חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

נפגעת בגלל רשלנות רפואית? מגיע לך לקבל תשובות!

בכל שנה מוגשות בישראל כ-2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, חשוב לבדוק את המקרה לעומק, בשיתוף מומחה רפואי, בדרך לפיצויי הולם!

פניה מהירה לעורך דין >>

נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

בכל שנה מוגשות בישראל מעל 2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, זה הזמן לבדוק את המקרה לעומק בדרך לתביעת פיצויים!

פניה מהירה לעורך דין >>

עורכי הדין שלנו עונים לשאלות בנושא רשלנות רפואית

מחבר: 18/01/2021 09:27

לאורך השנים משרדנו מטפל באלפי פניות של אזרחים ואזרחיות שנפגעו במהלך טיפול רפואי, מסיבה כזאת או אחרת. לחלקם אף נגרמו נזקים משמעותיים ובחלק מהמקרים הייתה עילה להגשת תביעה משפטית לפיצויים כנגד הגורם המטפל. בעמוד זה תמצאו אוסף של שאלות נפוצות, שעולה בפורמט כזה או אחר בשיחות עם נפגעים.

עורכי הדין עופר סולר וארבל קפלינסקי משיבים לשאלות ומסבירים על דרכי ההתמודדות הנכונות במקרה של פגיעה אפשרית לאחר טיפול רפואי.

אני חושב שנפגעתי בזמן טיפול רפואי - איך אפשר לקבל העתק של התיק הרפואי שלי?

בהתאם לחוק זכויות החולה לכל אדם זכות לקבל העתק של התיק הרפואי שלו. יש לפנות אל הגוף האחראי על שמירת המידע והרשומות במוסד הרפואי בו נמצאת הרשומה הרפואית. חשוב לציין כי הוצאת המידע וקבלת העתק של התיק הרפואי כרוכה בתשלום.

הניתוח הפלסטי שעברתי לא הצליח - אני רוצה לתבוע את המנתח. מה עושים עכשיו?

יש לפנות תחילה לעורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית לייעוץ ראשוני על מנת לבחון את האירועים. בהמשך במידה ויוחלט אכן להגיש תביעה, יש לצרף חוות דעת רפואית של מומחה בתחום הרלוונטי, במקרה זה בתחום הפלסטי, על מנת להוכיח את התביעה כנדרש בבית המשפט.

חשוב להבהיר כי המבחן אם יש מקום לתביעת רשלנות רפואית אינו מבחן התוצאה בלבד, אלא הערכה מקצועית של מומחה רפואי בתחום האם הניתוח בוצע בסטנדרט ראוי.

איך אפשר להעריך כמה פיצויים ניתן לקבל בתביעה בעילת רשלנות רפואית נגד קופת חולים?

קשה להעריך במדויק את סכום הפיצוי שניתן לקבל בתביעת רשלנות רפואית, שכן כל מקרה לגופו והפיצוי משתנה כמובן בהתאם לחומרת הנזק, גיל הנפגע, שכרו לפני המקרה ועוד. עם זאת, לאחר איסוף החומר הרפואי בתיק והערכות מומחים רפואיים ניתן להעריך באופן גס את סכומי הפיצוי.

אני בן 23. בגיל 13 עברתי ניתוח שנכשל וגרם לי לנכות קבועה. האם אני יכול לתבוע גם כיום?

אכן כן. קטין מתחת לגיל 18 יכול להגיש תביעתו על מקרה שאירע לו בזמן שהיה קטין עד 7 שנים מיום הגיעו לגיל 18, כלומר עד גיל 25. יש לציין כי הכנת תביעת רשלנות רפואית דורשת לרוב זמן רב יחסית ולכן מומלץ שלא להמתין עד לרגע האחרון ולפנות לעורך דין מנוסה בתחום לכל הפחות שנה טרם התיישנות התביעה.

הייתי אצל רופא אורטופד בגלל כאבי גב קשים. הוא בדק אותי ולא אבחן כלום, רק נתן לי תרופות. אחרי 3 חודשים הייתי אצל אורטופד פרטי, שבדק אותי ומצא שיש לי פריצת דיסק. אני יכול לתבוע את הרופא הראשון?

כדי לתבוע את הרופא האורטופד אשר בדק אותך ראשון יש להוכיח כי הוא התרשל וכי בשל התרשלותו לא אובחנה פריצת הדיסק בעת בדיקתו.

כדי לבחון את המקרה יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום האורטופדיה. יש גם לשקול אם אירע נזק קבוע של ממש בשל האיחור באבחון, אשר מצדיק כלכלית את העלויות הלא מבוטלות של תביעת רשלנות רפואית.

כמה זמן לוקח מיום הגשת התביעה ועד שמקבלים פיצויים?

אין זמן קבוע למשך הזמן בו התביעה מתנהלת. תביעה יכולה להתנהל גם מספר שנים עד לסיומה וקביעת פיצויים. משך הזמן משתנה בהתאם למורכבות התביעה, האם היא מסתיימת בפשרה או בפסק דין ועוד.

מה הסיבה שתביעות רשלנות רפואית בארצות הברית מגיעות לסכומים של מאות מיליוני דולרים ובישראל הרבה פחות?

הסיבה לכך היא שבארה"ב עומדת בפני בית המשפט האפשרות לפסוק פיצויים עונשיים.

בישראל טרם נפסקו פיצויים עונשיים בתביעות רשלנות רפואית, שכן בית המשפט קבע שפיצויים כאלה נקבעים אך ורק במקרים נדירים בהם הפעולה או המחדל נעשו על ידי המזיק בזדון או בכוונה תחילה וטרם הוכח מקרה כזה. כמו כן, בארה"ב הטיפולים הרפואיים, כמו גם הטיפול הסיעודי, יקרים בהרבה מהטיפולים הניתנים בישראל ועל כן גם גובה הפיצוי בגינם גבוה יותר.

טיפל בי רופא במסגרת קופת חולים והוא ניתח אותי בבית חולים. עכשיו כשאני שוקלת לתבוע, את מי אני תובעת בדיוק?

ניתן לתבוע בתביעה אחת מספר גורמים. לכן במקרה כזה ניתן לתבוע גם את קופת החולים, גם את בית החולים וגם את הרופא המטפל. בחלק מן המקרים כאשר הרופא המטפל העניק טיפול במסגרת קופת חולים וגם בית החולים שייך לאותה קופת חולים, אפשר לתבוע רק את קופת החולים אשר אחראית למעשי הרופא ולטיפול בבית החולים שבבעלותה.

לפי מה בית המשפט קובע את גובה הפיצויים שישולמו לנפגע רשלנות רפואית?

בית המשפט פוסק פיצויים בתביעות רשלנות רפואית בהתאם להיקף הנזק שנגרם בשל ההתרשלות בטיפול הרפואי. לשיעור הנכות שנגרמה בשל הטיפול יש משמעות רבה כמו גם למשמעותה התפקודית. גם לגיל התובע, ההפסדים שנגרמו לו ושיגרמו לו בעתיד יש משקל רב. גם לפסיקות של בתי המשפט בעבר בגין מקרים דומים או נזקים דומים יש השפעה על גובה הסכומים של הפיצוי.

הייתי אצל עורך דין שמתעסק בנזיקין. הוא יצג חבר שלי בתביעת פיצויים אחרי פגיעה בעבודה. זה אומר שכדאי לפנות אליו לתביעת רשלנות רפואית?

לא בהכרח. עורך דין שעוסק בתביעות של תאונות עבודה לא בהכרח עוסק גם בתביעות רשלנות רפואית. תביעות רשלנות רפואית הינן ענף ייחודי ונפרד בתביעות הנזיקין, אשר מצריכות ניסיון וידע בתחום. כדאי לפנות לעורך דין שעוסק באופן קבוע בעיקר בתביעות רשלנות רפואית.

עברתי ניתוח עיניים ואמרו לי שבשביל להתחיל תביעה על הנזקים שנגרמו, אני חייבת להביא חוות דעת של מומחה רפואי בתחום. איך מוצאים מומחה לצורך כתיבת חוות דעת?

כדאי ועדיף לפנות תחילה לייעוץ ראשוני אצל עורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית. עורך הדין עובד לרוב עם מומחים רפואיים מתחומים שונים והוא יכול להפנות למומחה הרפואי המתאים ביותר. חוות דעת רפואיות אינן זולות וחבל לשלם עבור חוות דעת רפואית אשר בסופו של דבר תתברר ככזו שאינה יכולה לסייע בביסוס התביעה.

שלחתי מכתב לבית חולים עם כל הטענות שלי אחרי ניתוח שעברתי ולא הצליח. בית החולים לא ענה לי. מה אני עושה עכשיו?

ככלל לא מומלץ לפנות עצמאית ללא ליווי משפטי לבית חולים או כל גורם רפואי אחר שמעוניינים להגיש כנגדו בהמשך תביעה, שכן הכותב התמים יכול לציין במכתב עובדות לא מדויקות או לטעון טענות אשר יזיקו לתביעתו בהמשך.

אם כבר נשלח מכתב כזה, כדאי לפנות לקבלת ייעוץ אצל עורך דין ולבדוק האם כדאי להעביר מכתב נוסף, הפעם בניסוח עורך דין או להגיש תביעת רשלנות רפואית.

אני בן 21 והשתחררתי לא מזמן מהצבא. בזמן הלידה הייתה בעיה ויש לי נזק אורטופדי ונכות קבועה לכל החיים. ההורים שלי לא עשו כלום. אני יכול לתבוע גם היום?

אכן כן. ניתן להגיש תביעה זו עד גיל 25. כדאי לפנות לייעוץ אצל עורך דין העוסק בתחום בהקדם, שכן הכנת תביעת רשלנות כזו יכולה לקחת זמן לא קצר.

המרפאת שיניים הפרטית שטיפלה בי נסגרה בגלל קשיים. אמרו לי שבשביל להגיש תביעה על הנזקים שהם עשו לי בטיפול חייבים את התיק הרפואי. אני לא יודע איך להשיג את התיק הרפואי שלי ואל מי לפנות. מה עושים?

כדאי לפנות תחילה לייעוץ אצל עורך דין שיעזור להוציא את מלוא התיעוד הרפואי הרלוונטי מהמוסדות המבוקשים, בפרט מהמרפאה שנסגרה. במידת הצורך ניתן להגיש תביעה כנגד הרופא אשר ביצע את טיפול השיניים. במקרים המתאימים ניתן גם לפנות לבית המשפט לבקש צו המחייב את המרפאה למסור את התיק הרפואי.

בית המשפט דוחף לפשרה בתביעה שלי. השופט אומר שפשרה טובה לכולם. עורך הדין שלי אומר שזאת החלטה שלי. רציתי להבין את המשמעות של הסכמה או אי הסכמה לפשרה בתביעת רשלנות רפואית.

בחלק גדול מתביעות הרשלנות הרפואית עולה בשלב כלשהו של ניהול התיק הצעת פשרה לסיום התיק. חלק מהצעות הפשרה ניתנות על ידי בית המשפט וחלקן ניתנות בעקבות מו"מ בין הצדדים.

סיום התיק בפשרה מאפשר לתובע לקבל פיצוי מבלי להסתכן בדחיית תביעתו (אי קבלת התביעה) אם נשמעים עדים בתיק וניתן פסק דין. בנוסף פשרה לרוב מהירה יותר מקבלת פסק דין. מצד שני כמובן שפשרה מגלמת קניית סיכון של שני הצדדים ולכן היא כרוכה לרוב כרוכה בוויתור מסוים של התובע על האפשרות התיאורטית לקבל סכומי פיצוי גבוהים יותר בפסק דין.

חשוב לדעת כי פיצוי לתובע בפשרה מונע ממנו לתבוע בעתיד בגין אותו עניין. בית המשפט רשאי לנסות ולהסביר לצדדים את הצדדים הראויים בסיום התיק בפשרה, אולם אכן בסופו של דבר ההחלטה היא של התובע.

נולד לנו ילד לאחר הריון תקין עם בעיה גנטית שאותרה בבדיקת צ'יפ גנטי בגיל שנתיים וחצי, בזמן ההריון הרופא לא הציע לי לבצע בדיקת מי שפיר. האם יש עילה לתביעה גם אם הייתי בת 30 בזמן ההריון?

ייתכן בהחלט שיש עילה לתביעה, בכל הריון אצל כל אישה בכל גיל חובה על הרופא אשר מבצע את מעקב ההריון להסביר לאישה על האפשרות לבצע בדיקת מי שפיר הכוללת בדיקת צ'יפ גנטי, גם אם הבדיקה תיערך במסגרת פרטית.

ליקויים גנטיים בעובר שעלולים לגרום למחלות קשות אשר ניתנים לאיתור בבדיקת צ'יפ גנטי, יכולים להופיע בכל הריון ולמעשה שכיחותם אצל נשים הרות בגיל צעיר ובגיל שמעבר ל-35 הינה זהה. 

אם יתברר כי הרופא שביצע את מעקב ההריון לא הסביר על האפשרות לבצע בדיקת מי שפיר הכוללת צ'יפ גנטי בהריון ונולד ילד עם ליקוי גנטי שאותר בבדיקת צ'יפ גנטי, יש כאמור מקום לשקול תביעת רשלנות רפואית.

ילדתי לפני שנה לאחר הריון בגיל 27 בו כל הבדיקות היו תקינות, לאחר הלידה התברר שלילד יש עיכוב התפתחותי בשל תסמונת גנטית שנקראת 1p36 וגיליתי כעת כי ניתן היה לגלות את הבעיה כבר בהריון בעזרת בדיקת NIPT - בדיקת דם לאם. בזמן ההריון לא אמרו לי כלום על הבדיקה הזו. האם יש עילה לתביעה?

ככל הנראה יש עילה לתביעת רשלנות רפואית. בכל הריון שהתנהל בשנים האחרונות על הרופא להסביר לאישה על האפשרות לעבור בדיקת NIPT, גם אם עליה לשלם עבור ביצוע הבדיקה באופן פרטי, על הרופא להסביר גם על האפשרות לבצע בדיקת מי שפיר הכוללת צ'יפ גנטי, שאף בה ניתן לאבחן את החסר הגנטי 1p36. 

אם יתברר כי במעקב ההריון לא נרשם שניתן לך הסבר על האפשרות לבצע את הבדיקות הללו, NIPT ובדיקת מי שפיר הכוללת צ'יפ גנטי, בהחלט ייתכן שיש עילה לתביעת רשלנות רפואית.

יש לכם שאלות נוספות ואתם רוצים לקבל מענה אישי מעורך דין רשלנות רפואית? פנו כאן לשיחת ייעוץ משפטי עם עו"ד!

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית שאלות תשובות

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36