חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

נפגעת בגלל רשלנות רפואית? מגיע לך לקבל תשובות!

בכל שנה מוגשות בישראל כ-2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, חשוב לבדוק את המקרה לעומק, בשיתוף מומחה רפואי, בדרך לפיצויי הולם!

פניה מהירה לעורך דין >>

נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

בכל שנה מוגשות בישראל מעל 2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, זה הזמן לבדוק את המקרה לעומק בדרך לתביעת פיצויים!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית בביצוע או פענוח בדיקת דם

מחבר: 30/12/2019 19:41

בדיקת דם נמנית על ההליכים הרפואיים הנפוצים הבסיסיים והשגרתיים ביותר במסגרת הטיפול הרפואי, שניתן כמעט לכל מטופל בקופת חולים, בבית החולים או במרפאות פרטיות.

המדובר בבדיקה אשר משמשת הן לצורך מעקב בסיסי אחרי הבריאות של המטופל, באמצעות עריכת בדיקות דם תקופתיות, והן לשם זיהוי תהליך כלשהו שמתרחש בגוף כאשר מתעורר צורך ספציפי לכך, ולכן היא לרוב גם משמשת כצעד הראשון במסגרת הבירור והאבחון הרפואי.

באמצעות הבדיקה, ניתן לזהות ולאבחן את מצבו הרפואי של המטופל, ולסייע בקבלת החלטות לגבי הטיפולים המתאימים לו, לרבות באמצעות הפניה לבדיקות נוספות, להמשך בירור מעמיק יותר של מצבו.

בדיקת הערכים של חומרים שונים המצויים בדם מאפשרת להתריע על קיומו של דבר מה שאינו תקין בגוף האדם, כגון חוסר בויטמינים או קיומם של זיהום, דלקת, וכן מחלות רבות ומגוונות, כגון מחלות כבד, מחלות לב, מחלות גנטיות, מחלות סרטן מסויימות כגון סרטן הדם / לוקמיה, סכרת, עודף כולסטרול בדם, אנמיה ועוד.

בסקירה שלפניך מסביר עורך דין עופר סולר אודות מקרים של רשלנות רפואית וטעויות בפענוח בדיקות הדם, והשלכותיהם האפשריות.

הדם הוא שמעביר חמצן וחומרים אחרים לכל חלקי הגוף, אוסף את חומרי הפסולת השונים מהגוף, ומנקז אותם לאברי ההפרשה, ולפיכך הרכב הדם מושפע ממספר גדול של תופעות, ועם זאת הוא גם עלול לגרום למגוון רחב של מחלות.

הבדיקה מתבצעת על ידי דגימה של דם שנשאבת מגוף המטופל, ובדרך כלל מווריד נוח לגישה, הנמצא בקרבת מרפק הזרוע. לאחר מכן נשלחת הבדיקה למעבדה כדי לזהות ולאבחן את הרכיבים השונים בדם ואת ערכיהם. כאשר ערכי דם נמצאים גבוהים או נמוכים מדי ביחס לנורמה הקיימת לגבי המטופל, הדבר יכול להעיד על קיום בעיה רפואית כלשהי.

עם זאת, למרות שמדובר בבדיקה בסיסית ביותר, אשר גם נחשבת פשוטה מאד לביצוע יחסית להליכים רפואיים אחרים, עדיין יכולים ליפול לגביה טעויות עקב רשלנות רפואית, דבר שעלול לגרום לנזקים חמורים למטופל.

הרשלנות הרפואית לגבי בדיקת דם יכולה להתבטא בעיקר באופן הבא:

  • אי הפניית המטופל לביצוע הבדיקה בזמן או בכלל.
  • אי מסירת מידע רלוונטי לחולה אודות מטרת הבדיקה וחשיבות ביצועה בהקדם הנדרש.
  • ביצוע הבדיקה בצורה לא מקצועית.
  • פענוח שגוי של תוצאות הבדיקה או התעלמות מהן.

ככלל, חשוב מאד שהרופא ישלח את המטופל לביצוע בדיקת דם בהזדמנות הראשונה שהוא נדרש לכך. כמו כן, עליו להסביר למטופל בשפה ברורה ופשוטה מדוע הוא מפנה אותו לבצע בדיקת דם, מדוע חשוב שהמטופל יבצע אותן, ומהי מידת הדחיפות הנדרשת לצורך ביצועה. אי ביצוע הפעולות הללו עלול לעלות לכדי מחדל רשלני.

קראו בהרחבה: על מקרי רשלנות רפואית בביצוע בדיקות סקר גנטיות

כאשר מגיעות תוצאות הבדיקה מן המעבדה, על הרופא לפענח אותן כנדרש, ולהסביר את ממצאיהן למטופל. כמו כן, עליו להסביר למטופל מהם הטיפולים הרפואיים שהינם רלוונטיים ואפשריים למצבו, ומהם הסיכויים והסיכונים הכרוכים בכך.

פענוח שגוי של ממצאי הבדיקה על ידי הרופא, יכול להתבטא בקביעה שאין כל בעיה רפואית, בשעה שישנה כזו, או בקביעה שישנה בעיה רפואית, בשעה שאין כזו כלל, או בקביעה שישנה בעיה רפואית, אך ללא זיהוי הבעיה הרפואית האמיתית של המטופל.

ההשלכות השליליות של פענוח שגוי של ממצאי הבדיקה הינן רבות ומגוונות. שכן, פענוח שגוי של ממצאי הבדיקה עלול למנוע מהמטופל לקבל טיפול בכלל, או לא לקבל את הטיפול המתאים לו באופן ספציפי. פענוח שגוי יכול גם להוביל לא רק למתן טיפול שלא הועיל למטופל, אלא אף למתן טיפול מיותר שיזיק לו, ואף יחמיר את מצבו.

הרשלנות באבחון יכולה גם למנוע המשך בירור רפואי, אשר היה מוביל לאבחון מחלה מסוימת, כאשר ממצאי הבדיקה מצריכים על פי הפרוטוקול הפנייה להמשך בדיקות, נוספות ו/או מעמיקות יותר.

כך לדוגמא, כאשר אדם נבדק לצורך בירור אם הוא סובל ממחלות מעיים כגון צליאק או קרוהן, אזי במידה וממצאי הבדיקה מצביעים על קיומם של נוגדנים בדם, אזי הדבר מצריך ביצוע בדיקות נוספות כגון קולונוסקופיה.

כך או אחרת, תוצאות הפענוח השגוי עלולות לגרום לנזק רב למטופל, אשר ימשיך לסבול מבעייתו הרפואית, מבלי שהיא תטופל כראוי.

יחד עם זאת לא כל טעות בפענוח או אי הפניית המטופל לבדיקה מהווה עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. לשם כך יש להוכיח את שלושת הרכיבים הבאים:

קיום מעשה הרשלנות - תחילה יש להוכיח כי פענוח הבדיקות אכן בוצע באופן שגוי ורשלני, בשעה שכל רופא סביר אחר שהיה צריך לפענח אותן, היה מספק לגביהן אבחנה מדויקת ונכונה. כלומר, חשוב להוכיח שניתן היה לזהות את הבעיה הרפואית בהסתמך על תוצאות הבדיקה, וכי אבחון מקצועי ומוקדם יותר, היה מאפשר לשנות את מהלך המחלה, בעוד שהרופא פעל שלא בהתאם לפרקטיקה המקובלת באותו העניין.

קיום הנזק - לאחר מכן יש להוכיח כי התובע אכן סובל מנזק רפואי מסוים, ולאמוד מידת חומרת הנזק, לרבות באמצעות קביעת אחוזי נכות.

קשר סיבתי - לבסוף יש לקשור בין האבחון השגוי והרשלני לנזק שנגרם למטופל. לשם כך יש להוכיח שהנזק נגרם עקב האבחון השגוי, וכי לו האבחון היה מתבצע כראוי ובאופן מקצועי, ניתן היה למנוע את הנזק.

קראו בהרחבה על הוכחת קשר סיבתי במקרי רשלנות רפואית

במסגרת הליך ע"א 7003/96 כוכבה פנירי נ. המרכז הרפואי שערי צדק נדון מקרה של מטופלת שהגיעה עקב כאבי בטן חזקים לבית החולים. צילום הבטן לא הראה ממצאים, אולם בדיקות המעבדה שלה הצביעו על ספירת דם של 21,100 כדוריות דם לבנות, ממצא שנחשב לחריג באופן שאף היה צריך להדליק נורית אדומה.

למרות זאת, המטופלת שוחררה לביתה, ואם לא די בכך, ממצאי ספירת הדם שלה גם לא צויינו בגיליון השחרור שלה. בדיעבד התפתח זיהום חמור בכליותיה, שאף גרם לה לנכות מהותית צמיתה.
 
בית המשפט העליון קבע כי שחרור המטופלת חרף הממצאים החריגים בספירת הדם, ואי ציונם בגיליון השחרור שלה, מהווים רשלנות רפואית, ועל כן על בית החולים לפצותה.

במקרה של חשש מפני רשלנות רפואית הנוגעת לאי ביצוע בדיקת דם או לפענוח שגוי של תוצאות הבדיקה, ובמקרים שבהם נתגלה נזק בריאותי, מומלץ בהחלט לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לצורך בדיקת נסיבות המקרה לגופו.

לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייגי/י: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית בדיקת דם

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36