חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן ההריון וגרם לך ולעובר לנזק חמור?

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים במקרים של רשלנות רפואית במהלך ההריון. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>
סולר קפלינסקי מומחים ברשלנות רפואית

רשלנות רפואית בהריון

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים בשל רשלנות רפואית בהריון. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

בדיקת היסטרוסקופיה ומקרי רשלנות רפואית

מחבר: 30/12/2019 19:01

בדיקה היסטרוסקופית היא בדיקה פולשנית, בה מוחדר מכשיר "אידנוסקופי" (מעין מצלמה זעירה) אל תוך רחם האישה.

הבדיקה נעשית על מנת לאתר מחלות באזור הרחם, כאשר לא ניתן לאתרן באמצעות בדיקת אולטרה- סאונד רגילה.

הבדיקה האינדוסקופית נעשית ככלל בסיטואציות הבאות:

(1) במקרים של דימום מתמשך באזור הרחם.

(2) כאשר מתגלה צורך באיתור בעיות ברחם הגורמות לקשיי פריון.

(3) כאשר מבקשים לבחון סיבות אפשריות להפלות עצמיות .

(4) כאשר יש חשד לגידול באזור הרחם, או כאשר לדוגמא, נעשתה כבר בדיקת אולטרסאונד אשר העלתה חשד לגידול באזור.

(5) כאשר קיימת סיטואציה בה מתגלה הידבקות של עור בתוך הרחם ("רירית רחם", המכונה גם "כתסמונת אשרמן").

הבדיקה נותנת אפשרות לראות את כלל הרחם, באופן חודרני ומיטבי. לפני בדיקת היסטרוסקופיה אין צורך בהכנות כלשהן, אין צורך בצום או כל הגבלה אחרת, אלא אם רופא מוסמך הורה אחרת. לאחר ביצוע בדיקה, המטופלות משוחררות ככלל לבתיהן, ואין צורך באשפוז (כשמדובר בבדיקה ולא בניתוח).

מהי היסטרוסקופיה אבחנתית ומהי היסטרוסקופיה ניתוחית?

הבדיקה ככלל אינה כואבת, בכפוף לסייגים שיפורטו בהמשך. לבדיקה היסטרוסקופית סיכונים מסוימים, וסוגים שונים של בדיקות, כפי שיפורט להלן:

היסטרוסקופיה אבחנתית:

בדיקה זו נעשית על מנת לאתר מחלות, היא מתבצעת באמצעות החדרת מכשיר אופטי דק שמפריש סוג של תמיסה המאפשרת בחינה צילומית של הרחם עצמו. את הצילום ניתן לראות באמצעות מסך. תכלית הבדיקה האבחנתית, כשמה כן היא- אבחנה גרידא. היא נעשית ככלל בלא הרדמה.

עם זאת לעיתים בסיטואציות חריגות ניתן לבצע את הבדיקה באמצעות הרדמה מקומית. לאחר בדיקה אבחנתית, ישנן תופעות לוואי, אף על פי שהן נדירות. עיקר תופעות הלוואי הינן בעיקרן חולשה בשעות שלאחר הבדיקה. כאבי בטן, שמקורן בטיפול החודרני.

היסטרוסקופיה ניתוחית:

להבדיל מהבדיקה האבחנתית, בדיקת ההיסטרוסקופיה הניתוחית נועדה לא רק לצורך אבחון אלא לצורך ניתוח, וביצוע פעולות בתוך הרחם. בדומה לבדיקה האבחנתית, גם כאן מוחדר לרחם  מכשיר אופטי דק לצורך הסתכלות בפנים הרחם.

עם זאת, בבדיקה היסטרוסקופית ניתוחית, נעשה שילוב גם של אבחנה וגם של ניתוחים. כאשר נעשית פעולה ניתוחית, היא משמשת לרוב לצורך כריתת גידול (כאשר מדובר בגידול קטן), הידבקויות של פנים הרחם (מה שמכונה כאמור רירית).

קיראו גם בנושא: איחור באבחון סרטן צוואר הרחם

להבדיל מבדיקה אבחונית, בדיקה ניתוחית נעשית בהרדמה כללית. יש לציין כי לאחר בדיקה היסטרוסקופית ניתוחית, לעיתים עשויות להופיע תופעות לוואי, כגון:

(1) כאבי בטן- המטופלים בדרך כלל באמצעות כדורים.

(2) חולשה- המטופלת גם היא או בכדורי הרגעה, או באמצעות ימי מנוחה.

(3) דימום, החולף ככלל בתום ימים מספר.

סיבוכים אפשריים במהלך הבדיקה

לשני סוגי הבדיקות עשויים להיות סיכונים. מצד אחד, לבדיקה היסטרוסקופית אבחנתית, שיעור נמוך לסיכון משום שבסופו של דבר מדובר בבדיקה גרידא כאמור. לעומת זאת, לבדיקת היסטרוסקופיה ניתוחית קיימים סיכונים רבים יותר, כמו לדוגמא:

(1) זיהומים שמקורם נובע לעיתים בשלב החדרת המכשיר האינדוסקופי, שכן אז מוחדר לרחם תמיסה שגם עשויה לעורר זיהום במקום.

(2) דימום כמתואר לעיל.

(3) נקב ברחם- סיכון נוסף ונדיר יותר בא לידי ביטוי "בנקב" שעשוי להופיע בצד הרחם. במקרים כאלו, עשויה להיות סכנה לאיברים פנימיים. מכורח הסכנה הברורה וההשלכות לפגיעה באיברים פנימיים, מקרים כאלו דורשים ניתוח.

(4) הרדמה-  סיכון נוסף שיש להזכיר, נוגע דווקא לעצם ביצוע ההרדמה (בבדיקה ניתוחית). כמו בכל הרדמה, עשוי מטופל להיחשף לסיכון של הפסקת נשימה (עקב חנק), חשיפה לאלרגיה עקב חשיפה לצינור ההרדמה או לחומר ההרדמה.

אחריות משפטית:

היחסים בין המשפט לרפואה הם יחסים הקשורים בטבורם בכל פעולה ופעולה. על הצוות הרפואי מוטלת חובת אמון, חובת הזהירות, הגינות, ומקצועיות כלפי המטופל. מנגד, גם למטופל אחריות לגלות את עברו הרפואי, לא להסתיר מידע מרופא מטפל, ובכלל זה גם על מטופל קיימת אחריות למלא אחר הוראות הרופא.

סטייה מעקרונות של טיפול רפואי נאות ומיומן עשויה להטיל אחריות משפטית על הרופא וכל צוות רפואי. מנגד, גם התנהגות לא אחראית של מטופל, עשויה להקים נגדו אחריות תורמת למחדל שנגרם לו. כפי שמתואר בפסקי דין הבאים..

פסיקות בנושא רשלנות בבדיקת היסטרוסקופיה

בת"א (אשקלון) 1475/05 אלנסאסרה נורה, אלנסאסרה חוסין נ' המרכז הרפואי סורוקה, שירותי בריאות כללית, טענה התובעת כי הגיעה בשבוע ה- 15 לבית החולים עם דימום בבטנה.

נערכה לה בדיקת אולטרה- סאונד, שם התגלה כי ישנה הדבקות בחלל הרחם שהוסרה. עם זאת, היא המשיכה לסבול מדימום, ולכן נערכה לה בדיקה היסטרוסקופית, שם התגלה כי מדובר בהידבקות משמעותית יותר.

לקריאה נוספת: תסמונת אשרמן ומקרי רשלנות רפואית

עקב כך ניסיונותיה ללדת לאחר מכן לא צלחו. בתביעתה היא טענה לרשלנות גם בבדיקה הראשונה ולשימוש במכשירים לא תקינים והתבססות על שיטת בדיקה לא נכונה וארכאית. תביעתה נדחתה משום שלא הוכח באמצעות חוות דעת רפואית ושאר ראיות, כי הדרך בה פעלו הצוותים הרפואיים טובה פחות משיטות בדיקה שונות.

בת"א (ירושלים) 05- 7126 בן-שימול אווה נ' פרופ' שנקר יוסף, הגישה התובעת תביעה נגד הרופא שטיפל בניסיונותיה להרות. בבדיקה שנערכה התברר כי התובעת סבלה מהידבקויות ברחם.

הנתבע ערך לה בדיקה אינדוסקופית בהרדמה מלאה. במסגרת הבדיקה בה החדיר לה התקן תוך רחמי לצורך מניעת הדבקות רחמית עתידית. לאחר מכן הייתה במעקב שבסיומו מסר לה הרופא כי עתה היא תוכל להיכנס להיריון.

קיראו: רשלנות רפואית בטיפול של גניקולוג

בהתחלה ילדה התובעת, אך עוברה מת. לבסוף היא הצליחה ללדת. טענתה בנסיבות התמקדה בפגיעה באוטונומיה מטעם הרופא שלא מסר לה כי בכוונתו להתקין לה התקן תוך רחמי (שכאמור הבדיקה נעשתה בהרדמה מלאה).

בנוסף, טענה לרשלנות של הרופא בנוגע להתקן והקשר בינו לבין ניסיונותיה להרות. באשר לטענת הרשלנות הרפואית, נדחתה התביעה בשל היעדר הוכחה מטעם התובעת. עם זאת, טענתה בנוגע לפגיעה באוטונומיה התקבלו ע"י בית המשפט, שכן הרופא אכן לא עדכן אותה באשר לכוונתו.

קיראו בנושא: ההסברים שעל הרופא לספק למטופל בטרם טיפול

חייג/י לשיחה אישית עם עו"ד עופר סולר: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית בדיקת היסטרוסקופיה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36