חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

רשלנות במתן ייעוץ גנטי או פענוח בדיקות גנטיות

אם נולד לך תינוק הסובל מבעיה גנטית שלא אובחנה על ידי הרופאים לפני או במהלך ההריון, יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה ומגיע לכם לקבל פיצויי עתק!

פניה מהירה לעורך דין >>
סולר קפלינסקי מומחים ברשלנות רפואית

רשלנות במתן ייעוץ גנטי

אם נולד לך תינוק הסובל מבעיה גנטית שלא אובחנה לפני או במהלך ההריון, יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה ומגיע לכם לקבל פיצויי עתק!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית בביצוע בדיקות סקר גנטיות

מחבר: 08/12/2021 13:39

בדיקות סקר גנטיות הנן בדיקות רפואיות שמתבצעות אצל זוגות בעלי סיכון להולדת ילדים בעלי מחלות גנטיות קשות. הודות להתקדמות הרפואה המודרנית, מרבית הילדים נולדים כיום בריאים. אבל, בכל הריון וגם כאשר אין כל רקע משפחתי בעייתי, יש עדיין סיכון של כ-3% שחלילה יוולד ילד עם מחלה או מום כלשהם.

אמנם לא ניתן למנוע את כל המומים והמחלות, אך מאחר שחלק מהם נגרמים על ידי גורמים גנטיים, ניתן באמצעות עריכת הבדיקות הגנטיות לנסות ולגלות זוגות הנמצאים בסיכון יתר ולתת להם ייעוץ גנטי מתאים.

הבדיקות הגנטיות נועדו לזהות נשאות סמויה של מוטציות גנטיות קשות, אשר עלולות לפגוע מאוד באיכות החיים של הילד הנושא אותן וכפועל יוצא מכך גם באיכות החיים של בני משפחתו.

המדובר במחלות כגון סיסטיק פיברוזיס, תסמונת ה-X השביר, טיי זקס, דיסאוטונומיה משפחתית ועוד.

מטרת הבדיקות הגנטיות הנה למזער ככל הניתן את הסיכוי וליתר דיוק את הסיכון, לכך שאותם זוגות יביאו לעולם ילד הסובל ממחלה גנטית.

משרד הבריאות ואיגוד הגנטיקאים בישראל מפרסמים מעת לעת את הנחיותיהם העדכניות לגבי הזוגות שלגביהן מומלץ לבצע את הבדיקות הגנטיות, וזאת בהתאם לגילויים ופיתוח בדיקות חדשות אשר נוצרים בחלוף השנים.

חלק מהנחיות אלו נועד לכלל הציבור בארץ, גם ללא קיום של רקע משפחתי גנטי מסוים ואילו חלק מהן מתבססות בעיקרן על מוצאם האתני או העדתי של בני הזוג.

מומלץ לערוך את הבדיקות הגנטיות מבעוד מועד לפני הכניסה להריון ולעיתים אף לפני נישואי בני הזוג. עם זאת, חשוב לדעת כי ניתן לבצען גם בשלב מתקדם יותר, בזמן ההריון עצמו.

במידה וממצאי הבדיקות שנערכות במהלך ההריון מעלים חשש לקיום פגם גנטי בעובר, אזי הצוות הרפואי מחוייב לספק להוריו את כל המידע הרלוונטי ולהפנותם במידת הצורך לביצוע בדיקות נוספות רלוונטיות.

במקרים מסוימים יש אף להמליץ לבני הזוג על הפסקת הריון, אם כי בהחלט יתכן שבני הזוג ישקלו לדחות את ההמלצה להפיל וזאת מטעמים אידיאולוגים או דתיים וכיוצא בזה.

רוב הבדיקות הגנטיות הינן למעשה בדיקות דם, אותן ניתן לבצע לפני ולאחר הכניסה להריון. עם זאת, חלקן גם כרוכות בביצוע הליכים פולשניים לאחר הכניסה להריון, כגון דיקור מי שפיר וסיסי שליה.

בנוסף, כאשר מתבצעת הפריה מלאכותית במעבדה, ניתן לבצע בדיקה לפני הליך ההשרשה, על מנת לוודא האם התאים נושאים מוטציה גנטית כלשהי.

במידה וחלילה נמצאו תאים כאלה, ניתן לבודד את התאים שלא מכילים את המוטציה ולהחדיר רק אותם לשם התפתחותם ברחם ובכך למנוע את התפתחות העובר הנושא את המוטציה שזוהתה.

אולם למרבה הצער, כמו לגבי כל הליך רפואי, גם כאשר המדובר בבדיקות סקר גנטיות עלולה להתרחש רשלנות רפואית.

מתי עלולה להתקיים רשלנות רפואית בבדיקות סקר גנטיות?

  • אי הפניה של הזוגות לביצוע בדיקות גנטיות שרלוונטיות להם.

  • אי הפניה של הזוגות לביצוע המשך בדיקות גנטיות נוספות, לאור ממצאי הבדיקות הראשונות.

  • רשלנות במהלך ביצוע הבדיקות ובמיוחד במהלך ביצוע הבדיקות אשר מצריכות הליך פולשני כגון בדיקת מי שפיר וסיסי שלייה.

  • פענוח לקוי בחסר של ממצאי הבדיקות הגנטיות.

  • פענוח שגוי של ממצאי הבדיקות הגנטיות.

הפיענוח השגוי לגבי ממצאי הבדיקות הגנטיות מתבטא בדרך כלל בשתי הטעויות הבאות:

  • טעות לפיה הנבדק נושא בפועל את המוטציה, בשעה שהוא איננו כזה. טעות כזו עלולה לגרום לבני הזוג לעבור בדיקות נוספות מיותרות ובמקרים חמורים אולי אף לוותר כליל על רעיון ההריון מביצית וזרע משלהם, אלא לפנות להליך של תרומת ביציות או זרע ואולי אף להיפרד כליל עקב כך.

  • טעות לפיה הנבדק אינו נושא את המוטציה בשעה שהוא נושא אותה בפועל. טעות כזו עלולה לגרום ללידת ילד אשר סובל מבעיה גנטית חמורה ונכות קשה לכל ימי חייו, בשעה שביצוע הבדיקות יכול היה למנוע את הולדתו.

בנסיבות אלו המדובר על מקרים חמורים של הולדה בעוולה. כמובן שעילה כזו יכולה להתרחש גם כאשר הרשלנות הרפואית התבצעה בשל אי הפניית בני הזוג לביצוע הבדיקות מלכתחילה וכן לביצוע בדיקות המשך.

עם זאת, חשוב לזכור שלא בכל מקרה שבו נולד ילד עם בעיה גנטית כלשהי קיימת בהכרח עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. שכן יש לבחון האם מדובר בבעיה גנטית שניתן היה לאבחן אותה בשלב כלשהו לפני ההריון או במהלך ההריון.

במידה ונמצא כי אכן בוצעה רשלנות רפואית אשר גרמה ללידת ילד הסובל מבעיה גנטית כלשהי, ניתן לתבוע פיצוי אשר נועד להבטיח את אספקת כל צרכיו המיוחדים של הילד לכל ימיו, כולל כיסוי כל הוצאות ההורים אשר כרוכות בכך.

המדובר בהוצאות לטיפולים רפואיים, תרופות, אביזרי שיקום, דיור ורכב מותאם, טיטולים, עזרת מטפל צמוד ועוד. מטבע הדברים המדובר בהוצאות עתק, אשר יכולות להאמיר אף למיליוני שקלים ובהתאם לחומרת הפגיעה בילד.

עורכי הדין שלנו עונים על שאלות נפוצות בנושא

באתרנו קיימות אלפי סקירות רפואיות ומשפטיות שכתבו מומחים רפואיים ועורכי דין על סמך ניסיון פרקטי בטיפול וייצוג נפגעי רשלנות רפואית ובפרט במקרים של רשלנות רפואית בביצוע בדיקות סקר גנטיות.

עורכי הדין שלנו צברו ניסיון רב לאורך השנים, טיפלנו ונתנו ייעוץ משפטי לאלפי אנשים שרצו לבדוק היתכנות להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. רוב הפניות שאנו מקבלים עוסקות לרוב בסוגיות מרכזיות, אשר רלוונטיות כמעט בכל תביעת רשלנות רפואית, כמובן בכל מקרה לגופו.

לפניכם תשובות מפורטות והסברים של עורכי הדין ארבל קפלינסקי ועופר סולר בנוגע לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית בביצוע בדיקות סקר גנטיות והזכויות המגיעות לכם ולילדכם בכל מקרה של חשש מפני התרשלות בביצוע בדיקות הסקר הגנטיות.

נולד לנו בן עם מחלה גנטית בשם נימן-פיק מסוג A למרות שעשינו את כל הבדיקות בהריון, אפשר היה לגלות את המחלה בהריון?

מחלת נימן פיק Niemann Pick הינה מחלה גנטית השכיחה יותר בקרב האוכלוסייה האשכנזית. במחלה זו נגרמת אגירה של חומר שומני בכבד ובמוח העובר ובעקבות כך נגרמת נכות נוירולוגית ובעיות בריאות קשות. 

המחלה מוגדרת על ידי משרד הבריאות כמחלה גנטית אשר ניתן לשקול בדיקה גנטית לנשאותה בקרב זוגות ממוצא אשכנזי. 

אם אתם שניכם ממוצא אשכנזי הרי שעל הרופא אשר ביצע את מעקב ההיריון או היועץ הגנטי אשר ביצע לכם ייעוץ גנטי לפני או במהלך ההיריון הייתה מוטלת החובה להסביר לכם על האפשרות לבצע בדיקת נשאות של אחד מבני הזוג למחלה. 

אם בן הזוג שנבדק אינו נשא למחלה אין צורך לבדוק את בן הזוג השני, שכן יש סכנה למחלה בעובר רק אם שני ההורים נשאים לאותה מוטציה. יש גם מומחים הגורסים שיש מקום להסביר על המחלה והאפשרות להיבדק גם אם המוצא של אחד מבני הזוג אינו אשכנזי מלא. 

האם הוגשו תביעות רשלנות רפואית על לידת ילד עם מחלת MTHFR? נולד לנו ילד פגוע מאוד מהמחלה ואני רוצה לדעת איך לא אבחנו את הבעיה בהריון?

מחלת הומוציסטנמיה עקב פגם גנטי גורמת לפיגור שכלי ופרכוסים עקב בעיה מטבולית קשה. 

ניתן לבצע בדיקה גנטית לגילוי נשאות למחלה ואם מתברר כי אחד ההורים נשא של הגן למחלה יש מקום לבדוק גם את ההורה השני כדי לברר אם הוא נשא של המוטציה למחלה וככל שאכן הוא נשא יש להפנות את האישה לבדיקת מי שפיר לבדוק אם העובר חולה (הומוזיגוט למוטציה). 

הנשאות למחלה שכיחה בקרב יהודים ממוצא בוכרי והאזור ולכן ככל שאתם ממוצא בוכרי מלא או חלקי נראה כי היה מקום להמליץ בשלב ראשון לאחד מכם על ביצוע של בדיקת נשאות למחלה.  

נולד לנו ילד עם מחלה גנטית קשה שנקראת מוקוליפידוזיס, אשר גורמת לפיגור שכלי, עשינו את כל הבדיקות הגנטיות שהפנו אותנו אליהם לפני ההיריון - אני ממוצא חצי אשכנזי וחצי יווני ובעלי ממוצא אשכנזי. עשינו גם את כל הבדיקות בהריון, חלקן אפילו באופן פרטי, האם אפשר להגיש תביעת רשלנות רפואית על אי אבחון המחלה בהריון?

מחלת מוקוליפידוזיס -Mucolipidosis IV , הינה מחלה גנטית קשה הגורמת לפיגור שכלי, בעיות עיניים קשות ורפיון שרירים. המוטציה הגורמת את המחלה שכיחה בקרב אוכלוסיית היהודים האשכנזים. 

לפי החלטת משרד הבריאות, מחלת ML4 הינה מחלה אשר לא מבצעים בדיקה לנשאות אליה בחינם, אולם בקרב יהודים ממוצא אשכנזי יש לשקול את ביצוע הבדיקה. כלומר, על הרופא אשר מפנה לביצוע בדיקות סקר גנטיות להסביר על האפשרות לביצוע הבדיקה בתשלום. 

במקרה שלכם יתכן כי מאחר והאם פנתה לבצע את בדיקות הסקר ומוצאה הוא חצי אשכנזי וחצי יווני, לא הוצעה לה הבדיקה, אולם בהחלטה על בדיקות הסקר (גנומטר) יש להתחשב גם במוצא האב. 

יש מקום לבחון האם במקרה זה היה מקום להסביר לכם על האפשרות לבצע את הבדיקה לכל הפחות בשלב ראשון לנשאות לאב, שהוא ממוצא אשכנזי מלא וככל והיה מתברר שהאב נשא למוטציה היה מקום לבדוק גם את האם ואם היא נשאית להמליץ להורים על בדיקת מי שפיר לבדיקה אם העובר לוקה בתסמונת. 

נוכח חומרת המחלה ניתן במקרה של עובר חולה לקבל אישור מוועדה להפסקת הריון להפלה בכל שלב של ההיריון.

בעלי ואני ממשפחות ממוצא מרוקאי, בהריון הראשון שלי ביקשתי לעשות בדיקות גנטיות לראות אם אני נשאית ונשלחתי על ידי הרופאה שלי לבצע בדיקות לפי הפנייתה. בתום הריון תקין ולידה רגילה התברר לנו בגיל 9 חודשים שהילד שלנו חולה במחלת טיי זקס. האם אפשר להגיש תביעה נגד הרופאה שלא הפנתה אותי לבדיקה הזו?

בניגוד לאמונה הרווחת מחלת טיי זקס אינה מחלה גנטית הייחודית רק ליהודים ממוצא אשכנזי, אלא נפוצה גם בקרב אוכלוסיית היהודים יוצאי מרוקו בשיעור נמוך יותר אמנם מהאוכלוסייה של יהודים אשכנזים, אך עדיין בהיקף משמעותי של 1:100. 

אילו הרופאה הייתה מפנה אותך כנדרש לבדיקת נשאות למחלת טיי זקס והיה מתברר כי את נשאית למחלה, אז גם בעלך היה מופנה לבדיקת נשאות והיה מתברר כי אף הוא נשא של המוטציה והרי שהיה מקום לבדוק את העובר בהריון כדי לברר אם הוא חולה. שכן, כאשר שני ההורים נשאים של המחלה הסיכון לילד חולה הינו 25% בכל הריון. 

נראה על פניו שהמקרה מצדיק בירור רציני על ידי קבלת מלוא התיעוד ממעקב ההיריון והתייעצות עם מומחה רפואי בתחום הגנטיקה.

אשתי הופנתה לבדיקות נשאות למחלות גנטיות בהריון הראשון כאשר נשאלנו לגבי המוצא של המשפחות ומסרנו שאני ממוצא עיראקי ואשתי ממוצא פרסי. נולדה לנו בת בריאה ובהריון השני נולד לנו בן שהתברר שיש לו תסמונת גנטית מסוג אשר והוא חירש, אנחנו רוצים לברר אם היו צריכים לגלות את הבעיה בהריון ואם אפשר לקבל פיצויים על רשלנות רפואית?

התסמונת הגנטית אשר Usher syndrome, הינה תסמונת הגורמת לליקוי שמיעה וכן ליקוי ראיה בלילה, אשר מתקדם בהמשך גם לליקוי ראיה ביום בשל ניוון של הרשתית. 

התסמונת מתחלקת לשלושה סוגים לפי רמת החומרה והמוטציות הגורמות אותה. תסמונת אשר מסוג 2 שכיחה בקרב אוכלוסיית היהודים יוצאי איראן ושכיחה (במידה מעט פחותה יותר) גם בקרב יהודים יוצאי עיראק. 

כדי להעריך אם הייתה במקרה זה התרשלות יהיה צורך לבחון אם בהריון הראשון הפנו את אשתך לבדיקת נשאות לתסמונת גנטית אשר מסוג 2 כנדרש ובמידה ולא, האם בהריון השני בדקו לאלו בדיקות נשאות למחלות גנטיות הופנתה אשתך ואילו ביצעה והאם הופנתה בהריון השני לביצוע בדיקת נשאות למחלת אשר. 

ככל שאשתך לא קיבלה הפניה לבדיקה זו, הרי שיתכן שתהיה עילה לתביעת רשלנות רפואית. שכן, אם הייתה נבדקת והיה מתגלה כי היא נשאית למוטציה של תסמונת אשר בגן Usherin, הרי שגם אתה היית מופנה לבדיקת דם לבחינת הנשאות למוטציה זו. 

ככל ששניכם הייתם מתגלים כנשאים הרי שהיה מומלץ לכם לבצע בהריון בדיקת מי שפיר או בדיקת סיסי שליה כדי לבחון אם העובר חולה במחלה. 

אבחון של עובר הלוקה בתסמונת אשר מאפשר היה לכם לשקול אם להפסיק את ההיריון ולמנוע לידת תינוק הסובל ממחלה קשה זו הכרוכה בנכות משמעותית.  

יש מקום לבדוק את התיעוד הרפואי הן של ההיריון הראשון והן של ההיריון השני ולהתייעץ עם מומחה רפואי מתאים. במקרה שלכם אמליץ לפנות תחילה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית.

בכל מקרה של חשש מפני רשלנות רפואית בכלל ובכל הנוגע לאי ביצוע בדיקות גנטיות כנדרש, ראוי להקדים ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי מתאים.

עורכי הדין עופר סולר וארבל קפלינסקי עוסקים מזה שנים ארוכות בייצוג נפגעים בתביעות פיצויים שהוגשו כנגד רופאים ובתי חולים.

לעורכי הדין במשרדנו ניסיון מקצועי רב בטיפול במקרים הנוגעים למחלות גנטיות ובכל הנוגע לשגיאות שאירעו בשלב הבדיקות הנחוצות לבני הזוג בטרם ההריון או במהלכו. הנכם מוזמנים לפנות להתייעצות בכל עת ובכל שאלה.

פנו עכשיו לשיחת ייעוץ משפטי עם עורך דין מנוסה!

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (2)

5 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית ייעוץ גנטי בדיקות סקר גנטיות

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36