רשלנות רפואית באבחון וטיפול באירוע מוחי
הסימנים הקלאסיים של אירוע מוחי: חולשה ולעיתים שיתוק פתאומיים של צד אחד של הגוף הינו הסימן הברור והשכיח ביותר. לעיתים יש גם בעיה בדיבור או ירידה בהבנה. קושי בראייה ובעיה בשווי משקל אף הם סימנים שיכולים להעיד על שבץ מוחי.
אבחון אירוע מוחי
כאמור לעיל מאחר ולגורם הזמן חשיבות עצומה בהקטנת או מניעת נזק משבץ מוחי מצופה מרופא סביר, גם רופא משפחה אשר אינו נוירולוג, כי יכיר את הסימנים האפשריים לאירוע מוחי וכאשר מגיע אליו מטופל עם סימן מחשיד ידאג להפנותו מייד לבית החולים.
במידה ורופא במסגרת קופת חולים אינו מאבחן חשד לאירוע מוחי על אף קיומם של סימנים מחשידים ובפרט כאשר קיימים גורמי רקע דוגמת יתר לחץ דם או עודף שומנים בדם הרי שיתכן ויגרם למטופל נזק חמור ורב בשל חוסר טיפול במועד. במקרה שכזה יש מקום לבחון אם הטיפול אשר קיבל המטופל הינו סביר ואם אין בטיפול משום רשלנות רפואית.
ממחקרים אחרונים אשר נערכו בישראל מתברר כי גם בבתי חולים קיימת בפועל מודעות מעטה לאבחון אירוע מוחי במועד וחשיבות הטיפול הדחוף בממיס קרישים. על אף שמדובר בטיפול חדשני יחסית אשר אושר לשימוש רק לפני מספר שנים מתברר כי יעילות הטיפול רבה מאד והוא יכול למנוע נכות קשה ואף מוות.
למרות זאת בחלק מבתי החולים לא ניתן כמעט ולא ניתן הטיפול בממיס קרישים והמודעות לשימוש בו נמוכה.
אם מטופל מצליח להגיע בטווח של שלוש שעות למחלקת מיון של בית חולים לאחר אירוע מוחי ומתברר כי הוא מתאים לטיפול תרופתי בממיס קרישים ובשל שיקולי מדיניות או חוסר בתקציב הוא לא זוכה לטיפול זה ונגרם לו נזק, הרי יתכן שהוא יזכה לפיצוי בשל רשלנות רפואית בטיפול.
עוד עולה ממחקרים אחרונים שנעשו בישראל כי בחלק גדול מהמקרים (כ- 60%!) חולים לא עוברים בדיקת דימות של כלי הדם הצווארים בשלב החריף והקריטי של אירוע מוחי אשר יכולה לסייע לאבחון מוקדם וחשוב של הצרות בעורקי הצוואר ולסייע בטיפול מיידי שימנע חזרה של אירוע מוחי.
במידה ומטופל ילקה באירוע מוחי חוזר אשר יחמיר את מצבו או אף חלילה יקטול אותו מבלי שבוצעה לו בדיקה מתאימה לבחינת עורקי הצוואר הרי שיתכן ומדובר במקרה של רשלנות רפואית אשר מחייבת בירור משפטי ומזכה בפיצויים.
המקרה הטראגי של האירוע המוחי של אריאל שרון העלה מעט למודעות הציבורית את נושא השבץ המוחי אולם גם כיום שוב ושוב מתרחשים מקרים בהם לא ניתן למטופל אבחון נכון של חשש לאירוע מוחי על אף סימנים ברורים ולעיתים גם בבית החולים לא ניתן הטיפול המתבקש והחיוני בשל רשלנות רפואית.
במידה ואתה או מי מיקירך עברתם אירוע מוחי ואתם סבורים כי הפגיעה הוחמרה בשל טיפול רפואי רשלני בטיפול מומלץ לפנות לעורך דין אשר הינו בקיא בתחומי רשלנות רפואית ונזקי גוף.
עורך דין יאסוף את התיעוד הרפואי במלואו ויפנה אל מומחה רפואי אשר יעריך אם אכן הייתה רשלנות רפואית בטיפול ואם ניתן היה בטיפול נכון אחר למנוע או לצמצם את הנזק שנגרם.
המומחה הרפואי יערוך חוות דעת רפואית אשר על בסיסה תוגש תביעת רשלנות רפואית לבית המשפט. לעיתים יש אף צורך בחוות של מומחה שיקומי לעניין הנזק שנגרם והצרכים השיקומיים בעקבותיו.
אירוע מוחי - טיפול רפואי רשלני והשלכותיו
לקבלת סיוע משפטי בנושא תביעות רשלנות רפואית לחץ: יעוץ משפטי