חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

רשלנות במתן ייעוץ גנטי או פענוח בדיקות גנטיות

אם נולד לך תינוק הסובל מבעיה גנטית שלא אובחנה על ידי הרופאים לפני או במהלך ההריון, יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה ומגיע לכם לקבל פיצויי עתק!

פניה מהירה לעורך דין >>
סולר קפלינסקי מומחים ברשלנות רפואית

רשלנות במתן ייעוץ גנטי

אם נולד לך תינוק הסובל מבעיה גנטית שלא אובחנה לפני או במהלך ההריון, יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה ומגיע לכם לקבל פיצויי עתק!

פניה מהירה לעורך דין >>

תסמונת רגל קלוטה – club foot

מחבר: 25/02/2020 13:16

רגל קלוטה היא תסמונת אורתופדית הנפוצה בעיקר אצל זכרים, המכונה בשפה הרפואית "קלאב פוט" (Club- Foot), שמתבטאת ברגליים "עקומות" הנוטות לצדדים.

ככלל, כפות הרגליים אמורות להיות ישרות, מי שסובל מתסמונת הרגל הקלוטה תיראנה כפות רגליו או כנוטות בצורה חיצונית או כנוטות בצורה פנימית. לא אחת תסמונת הרגל הקלוטה נלווית לתסמונות נוספות, לאמור, לרוב התסמונת אינה באה לידי ביטוי כתסמונת בודדת.

הסיבות להיווצרות התסמונת

מדובר בתסמונות הנראית כבר בשלב הלידה, היא ברת טיפול כפי שיתואר בהמשך. עם זאת, הסיבות לתסמונות הן מגוונת. הסיבה הראשונה היא גנטית, ישנם אנשים המצויים בקבוצת סיכון כמו למשל מי שנולד בסיטואציה שלאחד מהוריו קיימת התסמונת.

ברי כי כאשר מדובר במי שמצוי בקבוצת סיכון, מצופה לערוך בדיקה גנטית. כמו כן, כאשר מדובר בסיטואציה שבה ילד אחד נולד עם רגל קלוטה, קיימת שכיחות של חמישים אחוזים שייולד ילד נוסף עם התסמונת.

סיבה נוספת הגורמת לתסמונת היא בעיה בתפקוד מערכת העצבים, גם אז מדובר בכשלים גנטיים שעשויים להיווצר עקב שייכות לקבוצת סיכון.

סיבה עיקרית להיווצרות התסמונת היא סיטואציה בה העובר מצוי בצורה הפוכה בבטן ונשכב על כפות הרגליים, משקלו של העובר עשוי להחליש התפתחות הגידים והעצמות באזור כפות הרגליים. גם סיטואציה כזו כפי שיפורט בהמשך עשויה להתגלות בשלב ההריון.

כמו כן, מקרה דומה שעשוי לגרום להיווצרות התסמונת הוא לידת תאומים או שלישייה, גם במקרים כאלו, ריבוי עוברים במקביל עשוי להחליש את חוזק העצמות בכף הרגל, מה שעשוי לתרום להיווצרות התסמונת.

קיראו בהרחבה על: רשלנות רפואית באי מתן הסבר על הריון מרובה עוברים

כיצד ניתן לאתר את התסמונת?

את תסמונת הרגל הקלוטה ניתן לאתר בדרך כלל בשלב ההיריון, בין אם בבדיקת מי שפיר ובין אם בבדיקת אולטרה- סאונד.

בנוסף, כפי שתואר לעיל, כאשר מדובר בעובר המצוי בקבוצת סיכון גנטית, מומלץ לבצע בדיקה ככלל. בנוסף, ניתן לאתר את התסמונת בעת בדיקה גנטית הנעשית בשלב ההיריון. באופן שכיח, מתגלה התסמונת בשלושת החודשים האחרונים של ההיריון.

דרכי טיפול

ראשית יש לציין כי הטיפול בתסמונת אמור להיעשות בשלב קצר לאחר ההריון, מן הטעם הפשוט לפיו זהו השלב הקריטי בו ניתן להרגיל את כפות הרגל מבלי לבצע ניתוחים מורכבים בשלב מאוחר יותר בשים לב לחשש מקיבוע הרגל כאשר חלה התפתחות טבעית של גוף התינוק. כפי שיפורט בהמשך.

ישנן כמה דרכי טיפול בתסמונת, כדלקמן:

  • טיפול בגבס: זהו הטיפול הנפוץ ביותר, מדובר בקיבוע של כפות הרגליים באמצעות חבישת הכפות בגבס. באמצעות הגיבוס מתקבעות כפות הרגליים עד לשלב שבו מתחזקים הגידים והעצמות, כאשר תכלית הטיפול המתואר הוא יישור כפות הרגליים לבסוף. הטיפולים בגבס נמשכים בדרך כלל עד גיל 4 לערך.
     
  • טיפולים תכופים: דרך נוספת של טיפול בתסמונת היא באמצעות טיפול תקופתי שמתבטא גם כן בקיבוע כפות הרגליים. הטיפול התקופתי נעשה באמצעות מכשיר המקבע את כפות הרגליים. במכשיר נעשה שימוש בשעות הלילה. גם כאן, תכליתו של הטיפול היא קיבוע כפות הרגל בדומה לטיפול הנעשה באמצעות גבס.
     
  • ניתוח בכפות הרגליים: זו האפשרות הידידותית פחות לטיפול בתסמונת, אך לעיתים היא בלתי נמנעת.

רשלנות רפואית

טיפול רפואי טומן בחובו אחריות רבה, ועם גודל האחריות כך גם גודל החבות כאשר האחריות אינה ממומשת באופן נדרש. גם טיפול ברגל קלוטה עשוי להביא לסיטואציה שבה רופא יהיה חייב ברשלנות רפואית.

על רופא לבצע את תפקידו במיומנות, בהגינות. על רופא להסביר למטופל או להוריו את הסיכויים ואת הסיכונים, כמו כן עליו לקבל את ההסכמה מדעת לביצוע הטיפול.

קיראו בהרחבה על: סיבוכים בהריון ומקרי רשלנות רפואית

בנוסף, על רופא לבצע בדיקות סטנדרטיות ולהיות ער לסיכונים אפילו קטנים. מצופה אף מרופא להיות ער לכך שמטופל מסוים נמצא בקבוצת סיכון, מה שמחייב עריכת בדיקות נוספות ורחבות יותר.

במקרים של רגל קלוטה בפרט, מצופה מרופא לשים לב במעקב ההיריון כי קיים סיכון לקיומה של התסמונת, וכן מצופה מרופא לטפל במי שסובל מהתסמונת בצורה ראויה ולא ברשלנות.

כאשר רופא מבצע את תפקידו ברשלנות, וכתוצאה מרשלנותו נגרם נזק למטופל, הרופא עשוי להיות חייב בנזיקין. עם זאת, חשוב לציין כי תביעות רשלנות רפואית הן מסובכות, שכן רשלנות של רופא יש להוכיח, ויש להוכיח שעקב הרשלנות אכן נגרם נזק למטופל.

פסקי דין - רשלנות רפואית

בע"א 11485/05 מ' ג' ש' (קטין), ע' ש', ד' ש' נ' קופת חולים של ההסתדרות הכללית, בית החולים מאיר בכפר סבא: דחה בית המשפט העליון את הערעור שהוגש ע"י הוריו של ילד, בטענה של הולדה בעוולה.

יוער כי משמעותה של טענה זו היא כי "טוב היה מותי מחיי". דובר על ילד שנולד עם תסמונות רבות הכוללת גם את תסמונת הרגל הקלוטה. נטען כי הרופאים התרשלו באבחון.

מומלץ לקרוא: רשלנות רפואית באבחון ובדיקה

הערכאה הראשונה דחתה את התביעה, ועתה בית המשפט העליון דחה גם כן את הטענה. נקבע כי הרופאים הודיעו בזמן אמת להורים כי קיים חשד לרגל קלוטה, וכן לתסמונת נוספת. על כן לא הייתה כל רשלנות בהתנהגות הרופאים.

בת"א 3130-09 א' נ' שירותי בריאות כללית הוגשה תביעה נגד קופת החולים בטענה לרשלנות. הקטינה שנולדה עם מומים אורתופדים, ביניהם רגל קלוטה, טענה כי הרופאים התרשלו בהבחנה, בנסיבותיה האישיות היה עליהם להפנותה לבדיקות נוספות שאינן כלולות בסל הבריאות.

עוד נטען כי היא לא הופנתה לייעוץ גנטי. עם זאת, בית המשפט דחה את התביעה. נקבע כי אומנם היו ראיות לכך שהיה צורך להפנות את התובעת לבדיקות מסוימות, אך התובעת לא הוכיחה כי אילו אכן היתה פונה לבדיקות אלו, ניתן באמת היה לגלות את המומים מהם היא סובלת.

בעצם, התובעת לא הוכיחה את הקשר הסיבתי בין הרשלנות לנזק. בית המשפט קבע כי טענותיה הן תיאורטיות בעיקרן.

לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (1) | דירוגים (1)

1 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36