חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הלידה וגרם לך ולעובר לנזק חמור?

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים במקרים של רשלנות רפואית במהלך הלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית בזמן הלידה

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים בשל רשלנות רפואית בלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

לדעת יותר לפני זריקת אפידורל

מחבר: 17/10/2021 08:29

זריקת אפידורל היא מונח המתאר סוג של הרדמה אזורית שקרויה גם הרדמה אפידורלית. על אף שבדרך כלל נהוג לחשוב שהאפידורל הוא חומר המוזרק לגוף, שמה של הזריקה נוצר מהמיקום שבין עמוד השדרה והתעלות המכונה החלל האפידורלי ואילו החומר המוזרק יכול להשתנות בהתאם להליך הרפואי.

השימוש פרוצדורת הזריקה האפידורלית נפוץ מאד, אך יכול לגרום גם לפגיעות רבות. הפגיעות בעקבות זריקת אפידורל עלולות להיות תוצאה של רשלנות בביצוע הפרוצדורה עצמה או של תופעות הלוואי של החומר שהוזרק.

יתרונות השימוש בזריקת אפידורל 

הזרקה אפידוראלית משמשת בין היתר כהרדמה אזורית בפרוצדורות שדורשות אלחוש להקלה בכאב, אך אין בהן צורך בהרדמה כללית.

יתרון זה מתבטא לדוגמא במקרים של לידה שבהם הרדמה כללית עלולה לסכן את העובר או בניתוחים אחרים שמבוצעים בילדים בהם ההרדמה הכללית עלולה להיות מסוכנת וטווח ההשפעה ארוך יותר.

בהרדמה האפידורלית ניתנת זריקה של חומר לתוך עמוד השדרה דרך החוליות באופן המרדים את העצבים הגדולים האחראים על התחושות והתנועה בגוף. טעות בטכניקת ההזרקה האפידורלית עלולה לגרום לשיתוק חלקי עד מלא, פגיעות נוירולוגיות, פגיעות בעמוד השדרה, בגב ועוד.

החומר הפעיל שבו משתמשים להזרקה אפידוראלית הוא בדרך כלל לידוקאין והנגזרות הכימיות שלו. תופעות הלוואי שעלולות להגרם כתוצאה מחומר זה הן נימול, הלם אלרגני במקרה שהמטופל אלרגי לחומר הפעיל, שיתוק בפלג הגוף התחתון, ירידה בלחץ הדם, פגיעה עצבית, הפרעות קצב ועוד.

ישנם גם מצבים בהם אסור לתת חומרי הרדמה מקבוצה זו בין היתר כאשר המטופל נוטל תרופות נוגדות הפרעות קצב השייכות לקבוצה IC, משום שמתן הלידוקאין יחד עם תרופה זו עלול לגרום להפסקת פעילות הלב עד כדי צורך החייאה.

פסקי דין - פגיעה בעקבות זריקת אפידורל

התביעות בגין פגיעה בעקבות זריקת אפידורל יכולות להיות מבוססות על עוולת הרשלנות הקבועה בפקודת הנזיקין (נוסח חדש) תשכ"ח-1968 והפרת חובות הקבועות בחוק זכויות החולה.

בית המשפט ייטה לקבל את התביעה לרשלנות רפואית במתן הזריקה שגרמה לפגיעה כאשר הוכחו היסודות הנדרשים הקבועים בעוולת הרשלנות הכוללים את הפרת חובת הזהירות המושגית, חובת הזהירות הקונקרטית, נזק והקשר הסיבתי בין הנזק להפרת חובת הזהירות.

חובת זהירות מושגית היא חובת זהירות שנקבעה על ידי בתי המשפט ביחסים בין אנשים ממעמדות שונים בין היתר ביחסים שבין רופא וחולה. חובת הזהירות הקונקרטית תיבדק על ידי השאלה האם רופא סביר היה צריך לצפות אצל אותו מטופל פגיעה כתוצאה ממתן זריקת אפידורל.

אי בדיקת ההיסטוריה הרפואית של הפרט והאפשרות לקיומן של התוויות שאוסרות על מתן החומר או ביצוע הזריקה עשויות להצביע על כך שהרופא הסביר היה יכול לחשוב שייתכן ותגרם פגיעה בעקבות זריקת האפידורל. 

בפסק הדין הבא ליולדת היה ממצא אחד חריג במהלך תקופת ההריון אך בדיקות העובר היו תקינות כל עוד לא ניתנה זריקת האפידורל.  ע"א 6330/96 בנגר נ' בית החולים הכללי על שם ד"ר הלל יפה - ערעור על פסיקה של בית המשפט המחוזי בעניין רשלנות רפואית.

אמה של המערערת סבלה במהלך ההריון מיתר לחץ דם, אמנם עד למתן זריקת אפידורל לפני הלידה, בדיקות מצב העובר היו תקינות. אחרי הזריקה הופיעה ירידת לחץ דם אצל האם ודופק נמוך אצל העובר, כאשר לאחר הלידה הסתבר שהמערערת נולדה עם שיתוק מוחין.

בית המשפט המחוזי דחה את הטענה שעובדי בית החולים נהגו ברשלנות כלפי האם והבת ואת קיום הקשר הסיבתי בין מצבה של הבת לטיפול שניתן בבית החולים.

בית המשפט העליון בראשות השופט תיאודור אור קבע שגורמים רבים עלולים להוביל ליצירת המצב של שיתוק מוחין, אמנם במקרה זה הוכח מנגנון שמבחינה רפואית יכול להסביר מצוקה עוברית שמובילה לשיתוק מוחין - ירידת לחץ הדם כתוצאה ממתן זריקת האפידורל.

לקריאה מורחבת בנושא: רשלנות בלידה - כיצד להוכיח רשלנות רפואית

במקרה דנן, העובדה שבית החולים לא שמר על המסמכים הרפואיים כנדרש הובילה גם לפגיעה ביכולת של הבת להוכיח את הרשלנות שגרמה למצבה. כל אלו הובילו את השופט להחזרת התיק לבית המשפט המחוזי כדי לקבוע את סכום הפיצויים לבת.

הפרת זכויות החולה בפגיעה בעקבות זריקת האפידורל

תביעות מכוח חוק זכויות החולה לפגיעה בעקבות מתן הזריקה יכולות להתבסס על חוסר הסכמה מדעת של החולה והיעדר תיעוד של הטיפול הרפואי. הסכמה מדעת משמעותה שהמטופל קיבל לפני שניתנה לו הזריקה את כל המידע על הפרוצדורה לרבות תופעות הלוואי, הסיכונים האפשריים, טיפול חלופי אם קיים והתרחישים האפשריים אם לא תינתן הזריקה.

בפסק הדין הבא בית המשפט העליון דוחה את הטענה להיעדר הסכמה מדעת של המטופלת, אך כן מקבל את הטענה על העדר תיעוד רפואי של מהלך הטיפול שהקשה עליה להוכיח את תביעה.

ע"א 6948/02 אדנה נ' משרד הבריאות פ"ד נח (2) 535 - ערעור וערעור שכנגד על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה בעניין רשלנות צוות בית החולים. היולדת ערערה על גובה הפיצויים שנפסק לה ובית החולים עירער על עצם הקביעה שהייתה רשלנות בטיפול ביולדת.

היולדת הוכנסה לניתוח קיסרי בשנת 1996 במהלכו ניתנה לה זריקה אפידורלית שבעקבותיה נזקקה להחייאה בשל חדירת חומר ההרדמה למיקום הלא נכון שהובילה לירידת לחץ דם מסכנת חיים. בזמן ההליכים בבית המשפט המחוזי התגלה כי הצוות הרפואי לא ערך רישום ראוי ולכן היה קשה להעריך בתחילה את הגורם לנזק של היולדת.

כדאי לקרוא גם על: אי מתן הסבר על אפשרות של ביצוע ניתוח קיסרי

בית המשפט העליון בראשות השופט תיאודור אור התייחס לשאלת העברת נטל הראיה מהניזוק לרופא המטפל בשל היעדר רישום נאות שהקשה על הפרט להוכיח מאוחר יותר את הרשלנות בטיפול הרפואי שקיבל.

לאור חוסר השוויון שבין הרופא למטופל, העדר רישום ראוי יכול להביא לפירוש הראיות לטובת המטופל. בהתאם לזאת בית המשפט דחה את טענת בית החולים בעניין הרשלנות אך במקביל גם את טענות היולדת באשר לגובה הפיצויים שנפסקו לה.

בפסק דין הבא דחה בית המשפט את התביעה למרות הנזק שנגרם משום שהתובעת לא הקשיבה להוראות שניתנו לה לגבי הטיפול שנכללות במסגרת הסכמתה מדעת. ת"א (אילת) 2733/01 אסייג נ' שירותי בריאות כללית - תביעה על תאונה שקרתה לתובעת בזמן אשפוז במחלקת היולדות בבית החולים יוספטל.

בזמן הלידה היולדת קיבלה הרדמה אפידורלית שיכולה לגרום לאלחוש התחושה ברגליים למספר שעות. שעתיים אחרי הלידה היולדת קראה לאחות שתעזור לה לקום מהמיטה. האחות עזרה לה להתיישב בכיסא. לאחר שהאחות עזבה את היולדת כדי לסגור את הדלת, היולדת ניסתה לקום לבד, נפלה ונקעה את הקרסול בגלל חוסר התחושה ברגליים.

שופטת בית משפט השלום באילת דליה בלטמן-קדראי דחתה את הטענה לרשלנות מצד הצוות הרפואי משום שהיולדת הוזהרה לגבי ההשפעות האפשריות של הזריקה ולא הקשיבה להוראות הצוות.

הפגיעות מזריקת אפידורל עלולות להיות מורכבות מאד ובעלות השלכות לטווח הארוך ולכן חשוב להיעזר בעורך דין בעל ניסיון מתחום הרשלנות הרפואית הבקיא היטב בזכויות החולה.

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות בלידה אפידורל

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36