20:01

כאשר מוגשת תביעה בגין רשלנות רפואית של רופא של בית חולים התביעה מוגשת כנגד הרופא ו / או בית החולים עצמו וזאת מכוח האחריות השילוחית שיש לבתי החולים בארץ כמעסיקים כלפי עובדיהם.

לעיתים התביעה מוגשת גם כנגד הבעלים של בית החולים. בתי החולים בארץ נמצאים בבעלות המדינה או בבעלות קופות החולים, כגון שירותי בריאות כללית או מכבי או בבעלות פרטית. 

במאמר זה נדון בשתי תביעות רשלנות רפואית שהוגשו כנגד בית החולים מאיר אשר שוכן בכפר-סבא ונמצא בבעלות שירותי בריאות כללית.

בית החולים מאיר מעניק שירותים רפואיים ל-750,000 תושבים שבאזור השרון.

במסגרת הליך ת"א 54662-08 עבד אל קדר נ' מרכז רפואי מאיר אשר התנהל בפני בית משפט השלום בתל-אביב נדונה תביעה שהוגשה בגין טיפול רשלני שניתן בבית החולים מאיר לתינוק שלקה בדלקת קרם המוח עקב הידבקותו בחיידק סטרפטוקוקוס A, המכונה החיידק הטורף ונפטר עקב כך.
 
התיק עסק בתינוק בן שנה וחצי שסבל מחום גבוה והקאות והופנה בדחיפות לבית החולים מאיר עם אבחנה משוערת של דלקת מעיים.

עובדות המקרה

בבדיקתו בחדר המיון נמצא התינוק במצב כללי טוב, עם בטן רכה וללא סימני גירוי מנינגיאליים אשר אמורים להצביע על קיומה של דלקת קרום המוח.

התינוק קיבל עירוי נוזלים בהסתמך על האבחנה של דלקת מעיים והועבר לאשפוז במחלקת הילדים.

אולם בהמשך החל התינוק לסבול מפרכוסים, נכנס למצב של קומה ולבסוף נקבע מותו.

התובעים, הוריו של התינוק, טענו כי התינוק נפטר עקב איחור באבחון בזיהוי של מחלתו, דלקת קרום המוח וכי האיחור באבחון נגרם מאחר שהצוות המטפל התעלם מעובדות שהצביעו על קיומה של המחלה ולא נקט בצעדים הדרושים כדי למנוע נזק מוחי.

בנוסף טענו כי גם לאחר שהמחלה כבר זוהתה, נמנע הצוות המטפל לקיים מעקב צמוד אחר התינוק תוך כדי עריכת בדיקות לסימני חיים כגון לחץ דם, מספר נשימות, שוויון אישונים, מצב הכרה או סטורציה.

בית החולים טען כי הוא פעל בסבירות וכי התינוק אושפז כשהוא אינו מראה כל סימן ספציפי לדלקת קרום המוח וכי מצבו התדרדר תוך זמן קצר.

כשכבר נראתה סיבה לחשוד במחלה, הוא קיבל טיפול הולם, אך זה היה מאוחר מדי. בכל מקרה לא ניתן היה בזמן אמת לאבחן את התינוק ולא היה כל שיהוי בגילוי המחלה.

בנוסף טען בית החולים כי בכל מקרה סיכוייו של תינוק בן שנה וחצי לשרוד דלקת קרום המוח שנגרמה מחיידק טורף הנם נמוכים מאד.

בית המשפט ציין כי כל המומחים הרפואיים הסכימו שלא תמיד קל לזהות סימנים מנינגיאליים בילדים.

גם התינוק התקבל בחדר המיון ללא סימנים מנינגיאליים ונראה היה שהוא סובל מוירוס במעיים.

יחד עם זאת, רופאת חדר המיון החלה לחשוד באפשרות לזיהום חיידקי שבו יש לטפל באנטיביוטיקה, אולם לתינוק לא ניתן טיפול כזה.

כאשר התינוק הועבר למחלקת ילדים, הצוות הרפואי טיפל בו מתוך הנחת העבודה לפיה הוא סובל מוירוס במעיים וזאת מבלי להמשיך את תהליך הבירור של הזיהום החיידקי שבו החלה הרופאה בחדר המיון.

לשם השלמת הבירור ניתן היה לערוך בדיקת דם למדדי דלקת, כגון שקיעת דם או בדיקת CRP, כך שלא ברור מדוע היא לא בוצעה על ידי בית החולים כפי שגם המומחה מטעם בית המשפט קבע בחוות דעתו.

קראו בהרחבה: רשלנות רפואית בקופת חולים

פסק הדין

בית המשפט קבע כי מחדל אי עריכת בדיקת הדם לתינוק, מהווה הפרה של חובת הזהירות המצופה מרופאים.

גם אם לא מקובל לערוך בדיקה כזו כאלו בחדר המיון של בית החולים מאיר, בודאי שהיה על הרופאים לשקול אותה בעת טיפול יסודי וממושך יותר במחלקת הילדים.

אילו נערכה הבדיקה, היו תוצאותיה מחזקות מאד את האינדיקציות לכך שהתובע סובל מזיהום חיידקי ולא מזיהום נגיפי והדבר עשוי היה להביא לכך שהתינוק היה מתחיל לקבל טיפול אנטיביוטי מוקדם יותר.

בהעדר הבדיקה, המשיך הצוות לטפל בתינוק לאורה של קונספציה שגויה.

יחד עם זאת, בית המשפט גם קבע כי גם אם התינוק היה מקבל את הטיפול המיטבי, לא היה בכוחו כדי להביא להחלמתו המלאה.

כלומר, גם אם הרופאים עורכים לתינוק שקיעת דם, מזהים שמקור מחלתו הוא חיידקי ומתחילים בהקדם בטיפול אנטיביוטי המתאים לאבחנה, לא היה בכוחם להביא להחלמתו המלאה.

ייתכן מאד שהם היו מצליחים להציל את חייו, אך לאחר שהיה ניצל קיימת סבירות גבוהה מאוד שהיה סובל מנכות קשה.

נכות זו, שאינה תוצאת הרשלנות הרפואית אלא תוצאת המחלה עצמה, הייתה פוגמת באיכות חייו של התינוק וכנראה גם מקצרת אותם.

בסופו של דבר, בית המשפט פסק להורים פיצויים בסך כולל של 715,000 ₪, מתוכם 700,000 ₪ בגין כאב וסבל עקב אובדנו של התינוק ו - 15,000 ₪ בגין הוצאות קבורה של התינוק.

קראו בנושא: חוק זכויות החולה - פרשנות משפטית

במסגרת הליך ת"א 23106-06-10 ש.נ. נ' נ' מרכז רפואי מאיר אשר התנהל בפני בית משפט השלום בכפר-סבא נדונה תביעה שהוגשה בגין טיפול רשלני שניתן בבית החולים מאיר לתובע בקשר לשני ניתוחים שהוא עבר שם.

התיק עסק בתובע, אשר עבד כחשמלאי עצמאי ואשר בהיותו בן 59 עבר שני ניתוחים בית החולים מאיר.

האחד, לתיקון בקע טבורי עם לולאת מעי כלואה והשני ניתוח חירום אותו עבר כעבור 4 ימים לאחר פרפורציה והתפתחות זיהום בחלל הבטן.

התובע טען שרופאי בית החולים התרשלו בשלושה אופנים שונים.

ראשית, בדיקה רשלנית של לולאת המעי הכלואה לאחר שחרורה וסגירת דופן הבטן מבלי לוודא שהמעי התאושש וחזר לתפקוד תקין.

שנית, הנחה מיותרת של רשת פרולן מעל רקמת השריר אשר גרמה או תרמה להתפתחות הזיהום בחלל הבטן.

שלישית, אבחון מאוחר של הזיהום שהתפתח בחלל הבטן וביצוע הניתוח השני באיחור כתוצאה מכך, דבר אשר הגדיל את היקף הזיהום והנזק בעקבותיו.

עוד טען התובע כי עקב התרשלות בית החולים הוא איבד לחלוטין את כושר השתכרותו ומאדם פעיל ויצרני הפך לאדם נכה ומוגבל לצמיתות.

מהעובדות שהתבררו במהלך המשפט עלה כי התובע כבר סבל בעברו מבקעים, הן טבוריים והן במפשעה ובעיות רפואיות נוספות, בהן השמנת יתר, סכרת ויתר לחץ דם.

התובע אושפז בבית החולים מאיר בשל חסימת מעיים שנגרמה כתוצאה מלולאת מעי כלואה בשק הבקע בדופן הבטן ועבר ניתוח לתיקון הבקע.

אולם, כבר למחרת הניתוח, החל התובע לסבול מעליית חום גופו ולאחר מכן נמצאו תחילת נמק בשולי הפצע הניתוחי שלו והפרשות עם ריח רע מהנקז ועקב כך הוחלט על ניתוח חירום.

במסגרת ניתוח החירום בוצעה כריתת מעי דק, הטריית הרקמות הנמקיות עד הגעה לרקמות מדממות, ניקוי וחיטוי חלל הבטן וסגירת דופן הבטן.

בית המשפט קבע כי הרופאה המנתחת התרשלה הן בבדיקת המעי בטרם סיימה את הניתוח הראשון מאחר שהיא סרה את חלל הבטן מבלי לוודא שלולאת המעי חזרה לתפקוד תקין והן בכך שהיא הניחה את רשת הפרולן המיותרת.

בנוסף נקבע כי קיים קשר סיבתי בין ההתרשלויות הללו לבין הופעת הזיהום התוך בטני ופריצת תוכן המעי אל תוך חלל הבטן.

שכן, ההתרשלות בבדיקת המעי גרמה לכך שלולאת המעי הכלואה ששוחררה בניתוח הראשון לא התאוששה כראוי, התפתח בה נמק עד כדי ניקוב דופן המעי והתפתחות זיהום מאסיבי בתוך חלל הבטן כתוצאה משפיכת תוכן המעי ואילו הנחת רשת הפרולן המיותרת תרמה להגדלת היקף הזיהום.

בהמשך נקבע כי ההתרשלות גרמה לתובע לנכות רפואית בשיעור 10% בשל הפרעות במערכת העיכול שלו ולנכות תפקודית בשיעור 20%.

בסיכומו של דבר נפסקו לתובע פיצויים כוללים בסך של 738,312 ₪, אשר כוללים את ראשי הנזק הבאים:

הפסדי שכר לעבר בסך 457,076 ₪, הפסדי שכר לעתיד בסך 61,236 ₪, הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד בסך 10,000 ₪, עזרת צד ג' לעבר בסך 40,000 ₪, עזרת צד ג' לעתיד בסך 20,000 ₪ וכאב וסבל בסך 150,000 ₪.

מסכום זה יש לנכות את תגמולי המוסד לביטוח לאומי בסך של בסך 198,112 ₪ כך שלתובע יוותרו פיצויים בסך של 540,200 ₪.

לשיחה אישית עם עו"ד עופר סולר חייג/י למשרדנו: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית תביעות נגד ביה''ח מאיר

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36