חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הלידה וגרם לך ולעובר לנזק חמור?

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים במקרים של רשלנות רפואית במהלך הלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית בזמן הלידה

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים בשל רשלנות רפואית בלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

טיפול רפואי רשלני בלידה - שיתוק ע''ש ארב erb's palsy

מחבר: 26/10/2020 12:18

אחת הסכנות הטמונות בלידה הינה קושי בחילוץ תינוק גדול מתעלת הלידה כאשר כתפי התינוק נתקעות ויש צורך לחלצו וליילדו על ידי שימוש בכוח מצד הצוות המיילד.

כתוצאה מהלחץ הפיזי והמשיכה הכתפיים וחוליות עמוד השדרה הצווארי נפגעים ונגרם לו נזק עצבי בזרוע אשר עלול לגרום לשיתוק של יד התינוק לכל ימי חייו ונכות קשה - erb's palsy.

האפשרות של כליאת כתפיים בתוך תעלת הלידה ניתנת לחיזוי לקראת הלידה. אם זה המצב המובחן נדרשת לידה בניתוח קיסרי ולא לידה רגילה לאור הסכנה לשיתוק יד היילוד. במקרים בהם הצוות הרפואי מזהה את הסימנים המעידים לקראת לידה מסוג זה ובכל זאת פועל בניגוד לפרוטוקול הרפואי, ניתן לייחס לו רשלנות רפואית בלידה בה הכתפיים נתקעות בתעלת הלידה. 

לצד הפגיעה הפיזית והמוטורית ממנה עלול לסבול היילוד עם תסמונת ארב, אין לשלול פגיעה נפשית במהלך חייו. ילד שידו תקועה, מוגבלת ואינה מתפקדת עלול לסבול מדחייה חברתית, חוסר רצון לשתפו בפעילות קבוצתית הואיל והמגבלה שלו עלולה להקשות על הישגי הקבוצה. מכאן ועד לדחייה חברתית ופגיעה בדימוי העצמי, הדרך קצרה.

תביעה בעקבות שיתוק על שם ארב ועמדת בית המשפט

פסק דין אשר ניתן לאחרונה בבית המשפט המחוזי בחיפה מאת כבוד השופט יגאל גריל עוסק בתביעה בטענת רשלנות רפואית בלידה אשר גרמה לתינוק לשיתוק של ארב בידו (ת.א 852/04 עלי מוחמד נ' מדינת ישראל משרד הבריאות).

התובע נולד בלידה רגילה בבית חולים רמב"ם בשנת 1999. בעת הלידה היה קושי ניכר בהוצאת כתפי התובע מתעלת הלידה. התובע נולד במשקל של 4220 גר'.

בעת שהתגלה הקושי בחילוץ כתפי התובע נקרא רופא מומחה בדחיפות, אולם עד שהגיע הרופא היה התובע כבר בשלבי יציאה. לאחר הלידה התברר כי לתובע פגיעה במקלעת העצב בכתף ימין.

>>> פורום רשלנות רפואית <<<

התובע טען בתביעתו כי התגלתה רשלנות רפואית בטיפול בלידה שכן משקלו לא הוערך נכון לפני הלידה וכן  לא הייתה התמודדות והערכות נכונה עם התופעה של פרע כתפיים.

התובע טען כי היו מספר גורמי סיכון אשר הצביעו על האפשרות של לידת תינוק גדול במיוחד macrosomia ובין היתר משקל גבוה של היולדת וגיל מעל 35.

התובע טען כי לא בוצעה כלל הערכת משקל של התינוק לפני הלידה או לחילופין כי לא נרשמה הערכת המשקל בתיק הרפואי.

באשר להתמודדות עם פרע הכתפיים טען התובע כי הצוות התייחס ללידה כלידה רגילה, לא נשקלה האפשרות של ניתוח קיסרי והרופא לא נכח בלידה. בית המשפט קיבל את התביעה.

בפסק הדין נקבע כי משלא רשמה הנתבעת את הערכת משקל הילד בגיליון היולדת הרי שנטל הראייה מתהפך ומוטל על הנתבעת להוכיח כי לא התרשלה והיא לא עמדה בנטל זה.

למידע נוסף קיראו על: איחור בביצוע ניתוח קיסרי

מאחר ולא בוצעה כלל הערכה של משקל העובר לפני הלידה הרי שהצוות לא נערך כלל כנדרש ולא שמר על ערנות ובככל זה על האפשרות לעבור מייד לביצוע ניתוח קיסרי במידת הצורך.

עוד קובע בית המשפט כי אילו נשמר סטנדרט הזהירות הדרוש והראוי היה נוכח בלידה רופא מומחה ולא מיילדת בלבד ויש להניח כי אז ניתן היה למנוע את הנזק שנגרם לידו של התובע. לתובע נותרה בשל רשלנות הנתבעת נכות בשיעור של 33% בשל שיתוק ידו הימנית.

בית המשפט פסק לתובע פיצוי בשיעור של כ- 900,000 ₪ בגין ראשי נזק כמו כאב וסבל, הפסד השתכרות לעתיד, עזרת זולת והוצאות שונות.

יש מקרים אחרים בהם בית המשפט דוחה תביעת רשלנות כנגד הצוות הרפואי בעניין לידה מסוג פרע כתפיים העלולה לגרום לשיתוק על שם ארב. כך הוחלט בתיק ת"א 214-08 אלמונים ואח' נ' קופת חולים בע"מ ואח'.

בכתב התביעה נכתב כי התובע נולד בחודש מרץ 2006 בבית החולים סורוקה בבאר שבע. במהלך לידתו, לאחר שראשו כבר יצא, התברר כי חל סיבוך בלידה המכונה "היצרות כתפיים" או "פרע כתפיים" בלעז: Shoulder dystocia, אשר דרש ביצוע פעולות חילוץ.

משחולץ התובע, הסתבר כי נגרם לו נזק בגפה הימנית העליונה, הידוע כשיתוק על שם ארב [ERB]. כתוצאה מכך, נותרה לו נכות צמיתה, אשר כמוסכם על ב"כ בעלי הדין [נוכח חוות דעת אורטופדית שהוגשו] הועמדה על שיעור 45%.

לפי פסק הדין, פרע כתפיים הינו מצב ידוע ומוכר כאחד הסיבוכים החמורים והנפוצים במיילדות. במצב זה, העובר גדול מכדי שניתן יהא לחלצו בלידה נרתיקית כרגיל. ראש העובר אמנם יוצא ללא תקלות, אך לא כך לגבי הכתפיים. על כן, יש לחלצו בדרכים הגורמות לו לנזק חמור.

לטענת התובע שהנו קטין ובאמצעות הוריו, נכותו נגרמה כתוצאה של רשלנות רפואית של הנתבע ורופאיו [בית החולים סורוקה, השייך לשירותי בריאות כללית] אשר התרשלו בבחינת גורמי הסיכון של האם – היולדת, לא קיימו שיקול דעת קליני בדבר אפשרות של פרע כתפיים, לא תיעדו כראוי את מהלך הלידה ודרך הטיפול, לא נתנו הסברים הולמים ליולדת אודות מצבה ודרכי הטיפול וכן התרשלו בניהול הלידה עצמה.

בית משפט מחוזי דחה את תביעת הרשלנות הרפואית הנדונה וקבע כי הנתבעים פעלו על פי הכללים הנוהגים, תוך עשיית שימוש בפרקטיקות מקובלות ועל כן, עם כל הצער בגין מצבו של התובע, אין להוסיף חבות בגין הנכות שנגרמה לו על הנתבעים.

עוד קבע בית המשפט בנצרת שבפניו התבררה התביעה, כי הערכת משקל העובר, בין שהיא נעשית קלינית על ידי רופא או מיילדת, ובין שהיא נעשית באמצעות בדיקת על קול, אינה מדע מדויק וקיימת אפשרות לסטיה של בין 10% עד 20% לכאן או לכאן.

ככל שמשקל העובר גדול יותר, כך גם גדלה אפשרות הסטייה. במקרה דנן, קובע בית המשפט, לא נמצא כי הערכת משקלו של העובר, כמו גם עברה המילדותי של האם, היוו משום תמרור אזהרה, אשר התריע בפני צוות חדר הלידה על אפשרות הולדת תינוק מקרוזומי ועל הערכות הולמת.

משקלו המוערך של הילוד לא הצריך שקילת לידה באמצעות ניתוח קיסרי. נוכח המשקל האמור אף לא היה צורך לשקול את "התמונה בכללותה" בצורה שונה מזו שנקטו הנתבעים, שכן גורמי הסיכון הנוספים מהווים מעין "אינדיקטורים מחזקים", מקום בו מדובר בעובר מקרוזומי.

קיראו בהרחבה על: נכות בגלל רשלנות בהערכת משקלו של היילוד

הצורך בפניה אל עורך דין

מקרי רשלנות רפואית ופגיעות בעקבות שיתוק על שם ארב מאפשרים לנפגעים לפנות בתביעה נזיקית, ולדרוש פיצויים מהרופאים שטיפלו בלידה ובתי החולים שמעסיקים אותם. במקרה של חשש מפני פגיעה כאמור, חשוב להקדים ולהתייעץ עם עורך דין המתמחה בענייני רשלנות רפואית.

חשוב לזכור כי אין לפנות אל קופת החולים או בית החולים בטענה או בשאלות בכלל, בטרם התייעצות עם עורך דין ובדיקה מעמיקה של נסיבות המקרה.

משרדו של עורך דין עופר סולר טיפל ומטפל בתביעות רשלנות רפואית רבות שהוגשו על ידי הוריהם של ילדים שנפגעו עקב erb's palsy ואנו מציעים גם לך לפנות ולהתייעץ עם עורך דין ללא התחייבות כלשהי.

ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי אישי לנפגעי רשלנות רפואית

לשיחה אישית עם עו"ד עופר סולר בעקבות שיתוק ע"ש ארב חייג/י: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות בלידה שיתוק על שם ארב

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36