חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

נפגעת בגלל רשלנות רפואית? מגיע לך לקבל תשובות!

בכל שנה מוגשות בישראל כ-2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, חשוב לבדוק את המקרה לעומק, בשיתוף מומחה רפואי, בדרך לפיצויי הולם!

פניה מהירה לעורך דין >>

נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

בכל שנה מוגשות בישראל מעל 2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, זה הזמן לבדוק את המקרה לעומק בדרך לתביעת פיצויים!

פניה מהירה לעורך דין >>

נותרו בגופך נזקים לאחר שיקום רפואי?

מחבר: 30/12/2019 18:20

שיקום רפואי הינו תחום ברפואה, המתמקד בטיפול בתפקוד לקוי, כתוצאה ממחלות ופציעות. מטרת השיקום היא לצמצם מוגבלויות, העלולות להוביל למחלות כגון, אירוע מוחי, פגיעה בעמוד השדרה, שברים מורכבים וקטיעת גפיים.

צוות השיקום הרפואי, פועל באופן משולב וכולל אנשי מקצוע ממספר תחומים כמו רפואה שיקומית, סיעוד, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, הפרעות בתקשורת, פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית.

המטופלים המגיעים לשיקום רפואי, הם צעירים ומבוגרים, אשר נותחו או טופלו במחלקות שונות בבית החולים, עקב מחלה או אירוע אחר, ביניהם חולים לאחר פגיעות נוירולוגיות, כגון: שבץ מוחי, פגיעות ראש וחוט שדרה, טרשת נפוצה ופגיעות אורתופדיות, כגון: שברים ופריצת דיסק ומטופלים בעלי פגיעה רב מערכתית, כתוצאה מתאונות דרכים, פגיעות עבודה, פעולות איבה ומלחמה ומטופלים הזקוקים לטיפול, במרפאות ואשפוז יום.

תחום נוסף הוא השיקום הכללי, בו מטופלים חולים הנזקקים לשיקום, לאחר מחלות קשות וממושכות וחולים בתסמונת הכאב בכרוני, אשר סובלים מירידה בתפקוד.

הליך השיקום מתבטא בפעולות שגרתיות, כגון הערכת ליקויים ותפקודים מוטוריים וקוגניטיביים, עריכת תכנית טיפולית, טיפול במצבים רפואיים ותפקודיים, התאמת ציוד עזר, לשיפור התפקוד והניידות והמלצה לגבי אביזרים לנכים, כמו התאמת דיור, בסביבה או החלפת סוג הרכב .

שיטות טיפול בשיקום

רכיב חשוב של הליך השיקום, הוא שיטות הטיפול, כמו פיזיותרפיה פרטנית או בקבוצות קטנות, טיפול בתקשורת, לשיפור הפרעות שפה ובליעה, תמיכה נפשית מצד פסיכולוג, ריפוי בעיסוק, תכנית תזונתית על ידי דיאטנית, ליווי של עובדת סוציאלית וגם שיטות טיפול חדשות, המבוססות על מציאות מדומה, הידועה גם בשם  Virtual Reality- VR, שמטרתן ליצור סביבה בטוחה, המאפשרת למטופל לעסוק במשימות משמעותיות.

פיזיותרפיה
מטרת הפיזיותרפיה ,היא להחזיר את המטופל לתפקוד שוטף תוך שימוש באמצעים פיזיקאליים, כגון תנועה אקטיבית וטיפולים חשמליים. הצוות השיקומי, העוסק בפיזיותרפיה, מיומן בתחומי הנוירולוגיה, אורתופדיה, מחלות ריאה וריאומטולוגיה בין השאר הוא מפעיל גם בריכה טיפולית, לטיפולי הידרו תרפיה.

ריפוי בעיסוק
בתחום הריפוי בעיסוק, נעשה אבחון ולאחריו טיפול, המותאם לאנשים עם מוגבלות פיזית וליקויים תפקודיים, כמו חולים אחרי אירוע מוחי, הסובלים מהפרעות נוירולוגיות וחולים עם בעיות אורתופדיות, אחרי תאונות ושברים אורתופדיים. הפעילות כוללת, תרגול משימות יומיומיות מתקדמות, תפקודי עבודה ופנאי וטיפול מוטורי, סנסורי וקוגניטיבי.

קראו כיצד מחשבים את גובה הפיצוי במקרה של נכות אורטופדית

תמיכה נפשית
שירותי התמיכה הנפשית, ניתנים על ידי פסיכולוגים, שחלקם מתמחים בפסיכולוגיה רפואית, המתמקדת בקשר שבין מצב פיזיולוגי למשתנים פסיכולוגיים חברתיים ותרבותיים, המעורבים בהתפרצות מחלות ותופעות גופניות.

הפסיכולוגים, מבצעים הערכה ואבחון, דרכי התערבות לקידום התנהגות בריאותית וטיפול במצבי משבר, הנובעים ממחלות, פציעות ונכויות וכל זאת בתיאום עם רופאי השיקום והצוות הפרא-רפואי.

>>> פורום רשלנות רפואית <<<

עובדים סוציאליים
העובדים הסוציאליים, מלווים את המטופלים ומשפחותיהם, בהתמודדות עם השפעות הפציעה, המחלה או הנכות, מדריכים בנושא זכויות ורכישת ציוד שיקומי ומסייעים בקשר עם הגורמים המטפלים בקהילה, כגון משרד הביטחון, ביטוח לאומי, הצבא, קופות החולים ומשרד הבריאות.

VR -מציאות מדומה
דוגמה לשימוש במציאות מדומה, הוא משחק ה – Eye Toy, המאפשר להגיב לגירויים, המשודרים על מסך, בעזרת אברי הגוף. המשחקים נותנים גירוי חזותי ושמיעתי, המאפשר תרגול טווחי תנועה, חיזוק שרירים, עבודה על שיווי משקל, יציבה בעמידה ועוד.

בחלק מבתי החולים, עובדים במחלקת השיקום אנשי מקצוע נוספים, כגון מטפלים באמנות, מאבחנים תעסוקתיים, יועצים מיניים ואפילו מומחים לגינון טיפולי ויוגה טיפולית.

אחריות מטפל ומטופל במהלך השיקום

במהלך השיקום נדרש המטופל, להקפיד על מעקב ושגרה ממושכת יחסית של פעילות שיקומית, על מנת להבטיח תוצאות טובות. בתקופה שאחרי הניתוח או הטיפול במחלקות אחרות בבית החולים, נחשב החולה ככשיר לקיים את הטיפול השיקומי וכבעל יכולת, לתת הסכמה מדעת.

נושא זה, המעוגן בחוק זכויות החולה, קובע שעל החולה לתת הסכמה מדעת, למתן הטיפול הרפואי ועל הרופא, למסור מידע מפורט בנוגע לטיפול, לאדם העומד בפני הליך שיקום רפואי וזאת, מתוקף זכותו של החולה, לדעת את פרטי ההליך וגם כדי שהוא יוכל להעריך, את רמת מסוגלותו להתמיד, בשגרת הטיפולים לסוגיהם ולהבין עד כמה הם מתאימים לו. אחריות נוספת של הצוות המטפל, היא להזהיר את החולה, מפני סכנות ונזקים אפשריים בהליך השיקום.

קראו בהרחבה על: חובת הגילוי של רופא מטפל

פגיעות וסיבוכים בהליך השיקום הרפואי

פגיעות וסיבוכים בשיקום הרפואי, עלולים להתרחש, עקב טיפול פיזיותראפי לא מקצועי, מתן תרופות שאינן מתאימות למטופל, העלולות לגרום לתופעות לוואי המסכנות את בריאותו ואי השגחה מצד המטפל על החולה, בזמן הטיפול.

במהלך השיקום, מחויב הצוות המטפל, לפקח באופן צמוד על החולה ולהבין את צרכיו לצורך התקדמות יעילה. אירועי נפילה, נחשבים לביטוי נפוץ לרשלנות, הקשורה לאי השגחה, כאשר הסיבות לכך קשורות לסיכונים בסביבת המכון השיקומי או בסביבת המטופל, כגון רצפה רטובה, מעקה רופף, כיסא לא יציב או כיסא גלגלים ללא מעצורים, מיטה המוגבהת יתר על המידה וכדומה. הקפדה על סביבת טיפולים בטוחה, יכולה למנוע תאונות מיותרות ועוגמת נפש.

לקריאה נוספת: אחריות בית החולים במקרה של נפילה מאלונקה

באילו מקרים יש עילה לתביעת רשלנות?

חוסר השגחה ואי פיקוח על מטופל במהלך שיקום, עשויות להיות עילה לתביעה, כמו זו שהוגשה על ידי עורך הדין אילן זריהן, כנגד המרכז השיקומי - בית בלב.

הסיבה לתביעה, הינה רשלנות בהשגחה על קשיש, ששהה במרכז עקב ניתוח במפרק ירכו הימני. בתקופת השיקום, במהלך שהותו במרכז, נפל התובע ומפרק ירכו משמאל נשבר, וזאת עקב רשלנות בטיפול ובהשגחה.

קראו בהרחבה על: סוגי פגיעות של דיירי בית אבות,

עקב הנפילה והשבר במפרק הירך, נאלץ התובע לעבור ניתוח נוסף, שאחריו הידרדר מצבו הרפואי עד כדי הפיכתו לתשוש נפש ופטירתו.

תביעה נוספת שהוגשה על רקע שיקום כושל, היא זו שהוגשה נגד מרכז רפואי, בגין טיפול שהסתבך, לאחר תאונת דרכים. שתי הנתבעות טענו, שאת דרישת התובעת, יש לכלול במסגרת התביעה, נגד ביטוח החובה של הרכב הפוגע.

התובעת התנגדה לבקשתן בטענה, שבתקופה אשר נכנסה לבית האבות של נתבעת 2, עד 120 הוד השרון-מרכזי מגורים יוקרתיים, הייתה במצב תפקודי ירוד ותכננה לשהות שם מספר חודשים, ללא קשר לשיקום, אלא בגלל תנאי המקום שמצאו חן בעיניה, לפי ת"א 161635-09 טיצברגר ואח' נ'.

טענה נוספת של התובעת הייתה, שבעת אשפוזה אצל נתבעת 1, לצורך שיקום הפגיעות מהתאונה, נפגעה מרשלנות בהליך השיקום וכתוצאה מכך נגרמו לה נזקים נוספים.

בית המשפט הסיק מעדויות הצדדים והאסמכתאות, שהנזקים שנגרמו לטענת התובעת, מטיפול רשלני במהלך השיקום אצל נתבעת 1, נובעים גם מנזקי התאונה ועל פי ההלכה, אין לתובעת עילה לתביעה זו לפי פקודת הנזיקין. לאור האמור לעיל, החליט בית המשפט לדחות את התביעה.   

נפגעת משיקום רפואי כושל? חייג/י עכשיו: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית שיקום רפואי

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36