קביעת פיצוי בגין נכות בגב עקב תאונת דרכים
פסק הדין שניתן בבית משפט השלום בתל אביב בתיק כ.י נגד מגדל חברה לביטוח בע"מ ואבנר עסק בתביעה שהגיש כנענה כנגד חברה הביטוח שלו, בעילה של נזקי גוף אשר נגרמו לו עקב תאונת דרכים.
בשנת 1975 חוקקה הכנסת את חוק הפלת"ד (פיצויים לנפגעי תאונות דרכים), שמטרתו להסדיר ולהבטיח פיצויים למי שנפגע בנזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים. לפי חוק זה, משהוכח כי אירוע מסוים נחשב לתאונת דרכים על פי ההגדרות הקבועות בחוק, קמה החובה לפצות את מי שנפגע בנזק גוף כתוצאה מהתאונה וזאת ללא צורך בהוכחת אחריות.
פרטי המקרה
בין הצדדים לא היתה קיימת מחלוקת לגבי חבות הנתבעות לאור חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, והמחלוקת נסבה לגבי גובה הנזק בלבד. התובע, יליד 1956, טוען כי פנה לבית החולים רק כשבוע לאחר התאונה מאחר ולא חשב שנגרם לו נזק של ממש. ביום 20.03.02 הגיע התובע לבית החולים והתלונן על כאבים בגב התחתון.
בבית החולים לא נמצא כל ממצא פתולוגי והתובע שוחרר לביתו עם המלצה למנוחה של שלושה ימים, קבלת טיפול תרופתי ופניה לביצוע פיזיותרפיה ומעקב אורתופד.
לקריאה נוספת לחץ: עורך דין תאונת אופנוע
המומחה הרפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדיה בדק את התובע וקבע, כי נגרמו לו פגיעות בתחום האורתופדי המצריכות התייחסות וטיפול, וכי למרות טענתו שהוא בריא סבל התובע בעבר מהתקפים של כאבי גב בשל שינויים ניוונים כתוצאה משחיקה טבעית של מערכת השלד.
לאחר הפניה לפיזיותרפיה ומעקב קבע ד"ר פרידמן נכות צמיתה של 5% כתוצאה מהאירוע, כאשר כלל הנכות בגב נקבעה בשיעור של 55%. לאחר דין ודברים בין הצדדים, כאשר התובע טוען כי שיעור הנכות בשל התאונה הוא גבוה יותר, קבע בית המשפט את הנכות בשיעור של 5%. גם בעניין הנזקים ניסה התובע, על פי קביעת בית המשפט, להאדיר את הפגיעה.
בין היתר, נמנע התובע מלהציג את חוזה העבודה עליו היה חתום לכאורה מול החברה בה הועסק, כאשר הכלל הוא שכאשר בעל דין נמנע מלהביא ראיה מסוימת חזקה כי אין בראיה להועיל לתביעתו ואף יש בה כדי להזיק לו.
בנוסף, ניסה התובע להסתיר מבית המשפט את דבר היותו נרקומן בהליכי גמילה.
למידע נוסף לחץ כאן - פגיעת גוף בתאונת דרכים - למי פונים וכיצד נוהגים?
פסיקת בית המשפט
לאור האמור החליט בית המשפט לקבוע את נזקו של התובע בעבור הפסד השתכרות בסך של 32,680 ₪ בגין הפסדי השתכרות לעבר וסכום של 25,000 ₪ עבור הפסדי השתכרות בעתיד.
התובע לא הוכיח כל נזק שנגרם לו בשל הוצאות רפואיות ונסיעות לקבלת טיפולים.
בגין כאב וסבל קבע בית המשפט פיצוי בסך 10,000 ₪.
סה"כ סכום הפיצויים שנפסק עמד על 67,680 ₪, בצירוף שכר טרחת עורך דין והוצאות משפט.
בכל מקרה של פגיעה עקב תאונת דרכים מומלץ להקפיד על מספר כללים:
פניה מהירה אל עורך דין מנוסה, שמירה על התיעוד הרפואי ועל קבלות בגין הוצאות הנובעות מהפגיעה וכן איסוף ושמירת תלושי שכר ומסמכים אחרים המעידים על השכר שקיבל הנפגע לפני קרות התאונה.
לקבלת סיוע לחץ - יעוץ משפטי תאונת דרכים