חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הניתוח וגרם לך לנזק פיזי ונפשי?

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות ברורות!

פניה מהירה לעורך דין >>
סולר קפלינסקי מומחים ברשלנות רפואית

רשלנות רפואית בזמן ניתוח

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

פגיעות בעקבות ניתוח אפנדיציט

מחבר: 30/12/2019 18:31

אפנדיציט או דלקת התוספתן, נוצרת עקב הצטברות שאריות מזון וצואה בחלל התוספתן. החיידקים אשר ניזונים מהשאריות, מתרבים וגורמים לדלקת המלווה בכאבים עזים, אשר  מתחילים באזור מרכז הבטן, מתחזקים ומתקדמים אל עבר האזור הימני התחתון של הבטן. תופעות אופייניות נוספות הן חום, בחילות, הקאות, צריבה בעת מתן שתן ולעיתים גם שלשולים.

ניתוח האפנדיציט מיועד לאנשים אשר לקו בדלקת התוספתן, הנפוצה בקרב שמונה עד עשרה אחוזים מכלל האוכלוסייה, בעיקר אצל גברים אשר נמצאים בעשור השני והשלישי לחייהם, אך גם אצל נשים, ילדים וצעירים בשנות העשרה.

ניתוח האפנדיציט מוגדר כמצב חירום רפואי ולכן, עם הופעת הדלקת לרוב יתבצע ניתוח אפנדיציט המבוסס על כריתה של התוספתן וזאת בכדי למנוע את התנקבות דפנות התוספתן, אשר יאפשרו את התפזרות החיידקים בחלל הבטן, מה שעלול להתפתח לדלקת חריפה בשם פריטוניטיס הידועה גם כדלקת הצפק, אשר במצבים קשים יכולה אף לסכן את חייו של החולה.

כיום, השיטה המקובלת להסרת התוספתן נקראת פעולה לפרוסקופית, המשתייכת למשפחת ניתוחי האנדוסקופיה, אשר מתבצעים על ידי החדרת סיב אופטי הכולל מצלמה זעירה, דרך חתכים קטנים בבטן. באופן זה קיים סיכוי נמוך יחסית לסיבוכים ולזיהומים מאשר בניתוח בגישה פתוחה, בו נהגו לבצע את ההליך בעבר, באמצעות  חתך אלכסוני בבטן.

מתי מתקבלת ההחלטה לביצוע הניתוח?

ההחלטה על הצורך בניתוח, מתבצעת בעקבות ממצאי הבדיקה הקלינית, ממצאי האולטרסאונד, בדיקת CT, תוצאות בדיקות מעבדה ועל פי צילומים.

ממצאים קליניים העשויים להעיד על דלקת תוספתן כוללים רגישות בבטן המלווה בכאב באזור הימני התחתון של הבטן. לעיתים הכאב ממוקד, עד כדי כך שלא נדרשת יותר מלחיצה קלה המופעלת על ידי הרופא. מאפיינים נוספים של הכאב הם תנועת שרירי בטן מוגבלת בזמן נשימה והתגברות הכאב בזמן שיעול ועיטוש.

סימן נוסף המתקבל בבדיקה הוא קשיון בשרירי הבטן, הנובע מהתפשטות הדלקת לדופן הבטן, כאב הגובר בזמן שחרור היד מהבטן, אשר בצירוף עם הקשיון מעיד על תהליך דלקתי, חום גוף אשר עולה באופן עקבי ודופק תקין.

>>> הפורום לייעוץ משפטי לשירותך <<<

בבדיקות מעבדה מתגלה ריבוי תאי דם לבנים ובצילום בטן אפשר לראות לעיתים גז הממלא את התוספתן המודלק ולולאה או שתי לולאות מורחבות של המעי הדק, באזור הימני של הבטן. האולטרה סאונד, אשר מסייע בעיקר כשדלקת התוספתן מופיעה אצל ילדים, יכול להדגים דלקת ב– 80% מהחולים.

 CT או טומוגרפיה ממוחשבת של הבטן, תתבצע בעיקר אצל מבוגרים, ותדגים תוספתן מעובה או הסננת שומן המזנטריום ושומן באזור המעי העיוור.

ה- CT נחשב אמצעי חשוב באבחון דלקת התוספתן ומאז שהוכנס לשימוש שגרתי, הופחתו האבחנות השגויות באופן משמעותי וכך  נמנעו ניתוחים מיותרים.

אמצעי אבחון נוסף הוא הלפרוסקופיה, בעזרת הלפרוסקופ ניתן לראות את התוספתן והבדיקה נחשבת כלי חיוני לאבחון בעיקר בקרב נשים ששיעור הסרת התוספתנים שאינם דלקתיים גבוה יותר בקרבן.

לקריאה נוספת: פסק דין - איחור באבחון דלקת תוספתן

סיבוכים ופגיעות בניתוח אפנדיציט

רמת הסיבוכים תלויה בחומרת הדלקת, אשר נמצאה בתוספתן בעת הניתוח ומכך ניתן להסיק שככל שהדלקת חמורה יותר, שיעור הסיבוכים עולה. הסיבוכים בדלקת פשוטה מגיעים לשיעור של כ- 5% ובמקרים של דלקת נמקית של התוספתן, שיעור הסיבוכים הוא כ-20% במידה והדלקת אובחנה תוך 24 שעות ובמקרה והאבחנה התבצעה כעבור 48 שעות  מדובר על כ– 70%.

הפגיעות האפשריות הינן זיהומים בפצע הניתוח, דימום, מורסות ופגיעה באברים סמוכים, בחלל הבטן ובמערכת העיכול. תיתכן תחושת כאב בחתכי הניתוח ובאזור הכתפיים, עקב לחץ הגז על הסרעפת. הכאב אמור לחלוף לאחר מספר שעות או מקסימום מספר ימים.

לקריאה נוספת: רשלנות רפואית הובילה להתנקבות תוספתן

עם תום הניתוח מועבר המנותח למחלקת התאוששות. ההתאוששות נמשכת כשעתיים ולאחר מכן מועבר המטופל למחלקה. בניתוח לפרוסקופי האישפוז נמשך כיומיים בעוד שניתוח בגישה פתוחה דורש אשפוז של כחמישה ימים. בתקופת ההחלמה יש להקפיד על ניקיון וייבוש של אזור החתכים.

כשבוע לאחר הניתוח, יגיע המטופל לביקורת במרפאת המחלקה שם יוציא המנתח את התפרים. במהלך השבועיים שלאחר הניתוח יש להימנע ממאמץ פיזי ואף להימנע מנהיגה במקרה של תשישות או סחרחורת. החזרה לשגרה תתאפשר תוך 3 שבועות מתום הניתוח. במקרה של עליית חום מעל ל- 38 מעלות, יש להתייעץ עם רופא תורן במחלקה ובעת הצורך אף לפנות לחדר מיון.

דוגמאות לפסקי דין הדנים ברשלנות רפואית במקרים של ניתוח אפנדיציט

פסק דין נגר נגד וילנסקי, פסק דין א 012683/99 ופסק דין תל אביב 01 / 00381 
בפסק דין נגר נגד וילנסקי התלונן התובע, שעבר ניתוח תוספתן, על רשלנות בעת הניתוח. במהלך ניתוח האפנדיציט הותקן לתובע עירוי ועקב הרשלנות, צינורית העירוי נסחפה לתוך מחזור הדם. התובע נאלץ לעבור ניתוח נוסף על מנת להוציא את צינורית העירוי.

על אף הצלחתו של הניתוח השני, שהיה ניתוח חירום, סבל התובע מפגיעה נפשית, שנגרמה לו עקב חרדה אשר ליוותה את האירועים, עד למצב של נכות קבועה על רקע פסיכיאטרי של 75%.

בית משפט העליון פסק שבית החולים אחראי למלוא הנזק, בטענה שהוא גרם להחמרת הנזק הקיים ולמרות שהיה אחראי רק לרמת ההחמרה, נגרם גם נזק ראייתי הקשור לעובדה שבית החולים מנע מהמנותח אפשרות להוכיח איזו פגיעה נגרמה לו והנזקים התמזגו לכדי נזק אחד שלא ניתן להפרדה.

בפסק דין א 99/ 012683 פסק בית משפט השלום בירושלים, נקבעו פיצויים למנותח שתבע את בית חולים הדסה. הרקע לתביעה הוא רשלנות באבחון דלקת אפנדיציט שגרמה לניתוח קשה ומסוכן יותר, לעומת זה שהיה נדרש, לו נערכה האבחנה מוקדם יותר.

השופטים הסיקו שהרופאים לא ביצעו את כל הבדיקות, שיש לבצע על מנת לאבחן אפנדיציט וכתוצאה מכך נוצר מצב של ניקוב התוספתן אשר גרם לנזק גדול יותר ולפיכך האבחון המאוחר גרם לחולה נזק מיותר וסבל רב יותר, אשר גבה גם ימי מחלה ואשפוז מיותרים.

פסק דין תל אביב 01 / 00381  דן במקרה נוסף של רשלנות באיבחון, כתוצאה מאיחור בביצוע האבחנה, נגרם לאישה נזק רב עד כדי התפוצצות התוספתן וזיהום שנוצר בעקבותיו. בית המשפט פסק שעל הרופא היה לחשוד שמדובר בדלקת תוספתן ולכן על התובעת לקבל פיצויים על הפגיעה, כאב וסבל ואובדן השכר.

בכל מקרה של חשד לרשלנות רפואית כדאי ורצוי לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית לקבלת ייעוץ, התאמת מומחה רפואי ואיסוף התיעוד הרפואי.

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית בניתוח ניתוח אפנדיציט

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36