חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הלידה וגרם לך ולעובר לנזק חמור?

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים במקרים של רשלנות רפואית במהלך הלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית בזמן הלידה

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים בשל רשלנות רפואית בלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

האם רשלנות רפואית בלידה גרמה לשיתוק ע''ש ארב?

מחבר: 25/01/2021 11:41

כל יולדת המגיעה לחדר לידה מצפה לקבל את הטיפול הטוב ביותר. אולם, למרבה הצער מתרחשים אירועים בהם בסופו של יום נולד תינוק הסובל ממומים.

בהליך ת"א 1288-04 פייקין בראודה ואח' נ' שירותי בריאות כללית, דן בית המשפט באירוע בו נולדה תינוקת הסובלת מפגיעה, אך נקבע כי חרף אותו מום, הליך הלידה היה סביר והצוות הרפואי פעל באופן ראוי.

התובעים במקרה זה הינה הורים ובתם. הבת יצאה לאוויר העולם בלידה רגילה ובסמוך לאחריה התברר כי נולדה עם שיתוק על שם ארב - erb's palsy, בצד ימין של גופה.

טענות הצדדים ופסיקת בית המשפט בתביעה 

במהלך המשפט הועלו מספר טענות מצד התובעים כלפי בית החולים סורוקה, אשר יפורטו להלן.

ראשית, הועלתה טענה כי אירעה רשלנות רפואית ולכן התינוקת נולדה עם שיתוק על שם ארב. לגישת התובעות, התינוקת הייתה מקרוזומית, כלומר, במשקל שמעל 4.5 ק"ג ובמצב זה חובה על הצוות הרפואי להפנות את היולדת לביצוע ניתוח קיסרי ולא להסתפק בלידה רגילה.

מבחינה עובדתית, הצוות הרפואי בדק את גובה הרחם ואף ערך פעמיים בדיקת אולטרסאונד. על אף שבבדיקת האולטרסאונד הראשונה נמצא כי התינוקת שוקלת מעל 4.5 ק"ג, התייחס הצוות לבדיקה השניה, בה נקבע כי התינוקת אינה מקרוזומית.

התובעים טענו כי בדיקת גובה הרחם אינה מהווה הערכה קלינית למשקל העובר ובמידה והייתה מבוצעת הערכה קלינית לא היה ספק כי מדובר בתינוקת מקרוזומית שיש ליילדה בניתוח קיסרי.

בית המשפט קבע כי בדיקת גובה הרחם הינה חלק מהבירור הקליני שנעשה לאם וכי בדיקה זו עשויה לשמש גם לצורך עמידה על משקל העובר, אך ממילא הבדיקה אינה מדויקת יותר מבדיקת אולטרסאונד שנערכה כאמור פעמיים. מכאן, נפסק כי לא אירעה התרשלות רפואית בעניין הבדיקה הקלינית.

טענה שנייה שהעלו התובעים היא כי ההחלטה שלא לבצע ניתוח קיסרי הינה בלתי סבירה בנסיבות העניין. בית המשפט קבע כי לאור הנתונים דלעיל החלטת הצוות הרפואי שלא לבצע את הניתוח הייתה סבירה.

מעבר לכך ציין בית המשפט כי הניתוח הקיסרי טומן בחובו סיכונים לאם שיש לשקול אותם כנגד שאר הנתונים ובמקרה זה כאשר מניחים כי קיים ספק באשר למקרוזומיות לא הובאו נתונים אשר תומכים בגישת הניתוח הקיסרי.

טענה נוספת שהועלתה על ידי התובעים הינה "היפוך הנטל", הווה אומר כי הנתבעת גרמה נזק ראייתי לתובעים. בית המשפט פסק כי לעניין נשוא התביעה לא קיים תיעוד רפואי חסר ובאשר לרישומים אחרים שאולי נעשו כהלכה ואולי לא אין טעם לדון ממילא.

היבט נוסף אשר נבחן במהלך המשפט הינו הטענה בדבר עוולת תקיפה. התובעים טענו כי משלא הוסברה להם החלופה של ניתוח קיסרי לא היו יכולים למנוע את הנזק הצפוי ולכן התגבש היסוד של עוולת התקיפה.

בית המשפט פסק, כי התובעים לא הוכיחו קיום קשר סיבתי בין היעדר המידע לבין הלידה כפי שהתקיימה. עוד הוסיף בית המשפט, כי גם לו הייתה האם יודעת אודות האפשרות לקיים ניתוח קיסרי במצב זה, הרי שנוכח הסיכונים הכרוכים בכך ולאור העדפת הצוות הרפואי להמשיך בלידה הרגילה, סביר שהייתה מקבלת את דעתו של הצוות הרפואי.

שתי טענות אחרונות שנדחו אף הן על ידי בית המשפט נוגעות לאי נוכחות רופא בחדר הלידה ולרשלנות בבדיקת האולטרסאונד השנייה.

לעניין הטענה הראשונה קבע בית המשפט כי הוכח שכן היה רופא זמין באזור חדר הלידה. לגבי הטענה השנייה פסק בית המשפט כי העלאתה הינה בגדר הרחבת חזית אסורה. זאת כיוון שלא הוצגה בכתבי הטענות או בתצהירים ולכן אין לנתבעים דרך להתמודד עמה. לעניין הטענה לגופה נקבע כי לא הוכחה ממילא.

בסיכומו של דבר נפסק, כי לא התקיימה במקרה זה רשלנות רפואית וכל טענות התובעים נדחו בזו אחר זו.

למרות שבית המשפט היה יכול להפסיק את הדיון בנקודה האמורה, הוא בחר להדגיש כי גם אם יוצאים מתוך הנחה שאכן ארעה התרשלות רפואית, הרי שהתובעים לא הוכיחו כי הנזק שנגרם, שיתוק על שם ארב, הינו תוצאת רשלנות בלידה ולא היה קיים לפני כן. 

בהתעורר חשד כי פגיעה גופנית היא תוצאה של רשלנות רפואית, מומלץ לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי מטעם עורך דין רשלנות רפואית.

תשובות מקצועיות של עורכי דין לסוגיות נפוצות בנושא

באתר solarlaw ניתן למצוא אלפי סקירות רפואיות ומשפטיות שכתבו מומחים רפואיים ועורכי דין וזאת בהתבסס על ניסיונם המעשי בטיפול וייצוג נפגעי רשלנות רפואית.

עורכי הדין שלנו צברו ניסיון רב לאורך השנים, טיפלנו ונתנו ייעוץ משפטי לאלפי אנשים שרצו לבדוק היתכנות להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. מרבית המתעניינים שפונים למשרדנו שואלים אותנו לגבי נושאים מרכזיים שרלוונטיים כמעט בכל תביעת רשלנות רפואית, כמובן בכל מקרה לגופו.

לפניכם תשובות מפורטות והסברים של עורכי הדין ארבל קפלינסקי ועופר סולר בנוגע לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית בלידה, הזכויות והפיצויים המגיעים לכם בכל מקרה של חשש מפני רשלנות רפואית.

אילו חוות דעת יש להביא על מנת להגיש תביעה על רשלנות בלידה שגרמה לשיתוק ארב ביד של התינוק?

במרבית המקרים חוות הדעת הרפואיות הנדרשות על מנת לבסס תביעת רשלנות רפואית בטענה של התרשלות באופן ניהול הלידה אשר גרמה לנזק לילוד מסוג של פרע כתפיים ושיתוק על שם ארב הינן חוות דעת של מומחה בתחום המיילדות.
 
זאת לעניין ההתרשלות באופן ניהול הלידה וחוות דעת של כירורג כף יד (אורתופד בעל התמחות בגפה עליונה) לעניין הקשר בין הנזק ללידה ושיעור הנכות.

הילד שלי נולד עם פגיעה ביד יתכן בגלל משיכה לא זהירה בעת הלידה, ביצענו לו טיפולי פיזיותרפיה והיום לא נותרה פגיעה, יש מקום לתביעה?

במקרים בהם לא נותרה פגיעה קבועה בעקבות התרשלות בלידה יש לשקול האם העלויות של ניהול תביעת רשלנות רפואית תהיינה כדאיות אל מול הפיצוי הצפוי. 
 
פגיעה חולפת גם היא יכולה להביא לפסיקת פיצוי לנפגע, אולם שיעור הפיצוי במקרים כאלו מוגבל יחסית. מומלץ לערוך ייעוץ מסודר בפגישה עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית, שיוכל להעריך את סיכויי התביעה להתקבל ואת היקף הפיצוי הריאלי.

בקבלה ללידה העריכו את משקל העובר בארבעה וחצי קילו, התינוק יצא בקושי רב ומיד אחרי הלידה ראו שיש לו בעיה ביד ימין. היום הוא בן שנתיים ועדיין בקושי מזיז את היד, ניתן לתבוע את בית החולים?

אחד הסיבוכים הקשים שעלולים להתרחש בלידה הינו כליאת כתפיים או פרע כתפיים. זהו מצבו בו ראשו של העובר עבר בתעלת הלידה, אולם כתפיו של העובר לא מצליחות לעבור בתעלת הלידה והן נתקעות בה. המדובר במצב מסוכן אשר עלול לגרום לשברים בעצם הבריח או בידיו של העובר וכן לנזק נוירולוגי לשורשי העצבים באזור חוליות C5-C6. 
 
הסיבוך של פרע כתפיים ושיתוק ע"ש ארב שכיח יותר בתינוקות אשר משקל הלידה שלהם גבוה, ביולדות אשר פיתחו סכרת בעת ההריון, הריון עודף (מעבר לתאריך הלידה המשוער)  ולידה מכשירנית. 
 
במקרה של תינוק שנולד עם שיתוק ע"ש ארב יש מקום לבחון האם הלידה נוהלה באופן ראוי ונכון והאם התרשלות באופן ניהול הלידה גרמה לנזק לתינוק. 
 
במקרים בהם יש מספר גורמי סיכון על הצוות לשקול אפשרות של סיום הלידה בניתוח קיסרי. נראה כי במקרה המתואר מצדיק בירור רציני נוכח משקל העובר ויהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה בתחום המיילדות והגניקולוגיה.

התינוקת שלנו נולדה במשקל 2,850 גר' בשבוע 38 בלידה רגילה ללא בעיות מיוחדות ואחרי הלידה התגלתה אצלה פגיעה קלה ביד שמאל והאבחנה היא שיתוק ע"ש ארב, האם יש עילה לתבוע את בית החולים?

לא כל התפתחות של שיתוק ע"ש ארב מקורה בהתרשלות בניהול הלידה. יש מקרים רבים בהם נגרמת פגיעה עצבית כבר ברחם או במהלך הלידה מבלי שניתן לצפות התפתחות פגיעה זו ולמנוע אותה. 

על פניו הנתונים של משקל לידה לא חריג ומהלך לידה תקין אינם תומכים באפשרות של התרשלות בלידה שגרמה לנזק.

זקוקים לייעוץ משפטי אישי בשל לידת תינוק עם שיתוק על שם ארב או כל נושא אחר? עורכי הדין במשרדנו כאן לשירותכם.

פנו עכשיו לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות!

 

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות בלידה שיתוק על שם ארב

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36