יש כיסוי גם למקרי פגיעה של ילדים
ילד במסגרת חוק חינוך חובה או תלמיד שנפגע בתאונה בבית הספר או בפעילות מחוצה לו ומטעמו, זכאי להחזר הוצאות התשלום עבור הטיפול הרפואי שניתן לו בבית החולים. הזכות להחזר, מכוח חוק בריאות ממלכתי. על ההורים להמציא לקופת החולים המבטחת את אישור בית הספר להתרחשות התאונה ונסיבותיה.
הורים רבים אינם יודעים כי לילדים יש ביטוח למקרה של פגיעות בגן חובה, בבית הספר ובשעות שאחרי הלימודים - בכל מקרה שבו נגרמת לילד פגיעה משמעותית. המדובר על ביטוח המכסה את כלל ילדי ישראל, הנמצאים תחת חוק חינוך חובה.
לפי חוק לימוד חובה, מי שזכאי לחינוך חינם יהיה מבוטח במסגרתה של פוליסת ביטוח תאונות אישיות באמצעות רשות החינוך המקומית שבתחום שיפוטה נמצא המוסד החינוכי שבו רשום הילד שלך.
תשלום פרמיית הביטוח לחברה המבטחת יגבה באמצעות תשלומי הורים. גובה הפרמיה נקבע בפועל בהסכם בין הרשות המקומית וחברת הביטוח, למרות הנחיות של שר החינוך לגובה התעריף המותר.
לפי הנחיות הממונה על הביטוח במשרד האוצר, על המבטח להמציא להורים באמצעות הרשות המקומית ובית הספר, עותק מפוליסת ביטוח תאונות ועיקרי הכיסויים הקיימים בה.
>>> הפורום המשפטי לשירותך! <<<
בנוסף על ביטוח תאונות אישיות בתי הספר מבוטחים בביטוח צד ג'. הביטוח מכסה את משרד החינוך ועובדיו בפני תביעות תלמידים שנפגעו מתאונות שנגרמו במסגרת פעילות בתוך בית הספר ומחוצה לו.
במקרים בהם נמצא משרד החינוך אחראי לתאונה ולגרימת הנזק בעקבותיה, התלמיד והוריו זכאים לפנות ישירות לחברת הביטוח "ענבל" המבטחת את הממשלה ומשרדיה.
פוליסת ביטוח תלמידים אינה מכסה פגיעות בעת תאונת דרכים, או כאלה שנגרמו כתוצאה של מעשה איבה ו/או מלחמה.
קיראו בהרחבה על: כללי בטיחות בגני ילדים ובבתי הספר
דוגמא מכיסוי הביטוחי במקרה של תאונת ילד מתוך פסיקת בית המשפט
הוריו של המנוח נאג'י עמאד אבו ריש, העמידו במבחן בית המשפט (ת.א. 12039-07 נ' חברת כלל ביטוח) את סוגיית כיסוי הביטוח לתלמידים במקרה של תאונת דרכים קטלנית בה היה מעורב המנוח, כאשר נהג במכונית של אביו ללא רישיון וללא רשותו.
בית המשפט קבע בעניין זה כי המלצת משרד החינוך להחרגת תאונות דרכים היא סבירה וראויה. תכליתה של חובת ביטוח תלמידים היא לספק כיסוי ביטוחי שאינו מכוסה בהסדר ביטוחי או סטטוטורי אחר כגון תאונות דרכים, תאונות עבודה, פגיעה אגב ארוע מלחמה או טרור בו המדינה מפצה.
לטעמו של בית המשפט, מי שאכן ינהג כדין עם רישיון, יקבל את הפיצוי המגיע לו לפי חוק הפלת"ד ללא קשר לשאלת האשם בתאונה.
לקריאה נוספת: פגיעה בגן ילדים עירוני או פרטי – מה עושים?
עוד נקבע בפסק הדין, כי במקרים שהנפגע מקבל פיצוי לפי חוק הפלת"ד, לא ראוי שיקבל כפל פיצוי. ומאידך, במקרים שחוק הפלת"ד חל אך שולל ממנו את הזכות לפיצוי משיקולים עונשיים והרתעתיים, כמו מעשה פלילי דוגמת עניננו, אותם שיקולים ונימוקים חברתיים ומוסריים, טובים אף כדי לא להעניק לו כיסוי ביטוחי בתאונות אישיות.
על מנת להעריך את הנזק שנגרם לילד ולבדוק האם הנכם זכאים לפיצוי, ניתן לפנות להתייעצות במשרדנו, ללא כל התחייבות מצידך. במהלך הפגישה נבדוק ביחד איתך את היקף הפגיעה שנגרמה לילדך ואת הזכויות העומדות לכם לפי תנאי הכיסוי הביטוחי לילדים במסגרת חוק חינוך חובה.
עורך דין סולר עוסק בטיפול בתביעות עקב נזקי גוף ובכלל זאת תביעות ילדים ותלמידים, לפי פוליסת ביטוח המכסה גם את הילד שלך, שנמצא במסגרת חוק חינוך חובה - בגן הילדים או בבית הספר.
ליחצו כאן ליצירת קשר עם עו"ד עופר סולר
יש לך שאלות? לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר
בנושא תאונות ילדים וכיסוי ביטוחי חייג/י: 03-7369253