חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הניתוח וגרם לך לנזק פיזי ונפשי?

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות ברורות!

פניה מהירה לעורך דין >>
סולר קפלינסקי מומחים ברשלנות רפואית

רשלנות רפואית בזמן ניתוח

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

פסק דין: פיצויים לנפגעת בניתוח ליישור מחיצות האף

מחבר: 30/12/2019 20:04

מחיצת האף המכונה ספטום הינה מחיצה אשר עשויה מסחוס ועצם, כאשר היא מפצלת את חלל האף לשני חללים ויוצרת את הנחיריים.

לעתים עלולה להיווצר סטיה במחיצת האף באופן מולד ולעיתים יכולה להיווצר כתוצאה מחבלה או מגדילה בלתי שווה של סחוס המחיצה.

הסטייה עלולה לפגוע בנשימה התקינה ולגרום לנחירות ולהפרעות שינה, אך ניתן ליישר אותה באמצעות ניתוח ייעודי, אותו ניתן לשלב עם ניתוח פלסטי של האף במקרה הצורך.

במסגרת הליך ת"א 10754-97 אסתר ימין נ' ד"ר אריעם אליעזר אשר התנהל בפני בית המשפט המחוזי בתל-אביב, נדונה תביעה בגין רשלנות רפואית שבוצעה במהלך ניתוח ליישור מחיצת האף של התובעת.

התיק עסק בתובעת אשר עבדה כמוכרת בחנות נעליים אשר עברה ניתוח ליישור מחיצץ האף בהיותה בת 28.

מטרת הניתוח היתה להקל על קשיי נשימה קלים מהם סבלה, כאשר היא שילבה זאת עם ניתוח קוסמטי על מנת לשפר את מראה האף שלה.

מאחר והניתוח לא הביא להקלה במצבה ולא תרם לתיקון המחיצה הפנימית ולשיפור צורת האף, כעבור שבעה חודשים ערך בה הרופא ניתוח מתקן שכלל ניתוח ליישור המחיצה וכריתת קונכיה תחתונה.

אולם, לאחר הניתוח השני הופיעו פצעים בשורש האף של התובעת ומאז סובלת היא מאף סתום, קושי ניכר בנשימה, נפיחות בשורש האף, נזלת ירוקה ומוגלתית, הפרשות יבשות המצטברות באף, כאבים בשורש האף, כאבי ראש והפרעות פסיכיאטריות.

התובעת טענה כי נזקיה נגרמו עקב התרשלותו של רופא ה - א.א.ג בשני הניתוחים שהוא ערך בה, אולם הרופא הכחיש זאת מכל וכל וטען שמחיצת האף של התובעת אמנם לא התיישרה במידה מירבית כתוצאה מן הניתוח הראשון, אולם אין בכך כדי להצביע על התרשלות מצדו וכי יישור המחיצה בנסיבות מקרה כזה עשוי שלא להצליח במלוא המידה בניתוח אחד.

הרופא טען כי טיפל בה במסירות בכדי להתגבר על הזיהום שנוצר לאחר הניתוח השני, אלא שהתובעת בחרה שלא לחזור אליו משלב מסויים, בעוד שאם היא הייתה מתמידה בטיפול אצלו הזיהום היה נעלם.

עוד טען הרופא שהתובעת סבלה מקשיי נשימה עוד לפני ביצוע שני הניתוחים וכי קשיים אלו אינם נובעים מהניתוחים אלא ממבנה האף שלה.

מומחה רפואי בתחום הא.א.ג. שמונה מטעם בית המשפט קבע כי התובעת סובלת מדפורמציה של האף החיצוני, אך יש גם היצרות קשה של נחיר שמאל הגורמת להפרעה ניכרת בנשימה מנחיר שמאל וסינכיות בתוך האף.

לטענתו מצב זה יכול להיות קשור לניתוח הואיל ובוצעו בו שברים בעצמות האף היכולים לגרום לתגובה כזו, אך מכיוון שלא ידוע על הפרשות באף לפני הניתוח, ניתן לומר שהפרשות אלה קשורות לניתוח הנדון.

לקריאה נוספת: ניתוח אף כושל

הפסיכיאטרית שמונתה מטעם בית המשפט קבעה בחוות דעתה כי מאז שנות התבגרותה של התובעת הפריעה לה העובדה שיש לה אף גדול, אך למרות זאת הייתה ילדה אהובה על משפחתה וסביבתה הקרובה, מקובלת חברתית, נישאה בגיל צעיר והקימה משפחה.

בעקבות הניתוחים שעברה התובעת היא נותרה עם סטיה בלתי אסתטית באף, סטייה שלפי תפישתה גרועה משהיתה קודם לניתוחים וגורמת להרגשת עיוות בפנים ולשיבוש פונקציונאלי.

כתוצאה מכך נגרמה לתובעת פגיעה בבטחון ובדימוי העצמי והיא סובלת ממחשבות טורדניות וחרדה סביב הנושא.

הפסיכיאטרית הגדירה את מצבה הנפשי של התובעת כהפרעת הסתגלות חרדתית-דכאונית הגורמת לה לסבל סובייקטיבי ומצוקה נפשית בדרגת חומרה קלה.

לקריאה בהרחבה: רשלנות רפואית בניתוח פלסטי

במהלך המשפט הגיעו הצדדים להסדר דיוני לפיו הדיון בחבות של הרופא יתמקד בשאלה אחת והיא, האם ידעה ו/או היתה צריכה לדעת התובעת בטרם הניתוח מהו הסיכון אשר כרוך בניתוח ותוצאותיו?

כלומר, המחלוקת בין הצדדים לא עסקה בשאלה האם הרופא ביצע את הניתוח במיומנות הראויה, אלא רק בשאלה האם הוא הסביר לתובעת לפני הניתוחים מהם הסיכונים והסיבוכים אשר כרוכים בהם.

בית המשפט קבע כי בהתאם לסעיף 13 לחוק זכויות החולה תשנ"ו – 1996, על הרופא לבצע טיפול רפואי במטופל רק לאחר שהמטופל נתן הסכמה מדעת לטיפול זה, כאשר לשם קבלת ההסכמה על המטפל למסור למטופל מידע רפואי הדרוש לו באופן סביר כדי לאפשר לו להחליט אם להסכים לטיפול המוצע.

המידע הרופאי כולל בתוכו בין היתר, דיאגנוזה ופרוגנוזה של מצבו הרפואי של המטופל, תיאור המהות, ההליך, המטרה, התועלת הצפויה, סיכויים וסיכונים הכרוכים בטיפול המוצע, סיכויים וסיכונים של טיפולים רפואיים חלופיים או של העדר טיפול רפואי וכן עובדת היות הטיפול בעל אופי חדשני.

אולם, מהראיות שהוצגו בתיק דנן עלה כי לפני ביצוע כל אחד משני הניתוחים החתים הרופא את התובעת על טופס הסכמה סטנדרטי שמתייחס לניתוחים באופן כללי ולאו דווקא על טופס הסכמה ספציפי לסוג ניתוח האף שעברה התובעת.

טופס זה מפרט את מטרת הניתוח, תיקון קוסמטי ו/או לצורך שיפור נשימה והסיבוכים שעלולים להיות כרוכים בו כגון:

דימום, זיהום, חור במחיצת האף כאשר המחיצה מנותחת, קושי בנשימה הנובע מנפיחות באזור ו/או משינוי ביחס החללים, הרחקת יתר של סחוסי האף ו/או יצירת אסימטריה בין שני צידי האף - מקרה הדורש ניתוח נוסף כפי שלמעשה אירע לתובעת במקרה דנן.  

בית המשפט הוסיף וקבע שהרופא לא נתן לתובעת גם הסברים בעל פה לגבי הסיכונים והסיבוכים הכרוכים בניתוחים שביצע בה כפי שהיה עליו לעשות.

לטענת בית המשפט קיים קשר סיבתי בין התרשלות הרופא לגבי אי מתן ההסברים כאמור לבין הנזק שנגרם לתובעת עקב הניתוחים.

בסופו של דבר פסק בית המשפט לתובעת פיצויים בסך כולל של 230,000 ₪, אשר כללו סך של 120,000 ₪ בגין כאב וסבל ו-110,000 ₪ בגין הפסד השתכרות לעתיד.

אם אתה סבור כי נפגעת בשל רשלנות רפואית מומלץ כי תפנה בהקדם לייעוץ אצל עורך דין מנוסה בתחום נזקי גוף ורשלנות רפואית.


לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית ניתוח אף יישור מחיצות האף

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36